Perussuomalaiset

Jouni Tirkkonen

Sisäministeriö tekee reserviläisille karhunpalveluksen

Sisäministeriö julkaisi luonnoksen EU:n asedirektiiviin liittyvästä aselain muutoksesta. Mikäli sisäministeriön esitys toteutuu, se vaikeuttaa erityisesti reserviläiskiväärin hankintaa ja hallussapitoa. Reserviläiskivääri on puoliautomaattinen kivääri, jossa on 30 patruunan lipas. Tulevaisuudessa reserviläiskivääriin saisi luvan vain Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) koulutukseen liittyen ja silloinkin vain jos luvan hakijalla on sijoitus Puolustusvoimien sodan ajan joukoissa.

EU:n asedirektiiviin kuuluva ns. Grandfathering -klausuuli tarkoittaa sitä että ennen direktiivin voimaantuloa saadut luvat pysyvät voimassa. Ensimmäinen aselupa on Suomessa nykyään yleensä määräaikainen ja kun aseelle haetaan jatkolupaa siihen sovelletaan tulevaa aselakia, joka suhtautuu hyvin kielteisesti pitkiin lippaisiin. Tämän takia jatkolupa jää saamatta.

Alkuperäinen direktiivi olisi kieltänyt puoliautomaattiset reserviläiskiväärit yksityishenkilöiltä kokonaan, mutta tähän saatiin ns. kansallisen puolustuksen poikkeama, joka olisi mahdollistanut lupien saamisen jatkossakin. Nyt meidän oma sisäministeriömme on vesittämässä tätä poikkeamaa.

Suomessa on n. 900 000 reserviläistä joista vain vajaalla kolmanneksella on sodan ajan sijoitus. Tuo sijoitus loppuu kun reserviläinen täyttää 40 vuotta. Suomen puolustus perustuu reserviläisiin joilla on velvollisuus pitää reserviläiskuntoaan yllä. Tämä ei ole mahdollista ilman säännöllistä harjoittelua.

Aselainsäädännön kiristäminen ei myöskään paranna yleistä turvallisuutta, niin kuin usein väitetään. Mikäli aseet kerätään pois lainkuuliaisilta kansalaisilta, niin silloin niitä on vain rikollisilla jotka eivät välitä Suomen laista tai EU direktiiveistä. Aselakien kiristäminen vaikuttaa vain henkilöihin jotka eivät tuota yhteiskunnalle nytkään minkäänlaisia ongelmia.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000