Perussuomalaiset

Jouni Tirkkonen

Keskuspuisto - stadin keuhkot

Keskellä Helsinkiä on liki 700 hehtaaria lähes luonnontilassa olevaa metsää. Alue on n. 10 kilometriä pitkä ja ulottuu Töölöstä Vantaanjoen varteen. Puiston pohjoisosassa on neljä luonnonsuojelualuetta ja ulkoilureittejä n. 100 km. Helsingin keskuspuistossa on kääpälajeja enemmän kuin Nuuksiossa sekä Suomen urbaanein taimenpuro, joka on nimeltään Haagapuro. Keskuspuistossa on n. 10: n liito-oravan reviiri, mäyriä, lumikkoja, satakieliä sekä palokärkiä – keskellä Helsinkiä.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 26.10. 2016 yleiskaavan, joka antaa mahdollisuuden kaavoittaa puistoa n. 50 hehtaaria. Helsingin kaupunki ja HUS suunnittelevat tämän lisäksi alueelle uutta psykiatrista jättisairaalaa, joka valmistunee vuonna 2025.

Keskuspuisto on merkittävä luonto -ja virkistysalue, jossa käy vierailijoita enemmän kuin Suomen kansallispuistoissa yhteensä vuoden aikana. Tästä syystä ei ole ihme, että Keskuspuiston suojelemista vaativa adressi on kerännyt jo yli 17 000 nimeä.

Keskuspuisto on Helsingin vihreä helmi, jota ei saa takaisin millään rahalla sen jälkeen kun se on kerran turmeltu.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Tärkeitä virkistysalueita ei saa tosiaan nakertaa. Täällä Espoossa tehtiin kyselytutkimus ja sen mukaan turvallisuus on asukkaille tärkein arvo ja heti sen jälkeen ylivoimaisesti luonto.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000