Perussuomalaiset

Jouni Kaskiharju

Kasper, Jesper ja Joonatan

2 kommenttia

Siinä ne kolme iloista rosvoa Kardemumman yössä. Se on satua. Totta taas on se, että meillä on tänä päivänä monta, ei niin iloista rosvoa; Attendo ja Esperi esimerkiksi.

Attendon hoivakodit ovat saaneet mm. Espoon kaupungilta sakkoja ala-arvoisesta toiminnasta. Hoivakotien asukit ovat vähällä ravinnolla, lääkkeiksi on tarjottu ylijäämää eli lääkejätteitä eikä ulkoiluakaa ole järjestetty. Vanhukset makaavat päivät pitkät pääksytysten. Attendo on suurin yhtiö Suomen hoivapalvelumarkkinoilla. Sillä on kaikkiaan noin 250 hoivakotia.

Esperi Caren ex-toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni jätti tehtävänsä kantaen vastuuta (ja ennen kaikkea muhkean tilipussinsa 12 000 000 € noin 14 vuoden ajalta) ollen pahoillaan että näin nyt sattui käymään. Osaomistajana johtamassaan yhtiössä hän on ollut erittäin tietoinen asioiden oikeasta laidasta, mutta vasta kun Valvira vihelsi pelin poikki hoivakoti Ulrikan kohdalla alkoi hälytyskellot soida.

Mikä tässä on näitä yrityksiä ja hoivakoteja yhdistävä asia? Yksityinen omistus? Osakkeenomistajien ahneus ja tuotto-odotukset? Välinpitämättömyys? Kaikki edellämainitut! Tämän takia hoitajamäärä on alle suosituksen, haamuhoitajat (vain paperilla) ”hoitavat” öisin, potilasturvallisuutta ei ole nimeksikään ja kärsiä saa niin potilaat kuin heidän omaisensa.

Poliitikot ja terveysalan yrittäjät toimivat käsi kädessä toinen toistaan tukien ja lehmänkauppoja tehden, yhdessä näitä omistaen kansan oikeustajun vastaisesti riistäen työntekijöitä ja saattaen potilaat suoranaiseen hengenvaaraan ja jopa kuolemaan hoitovirheen takia.

Työntekijät vaiennetaan ja tarvittaessa irtisanotaan. Tänään viimeksi Esperi Caren työntekijä poistettiin työpaikaltaan hänen raportoituaan esimiehelle eläkkeellä olevan kouluttamattoman työntekijän käyttämisestä ainoana yövuorolaisena asumispalveluyksikössä. Työntekijä on liiton (SuPer) jäsen.

Vielä eilen Esperi Caren hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Kaukonen pahoitteli tiedotteessaan sitä, ettei henkilöstön viestejä yrityksen ongelmista ole otettu tarpeeksi vakavasti. Hän myös lupasi, että yritys ryhtyy heti lukuisiin toimenpiteisiin tilanteen selvittämiseksi ja korjaamiseksi. Ilmeisesti ongelmista raportoitavat saavat kenkää jolloin ongelmia ei ole.

Hoivayhtiöiden osakkaat ne jatkavat rypemistä rahassa, hoivayhtiöiden asukit jatkavat rypemistä paskavaipoissa…

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Siis niiiiin täyttä asiaa! Ja nykyhallitus ajaa juuri tätä yksityistämislinjaa vieläkin syvemmälle ja omistajat kiittävät – työntekijät ja hoidettavat eivät! Jotain rajaa!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Jouni. Tällaisiksi me olemme tulleet, kun meidän sielumme on elänyt nälkävuosia, vuosikymmenien ajan. On alkanut, arvokkailta ihmisiltä, jo leipäkin loppumaan. Tänäpäivinäkin, tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000