Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Kuntatalouden alijäämäkierteelle ei löytynyt kepu-isäntää!

1 kommenttia

Kuusamon kuntatalous saatiin siis PS -voimin kepu-jäljiltä käännettyä alijäämäkierteisestä ylijäämäiseksi peräti koko kuluvan vaalikauden ajaksi. Jos PS -linja olisi mennyt kokonaisuudessaan läpi, olisi kunnallisveroprosenttia voitu alentaa suoralta kädeltä jo Rukan miljoonatuuliverkkojen kustannusten verran.

Kuusamolaisten eduskunnasta pudottama nykyinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja käyttää mielipidekirjoituksessaan totuutta perin säästeliäästi väittäessään – ilman minkäänlaisia perusteluja tietysti – kaupungin menojen kasvusta ”monilla miljoonilla”, jos PS:n esitykset olisivat menneet läpi.

Perin paikallis-kepun jo totuttuun ylimieliseen tapaan kaupunginhallituksen kepu-puheenjohtaja näkee vastaesitykset ei-rakentavina – ikään kuin kepu-esitykset olisivat jokin absoluuttinen totuus tai Ison kirjan tekstiä! Tällaiset puheet paljastavat takaansa silkan sanelupoliitikon!

Kepu-puheenjohtaja ei Perussuomalaisten ansioita Kuusamon talouden oikaisemisessa tunnusta näkevänsä. Kuinka sellaista voisivat kepu-puheenjohtajat ylipäätään nähdäkään, kun jo puheenvuoropyynnönkin havaitseminen tuottaa vaikeuksia.

Tämän vuoksi Kuusamossa olisi kiireesti siirryttävä sähköiseen äänestysjärjestelmään, jotta kepu-puheenjohtajien kaulat eivät kasvaisi täysin kepu-kallelleen!

Paikallis-kepu-puheenjohtajilla pikkusieluisuutta

Kunnallisten toimielinten toimintakulttuurin toimivuudessa kepu-puheenjohtaja unohtaa aivan kokonaan puheenjohtajan lähtökohtaisen roolin hengen luomisessa. Jo totuttuun kepu-tapaan valta kelpaa kahmalokaupalla, mutta vastuu sysätään surutta muille.

Paikallis-kepu-sokea kaupunginhallituksen kepu-puheenjohtaja ei ole havainnut edes sitä, että Kuusamon kehitys on kepu-pysähtynyt. Se on ollut sitä jo vuosikymmenien ajan. -3.000 asukkaan lovi väestöpohjassa on aivan järkyttävä väestömäärämenetys. Lähes Taivalkosken koko kunnan asukasmäärän suuruinen väestömassa on Kuusamosta kepu-menetetty!

Maaseutukylät on laajalti autioitettu, keskustaajaman elinvoima hävitetty ja kiinteistöjen arvopohja romahdutettu. Isä aurinkoinenkin oli kerta kaikkiaan pikkunäpertelijä paikallis-kepuun verrattuna!

Senkin kaupunginhallituksen kepu-puheenjohtaja unohti tyystin, että vain kymmenessä kepu-vuodessa kaupungin velkaantuminen on kaksinkertaistettu. Siitä huolimatta, että kunnallisia kepu-keksittyjä maksuja ja -taksoja on kuoppakorotettu pääsääntöisesti viimeiseen tappiin saakka!

Onko paikallis-kepu-velkaantuminen saavutus?

Paikallis-kepu on taatusti suvereeni mestari uittamaan kansan verorahoja tukiaisina omille suojateilleen. Siinä vain unohtuu se, että tällä tiellä valtion talous on saatettu tuhon tielle. Ilmaista yhteiskunnallista rahaa kun ei ole olemassakaan. Se valtion rahakin, on pääsääntöisesti veronmaksajilta joko kerätty tai korkojen ja kulujen kanssa jatkossa kerätään velanhoidon vuoksi.

Jos olisin ilkeämielinen, olisin aloittanut vastaukseni vaikkapa mittatilaustyönä räätälöidystä maatalousoppilaitoksesta, mikä muuttui kepu-käsissä tuhkaksi, valinnasta tehtävään kutsuttuna – ei normaalin hakumenettelyn kautta, missä toiminta kääntyi kasvu-uralle vasta henkilövaihdoksen kautta tai maakuntauudistuksen työryhmäsiivouksesta sinne kuulumattomista itse tarjotuista kepu-kellokkaista.

Koska kuitenkin olen ymmärtäväinen ihminen, jätin nämä pienet kepu-ikävät anekdootit kokonaan omaan arvoonsa.

Vain omaan kepu-napaan tuijottamalla, me emme tule saavuttamaan mitään. Kuusamolaiset tunnetaan maakunnassa enemmänkin ahnehtivaisuudesta ja kepu-itseriittoisuudesta kuin jostakin kunnallisesta menestystarinasta. Kerjuujonon kärkipaikat eivät osoita elinvoimaisuutta.

Muuten, jos kepu-vuodatuksen kirjoittaja olisi tehtäviensä tasalla, hän tietäisi ainakin sen, että Perussuomalaisten Kuusamon valtuustoryhmää on johtanut jo kolmatta vuotta Kimmo Karjalainen ja myös sen, että Kuusamon Perussuomalaiset ry:n puheenjohtajana on vaalikaudesta 4 vuoden ajan ollut Esko Törmänen ja nyt Tapio Lämsä.

Ketä mahdollisesti tarkoitetaan ”paikallisella perussuomalaisten johtajalla” tai ”ryhmän johtajalla”, johon tai joihin kepu-kirjoituksen pilkkakärki on osoitettu?

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Kysyin edellisessä kirjoituksesasi:
Minkä hallituksen aikaan niitä matuja Suomeen on pilvin pimein saapunut????
Kenenkä päätösten takana ne hyyssäämiset tänä päivänä ovat hallituksen vai opposition??????

Vastauksesi:

Sipilän kutsumana saapui

Ehkä se kertoo missä mennään. Piru että olet ovela, just joo. Kysymys laitettu 3 päivää vastauksesi 5 tuntia sitten (tiedä sit millä tavalla se liittyi kysymyksiini), jotta olit ennättänyt kirjoittaaa uuden tarinasi joka on taas näkyvillä.

Jos tarkoitat, jossa olen kirjoituksiasi arvostellut ei ole ollut mainintaa ”paikallisella perussuomalaisten johtajalla” tai ”ryhmän johtajalla. Sen kyllä uskon, ettei johtajana ainakaan teikäläinen ole. Ota oppia Tapiosta miten asioista voidaan kirjoittaa ja kyseenalaistaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000