Perussuomalaiset

Jenni Vilen

Politiikka laittomista siirtolaisista on hakoteillä

Hallitus päätti vuoden 2014 lopussa antaa esityksen, jossa se esittää kunnille uutta velvollisuutta huolehtia kaikkien maassa laittomasti oleskelevien terveydenhuollosta. Paperittomille ehdotetaan tarjottavan siis pidempiaikaisten sairauksien hoitoon hoitoa vain pienellä omakustannehinnalla. Kuitenkin sillä oletuksella, että hoito ei jää saamatta vaikka henkilö olisi maksukyvytön. Lain toteutuessa kunnille annetaan jälleen uusi velvollisuus ilman resurssivoimaa. Paperittomien maahanmuuttajien määrääkään ei pystytä luotettavasti arvioimaan koska nimensä mukaisesti he eivät ole missään Suomen rekisterissä. Määrä oli arvioitu vähäiseksi eikä sille ollut oletettavissa kasvua vaikka laki muuttuisi.

Suomessa sosiaali- ja terveyspalvelut ovat olleet pinnalla niiden riittämättömyyden vuoksi ja maan johto onkin herännyt siihen halullaan uudistaa sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestelmää uudella Sote -lailla. Ongelmana on ollut raha. Potilaita on liikaa ja henkilökuntaa liian vähän eikä valtio omalla säästökaudellaan voi tulla vastaan. YT- neuvotteluja käytiin viime vuonna mm. Päijät-Hämeessä ja Careassa. Samaan aikaan siis kun hallitus päättää avata kansalaisoikeudet maan ulkopuolisille henkilöille, Helsingin sanomat uutisoivat sosiaali ja terveyspalveluiden hädästä. Uutisessa Helsingin sairaaloiden päivystyksissä jonotusaika lähenteli yhdeksää tuntia ja siihen joutuivat kaikki. Myös 96 –vuotias loukkaantunut. Tähän toki vaikuttaa ajankohtapiikit, mutta ne pitäisi pystyä varoin hoitamaan.

On hirveän masentavaa tarkastella asioita rinnakkain ja nähdä se kuinka vähän tällaisella päätöksellä on merkitystä Suomen kannalta. Päätös koskettaa kaikkia muita kuin suomalaisia ja on ehkä kiireisimpinä aikoina myös päivystystä vaikeuttava kun paikalle tarvitaan tulkkipalveluita, jotka luonnollisesti kunta maksaa itse. Muun muassa lapsilisäleikkaussäästöjen rinnalla tämä päätös näyttää hyvinkin turhalta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Edm.seikkojen suhteen hallituksen suunnitelmat eivät mielestäni ole tasa-arvoiset omia kansalaisiamme kohtaan – eritoten – jos hoitohenkilökunta että potilaat tulevat kärsimään eri prioriteettien kautta PAPERITTOMIEN kansalaisten takia jo muutoinkin SoTe sotkujen kanssa kansalaisiamme ”vastaan”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve järki
Vihainen
#2

Vanhukset jätetään heitteille ja täysin ulkopuolisille puuhataan terveydenhuoltoa !
Sataa Soinin laariin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

miksi,miksi miksi
#3

-Miksi laittomista siirtolaista ilmoiteta poliisille?
-Miksi laittomia siirtolaisia ei vangita karkoitukseen asti ?
-Miksi laittomia siirtolaisia hyysätään meillä,miksi meillä ei toimita niin kuin muulalla maailmassa ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

jenni
#4

Viimeaikoina on alueellamme sattunut useita huolimattomuudesta ja resurssipulasta johtuvia hoitovirheita,joiden takia vanhuksia on kuollut. Siksi esitys tuntuu kauhealta. Toki vakavat tapaukset(kutwn tarttuvat vakavat taudit,jotka voisivat aiheuttaa epidemian) on pakko hoitaaa,mutta lasku ei saisi koitua jo muutenkin tiukalla olevien kuntien nilkkaan. Tuntuu kamalalta ajatella,ettei omiin kansalaisiin ole hoitorahaa,mutta ulkopuolisiin on.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000