Perussuomalaiset

Jarmo Keto

Suoraselkäisessä porukassa on hyvä olla

Vanhat puolueet ovat viime aikoina kunnostautuneet Pandoran lippaiden availussa. Perustuslakivaliokunnan kantojen muodostaminen ja vaalien siirtely enemmistöpäätöksillä ovat ratkaisuja, jotka vanhat puolueet tulevat takuuvarmasti löytämään edestään.

Vaalien järjestäminen niille sovittuun aikaan on demokratiassa itseisarvo, jonka kuvittelin olevan meille suomalaisille arvona pyhä. Melkoisen monta kymmentä tuhatta nuorukaista menetti lähihistoriassa henkensä sen vuoksi, että vaaleja voitaisiin järjestää vastakin. Suhteutus tulee tehdä nykyisen tautitilanteen lisäksi näihin uhrauksiin.

Pidän täysin realistisena, että vaaleja tullaan siirtämään kesäkuulta uudemman kerran syksylle, ja edelleen syksyltä tulevaisuuteen. Perusteluna voidaan käyttää kesäkuussa vaikkapa sitä, että rokotusohjelma ei ole vielä riittävän pitkällä, ja syksyllä vaikkapa sitä, että joku nettiäänestämisen lakihanke on melkein valmis ja vaaleja ei enää kannata järjestää perinteisesti.

Helppoa, kun on kerran aloitettu. Helppoa, kun opposition suurin puoluekin voidaan ohittaa.

Tiedostan toki oman asemani erityisenä häviäjänä ja siten ehkä kiistatta puolueellisena. Olen Helsingin piirin vaalipäällikkö, ja vaalien siirtäminen aiheuttaa tuskin kenellekään niin paljon harmia kuin vaalipäälliköille. Vaalipäällikön tehtävä on kutsumukseen perustuva vapaaehtoinen projektityö, joka on erittäin kuluttava niin taloudellisesti, henkisesti kuin sosiaalisestikin. Nyt ei enää edes tiedä, milloin se työ loppuu.

Kurjaa on luonnollisesti kaikilla muillakin osallisilla. Ehdokkailla, vapaaehtoisilla, mainosfirmoilla. Virkamiehillä tietenkin vähiten, koska palkka juoksee ja penniäkään ei ole kiinni.

Tällaisella ikävällä hetkellä saan mittaamattoman paljon voimaa siitä, miten suoraselkäisiä ja määrätietoisia oma puolue ja sen johtajat ovat asiassa olleet.

Olisi ollut helppoa lähteä mukaan mielistelemään muita. Olisi ollut helppoa selitellä, että mennään yhteiskuntarauhan tai jonkun muun seikan vuoksi mukaan yhteiseen päätökseen. Olisi ollut helppoa tehdä joku poliittinen vaihtokauppa, jollaista varmaan tarjottiinkin.

Mutta ei.

Seistään suorana, pidetään oma linja ja äänestetään sitten tarvittaessa vaikka eduskunnassa vastaan.

Tämän vuoksi minä tässä puolueessa olen. Simo, Jussi ja kumppanit: juuri tämän vuoksi.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Jarmo on hyvä , että olet suoraselkäinen Suomalainen !! Niitä seteliselkärankaisia näyttää olevan, kaikissa muissapuolueissa , yllinkyllin !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mielensäpahoittaja
Tyytyväinen
#2

Näyttää menevän vaalien siirto samanlaiseksi venkoiluksi kuin muutkin hallitusta hännystelevien puolueiden toiminta,viikosta toiseen vakuutellaan ettei vaalia tule siirtää, kun tulee päätösten aika kas kummaa ei tietoakaan että mitä menneillä viikoilla tuli puhuttua ,ei ole kuin 2 puoluetta jotka pysyvät kannassaan liike nyt oli ensimmäinen joka alunperinkin siirron kannalla,on hyvä että meillä on yksipuolue joka ei pyöri tuuliviirin lailla päätöksissään, se on perussuomalaiset HYVÄ

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#3

Hei. Kiitos Jarmokin. ”Hieman”, liioitellen, / karrikoiden: Talvisodasta,- tähän Hallitukseen: Tultiin: Turvautumalla: Jeesukseen Kristukseen.”Nykyhallituksesta,-tähän päivään: Belsebuu on ollut ”kuskipukilla”: ”Suomivankkureilla”, ja tie on ollut kuoppaista, ja huonoa. Jeesus Kristus: On muuten: Tie Totuus, ja Elämä: ”Kaikki muuten: Hyvää.” Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Jarmokin. ”Hieman”, liioitellen, / karrikoiden: Talvisodasta,- tähän Hallitukseen: Tultiin: Turvautumalla: Jeesukseen Kristukseen. ”Nykyhallituksesta,-Tähän päivään: Belsebuu on ollut ”kuskipukilla”: ”Suomivankkureilla”, ja tie on ollut, kuoppaista ja huonoa. Jeesus Kristus: On muuten: Tie, Totuus, ja Elämä: ”Kaikki muuten Hyvää.” Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000