Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Kuntalaisaloite on käsiteltävä valtuustossa

Vantaan Tuomelan koulun viimeiset kevätjuhlat pidettiin viime lauantaina. Monelle koulun nykyiselle sekä entiselle oppilaalle tuli suru puseroon. Viimeistään Suvivirsi toi tunteet pintaan.

Mutta Hämeenkylän lapset tarvitsevat koulunsa. Ei ole mitään järkeä panna pieniä koululaisia lampsimaan jo valmiiksi täysiin naapurikouluihin.

Kaiken kukkuraksi Tuomelan koulu on terve päinvastoin kuin monet muut koulut. Opettajakollegani on altistunut homeelle. Kun hän opettaa Tuomelan koulussa, hän voi hyvin. 

Tuomelan koulu on turvallinen oppimisympäristö. Luontokin on lähellä.

Kansalaiset ovat keränneet lähes 5000 nimeä ja tehneet kuntalaisaloitteen koulun lakkauspäätöksen kumoamiseksi. On päivänselvää, että aloitteen allekirjoittaneet ihmiset haluavat avoimen ja demokraattisen käsittelyn kaupunginvaltuustossa. 

Valtuusto on kaupungin ylin päättävin elin.

Nyt Vantaan kaupunki aikoo jättää käsittelyn opetuslautakunnalle.

Miksi?

Pelätäänkö avoimuutta?

Kuntavaalit lähestyvät.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2016/06/kuntalaisaloite-on-kasiteltava.html

* * *

9.6. Vantaan Sanomat

Liki 5 000 nimeä koulun puolesta – perussuomalaiset: ”Valtuustoasia”

Vantaan perussuomalaisten valtuustoryhmä vaatii Tuomelan koulua puolustavan kuntalaisaloitteen käsittelyä Vantaan kaupunginvaltuustossa.

Tuomelan koulun lakkautuspäätöksen kumoamiseksi tehtiin kuntalaisaloite, jonka oli allekirjoittanut 4 927 vantaalaista. Myös Vantaan vihreät vaativat aloitteen valtuustokäsittelyä. 

Perussuomalaisten mielestä allekirjoitusten määrä on merkittävä. Lainsäädännön perusteella kuntalaisaloite saatetaan valtuustokäsittelyyn, mikäli sen on allekirjoittanut vähintään kaksi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista.

Perussuomalaisten kannanoton mukaan Vantaan kaupunki ei kuitenkaan aio viedä aloitetta valtuustoon vaan jättää käsittelyn opetuslautakunnalle

Vantaan perussuomalaisten valtuustoryhmä ei hyväksy tätä menettelyä.

– Asukkaat ovat halunneet asian käsiteltävän kaupunginvaltuustossa, eikä opetuslautakunnassa. Näin tämän voi ymmärtää lukemalla mitä laki sanoo, mutta kaupunki perustelee asiaa toimivallan delegoinnilla. Tämä on kuitenkin niin merkittävä asia, ja tällaisenaan hyvin harvinaislaatuinen, että tämä on ehdottomasti tuotava valtuustokäsittelyyn. Jos näin ei tehdä, niin se tuhoaa koko kuntalaisaloitekäytännön, sillä tässähän määritellään linja siitä mistä valtuusto saa päättää, toteaa perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Johannes Nieminen.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Vantaa on niin kumma paikka, että vaikee sanoo mistään mitään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kai-Ari Lundell Luokanopettaja, kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu
#2

Koulupäätökset tehtiin kaupunginvaltuustossa 18.11.2013!

Kyllä nämä asiat kaupunginvaltuustossa päätettiin ja siellä ne pitää päättää jatkossakin. Tässä ote valtuuston pöytäkirjasta: Valtuutettu Juha Malmi esitti valtuutettu Riikka Åstrandin ja usean muun valtuutetun kannattamana, että ”Hevoshaan koulua ei lakkauteta.”, ja että Tuomelan koulua ei lakkauteta”. Asiasta äänestettiin ja koulut lakkautettiin äänin 37 – 28 – 2 tyhjää. En ymmärrä lakimiehen mainintaa siitä, että hänen tarkastelun perusteella aloite on käsiteltävä siinä toimielimessä (opla), joka aikanaan teki päätöksen Tuomelan koulusta.

Valtuusto päätti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

?
#3

Vai onko kysymys siitä, kuka valmisteli asiat, kuka esitteli asiat.
Tosi epäselvää.
Joku/jotkut haluaa pelata aikaa. Sitten sopii päättää asioista, kun suurin osa on lomilla?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000