Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Venäjä ymmärtänyt vihervasemmiston ja median viestin

Kirjoitin keskiviikkona kirjoituksen Putinilla ja vihervasemmistolla sama harrastus: nazis raus!

Nyt on aika tuuletella niin sossujen, vihreiden kuin vassareidenkin puoluetoimistoissa. Puheenne on noteerattu Venäjällä. Ei muuta kuin yläläpyjä ilmaan.

IS 5.5.2022:

Tutkija paljastaa tavat, joilla Venäjä voi sabotoida Suomen Nato-jäsenyyttä: ”Suomea pyritään musta­maalaamaan kaikin mahdollisin tavoin”. Ote leipätekstistä:

– Suomea pyritään mustamaalaamaan kaikin mahdollisin tavoin ratifiointiprosessin aikana.

– Suomen kuvaaminen fasistivaltioksi venäläisessä mediassa on saanut uusia kierroksia. Millaisia kierroksia mustamaalaaminen on ottanut? Onko se ollut samanlaista kuin keskiviikossa blogissani löytyvät esimerkit joita olen poiminut mediasta?

IL 5.5.2022:

Tällaisia perättömiä väitteitä Venäjällä levitetään nyt Suomesta

Eräs sivusto mustamaalaa rajusti Sanna Marinia, ja toinen väittää Suomen olevan Hitleriä ihannoiva kansa.

Venäjällä on levitetty useita väitteitä, joissa mustamaalataan Suomea muun muassa natsiretoriikan kautta ja esitetään Suomen toimivan vasten tahtoaan länsimaiden kätyrinä Venäjää vastaan.

Jo pitkään ennen hyökkäystään Ukrainaan Venäjä oli viljellyt väitteitä ukrainalaisten äärioikeistolaisuudesta. Nyt vastaavia natsiviittauksia levitetään Suomesta.

Hirmuista mustamaalaamista. Törkeää valehtelua. Miten on voinut syntyä tuollainen kuva Venäjällä Suomesta? Ainakaan media ei ole syyllinen. Vai onko?

IS 4.12.2021:

Kotimaa

Äärioikeistolaisen terrorismin uhka on vaaninut jo pitkään – suojelupoliisi varoittanut ilmiöstä useita kertoja viime vuosina

Poliisi kertoi perjantaina Suomen ensimmäisestä äärioikeistoon liittyvästä terrorismiepäilystä. Suojelupoliisi on varoittanut uhasta useita kertoja aiemmin.

8.4.2021:

Äärioikeisto ohitti ääri-islamistit suomalaisissa vankiloissa – asiantuntija: ”Koulutamme henkilökuntaa havaitsemaan väkivaltaisia suuntauksia”

Vankiloissa on 50–60 kohdehenkilöä, joiden toiminnassa on havaintoja väkivaltaisesta radikalisoitumisesta.

8.11.2021:

Yle: Jo kolmas poliisi sai potkut epäillyistä yhteyksistä äärioikeistoon – tuorein tapaus Itä-Uudellamaalla

Ylen mukaan vanhemman konstaapelin toimet tulivat ilmi poliisin tutkiessa ryhmää, jota yhdistää turvallisuusala ja myötämielinen suhtautuminen äärioikeistolaiseen ideologiaan.

5.12.2021:

Äärioikeisto syrjäytti lapset ja alpakat, järjestäjät tyrmistyivät – ”Pitääkö satavuotiaan Suomen kaduilla pelätä?”

Perutun lastentapahtuman järjestäjät eivät hyväksy kaupungin päätöstä.

IL 19.12.2021:

Jopa 13-vuotiaita värvätään äärioikeiston riveihin Suomessa – näin se tapahtuu

Kankaanpään epäillyssä terrorismin suunnittelurikoksessa huomion kiinnitti epäiltyjen nuori ikä. Äärioikeistolla onkin nykyisin omat nuorisojärjestöt, Kansallissosialistinuoret ja Uudenmaan akseli, jotka rekrytoivat toimintaansa jopa yläasteikäisiä nuoria valtakunnallisesti.

31.3.2022:

Komisario irtisanottiin äärioikeiston ideologiaan liittyvien näkemysten vuoksi – näin hän kommentoi

Irtisanottu poliisimies työskenteli valvonta- ja hälytyssektorilla Kaakkois-Suomessa.

7.12.2021:

Pääkirjoitus: Äärioikeiston terrorin uhka on todellinen

Kankaanpään tapaus osoittaa, että suojelupoliisi on ollut oikeassa varoittaessaan äärioikeistolaisen terrorin uhasta, kirjoittaa Kreeta Karvala.

Edellä vain pieni otos kahden iltapäivälehden uutisoinnista. Tässähän lukija hämmästyy. Jos Venäjän puheet Suomesta äärioikeistolaisena maana ovat mustamaalaamista ja perättömiä, niin mitä sitten ovat suomalaisen median kirjoitukset Suomesta äärioikeistolaisena maana? Silkkaa faktaa vai vasemmistolaisten toimittajien harjoittamaa mustamaalaamista ja tarkoitushakuista kirjoittelua?

Median edustajat voisivat vastata ja ottaa kantaa ja kantaa sananvastuuta asiasta. Viestinne on mennyt perille. Olisiko aika tunnustaa mitä on tullut tehtyä?

Tekstin aiheet:

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja