Perussuomalaiset

Jari Kilpinen

Päivähoito on säilytyspaikka

6 kommenttia

Päivähoitopaikat ovat säilyspaikkoja.
Turha puhua varhaiskasvatuksesta.
Hoitaja-mitoitus:
Päivähoitoasetuksen mukaan päiväkodissa pitää neljää alle 3-vuotiasta kohti olla yksi hoitaja.
Yli 3-vuotiaiden kohdalla yhden hoitajan vastuulla saa olla enintään seitsemän lasta.
Kuinka moni äiti pärjää 7 yli 3 vuotiaan kanssa aika harva? Joillakin äideillä on kova työ pärjätä edes sen yhden kanssa.
Jos arjen pyörittäminen on haasteellista ei siinä varhaiskasvatusta pystytä niin hyvin tarjoamaan kuin haluttaisiin.

HS:
Yksi merkittävimmistä lakiluonnoksen linjauksista on pyrkimys parantaa varhais­kasvatukseen osallistuvan henkilöstön osaamista. Tavoitteena on, että vuonna 2030 kaksi kolmasosaa päiväkodin henkilöstöstä olisi suorittanut korkeakoulututkinnon. Nykyisin vaatimuksena on yhden kolmasosan osuus.

Ei korkeakouluopinnot takaa hyvää varhaiskasvatusta. Lapsen kanssa pärjää jopa paremmin, joka on aidosti omalla alallaan oli sitten korkeakoulututkintoa tai ei.

Lapsille on paras empaattinen ja lapsista pitävä hoitajaa joka nauttii kun saa lasten kanssa toimia.
Tärkeintä on hoitajamitoitus. On haasteellisia lapsia joka voi viedä yhden hoitajan ajan kokonaan ja sitten nämä laskennallista 6 lasta tuleekin toisten ryhmässä olevien hoidettavaksi. Jotkut on haasteellisia lapsia ja aina ei oteta mitoituksessa huomioon jos ei ole riittävän haasteellinen

Hoitajamitoitusta tehdään päiväkotitasolla Helsingissä.
Lapsia voi sairastua ja hoitajia voi sairastua ja milloin kannattaa ottaa sijainen, ettei sotke prosentteja.
Johonkin aikaan päivästä voi olla liian vähän hoitajia per hoidettava. Tilapäisesti saa poiketa mitoituksista, mutta ei ole määritelty mikä on tilapäistä.
Onko sijainen sellainen josta apua vai kannattaako parantaa prosentteja ja kitkutella päivä vajaa miehityksellä?

Hesarin juttu:
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005561392.html

Tämä löytyy myös: http://jariekilpinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250786-paivahoito-on-sailytyspaikka

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Seuraavaksi tulisi pohtia sitä, että lasten teko pitäisi kieltää kaikilta, jotka eivät ole suorittaneet korkeakoulututkintoa tai vähintään kasvatustieteen abrobaatturia.
Jos ”vahinko” pääsee tapahtumaan on syntyneet uhrit otettava välittömästi kunnalliseen varhaiskasvatukseen, tai viimeistään välttämättömän imetysvaiheen ja lain vaatimien isyysvapaiden jälkeen. Asia ei tietenkään koske keinohedelmöityksellä syntyvien, samaa sukupuolta olevien yhteenliittymien lapsia. Tällöin itse tekotapa kertoo tapahtumaan osallistuneiden ”oikeasta” valveutuneisuudesta ja kypsyydestä toimia vanhempina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#2

Täytyyhän Suomeen saada suvakkikasvatus heti 1 vuotiaana. Peruskouluissahan se jo näkyy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Miksi ihmeessä päiväkodin pitäis olla joku kasvatuspaikka???

Tärkeintä on lämmin huolenpito, lapsista huolehtiminen, lasten leikkien mahdollistaminen, kodinomainen ilmapiiri.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#4

”Kunnallinen varhaiskasvatus”!
Miten tuleekin mieleen vanhan hyvän ajan Neuvostoliitto? Sitäkö kohti sittenkin halutaan? Oliko se sittenkin ihailtava systeemi? Ollaanko sitä tosiaan tekohengittämässä elävien joukkoon, muidenkin kuin Putinin toimesta ?
Jotenkin siltä tuntuu kun noista lisääntyvistä yhteisvastuistakin puhutaan niin lämpimästi, niin lämpimästi. Nyt vannotaan vaan EU:n nimeen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hoitaja
Iloinen
#5

Lapsen henkiselle kasvulle päivähoitopaikka on todella tärkeä. Vanhempien kasvatus kotona lisättynä ammatti ihmisten antamaan paikassa, jossa on myös muita lapsia on paras yhdistelmä. Kerron tämän kokemuksesta. Joissain tilanteissa vanhemmat eivät kykene täyttämään tehtäväänsä ja silloin päivähoito on täysin korvaamaton. Päivähoidossa havaitaan myös asioita, jos kotona on jokin pielessä ja näin voidaan asiaan puuttua. Mitoitus on aina ongelma oli kyseessä mikä julkinen hyvänsä, mutta silläkin uhalla päivähoito on varhaiskasvatuksen ykkönen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lastenhoitaja
Tyytyväinen
#6

Täysin samaa mieltä, kun hoitaja. Päivähoito ammattilaisten parissa on todella tärkeä lisä vanhempien kasvatuksen rinnalla ja siitä on monta tutkimusta tehty. Henkilökunnan mitoitusta ei myöskään pidä katsoa kaavalla 1 hoitaja / 8 lasta ( 3-5 vuotias ), vaan ryhmäkoko per hoitajien kokonaismäärä. Kolme hoitajaa parinkymmenen lapsen kanssa toimii, kun työtehtävät jaetaan ja jaksotetaan oikein. Täytyy muistaa, että hoitajien koulutus, työtavat, motivaatio, tilat, mahdollisuus poiketa mitoituksesta… antaa aivan erilaiset mahdollisuudet huolehtia lapsista, kuin vaikka 50 vuotta sitten. Kuten hoitaja mainitsi, niin mitoitus on puheenaihe kaikkialla. Kouluissa, vanhustehuollossa, armeijassa, TE keskuksissa.. päivähoidossa ja ties missä, mutta on myös ymmärrettävää, että verovaroin katettavat julkiset palvelut on pakko mitoittaa. Rahat ei riitä ihan kaikkeen hyvään, vaikka niin toivoisimme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000