Perussuomalaiset

Nina Strandén

Hoitajien joukkopako päiväkodeista

JHL julkaisi tänään 12.10.2021 tiedotteen otsikolla ”Lastenhoitajien joukkopako uhkaa päiväkoteja”.

Tämä on ollut näkyvissä jo jonkin aikaa, nyt on viimeinen mahdollisuus tehdä asioille jotain. Ennen päiväkodissa oli päiväkotiapulaisia, jotka hoitivat ruokahuoltoa ja siivousta ja usein auttoivat esimerkiksi pukeutumistilanteissa.

Päiväkotien tilannetta ei pidä katsoa lukuina paperilla, vaan yksilöllisesti. Jokaisen päiväkotiryhmän tilanne on erilainen riippuen siitä, minkälaisia erilaisia tarpeita lapsilla ja heidän vanhemmillaan on.

Monesti kouluissakin tuen tarpeessa oleva lapsi saa olla erityisopettajan kanssa esimerkiksi tunnin kaksi kertaa viikossa. Joissakin tapauksissa se voi riittää, mutta jos kyse on käytöshäiriöistä tai ylivilkkaudesta lapsi tarvitsee tukea koko ajan.

Lisäksi ihmettelen sitä, että vuosikaudet on puhuttu siitä, että lapsiryhmiä pitäisi pienentää, mutta nyt näyttää siltä, että ryhmät ovat yhä suurempia ja opettajia on yhä vähemmän paikalla. Lisäksi suuret avotilat, joissa on paljon lapsia yhtä aikaa, lisäävät meteliä ja levottomuutta.

Nyt pitäisi lopettaa byrokraattinen erilaisten käyttöprosenttien ja lukujen tuijottaminen. Päiväkotien johtajien tulisi olla ammattilaisia, ja esimiestehtävässään, osata arvioida perheiden ja työntekijöiden tarpeet.

Rahoitusta tulee lisätä lisähenkilökunnan palkkaamiseen sekä sen varmistamiseen, ettei opettajia ja hoitajia pompoteta ryhmästä toiseen tai palaverista ja koulutuksesta toiseen ilman, että sijaiset varmasti saadaan. Tuttujen opettajien ja aikuisten läsnäolo on myös osa lasten hyvinvoinnin turvaamista.

Lasta ei saa laittaa taistelemaan opettajan tai hoitajan huomiosta, kun joku aikuinen ryhmästä jatkuvasti puuttuu. Eikä opettajia tai hoitajia saa jättää mahdottomiin tilanteisiin yksin, toteamalla vain, että taaskaan ei saatu sijaista, yrittäkää pärjätä.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

HEI. KIITOS NINAKIN: OLEMME TÄRKEÄN ASIAN PARISSA: LAPSISSA ON ❤️ SUOMENKIN TULEVAISUUS JA HEIDÄN SYDÄMISSÄÄN: KUKA HERRA SIELLÄ ON ❤️. BESEBUUTAHAN, SINNE ON ❤️ VUOSITOLKUILLA TUPUTETTU, MUTTA: EIKÖHÄN LOPETETA SE RÄÄKKI LAPSIA KOHTAAN, JA, VAIHTEEKSI VAIHDETA HERRAA, ETTÄ NÄEMME TOISEMME, VIELÄ: TAIVAASSAKIN. ANTAKAAMME KRISTUKSEN TULLA PÄIVÄKOTEIHINKIN. NYTHÄN HÄNTÄ JOHTAJIEN TAHOLLA KAMMOKSUTAAN, JA PELÄTÄÄN, VAIKKA HÄN ON ❤️: RAUHANRUHTINAS. KIITOS.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

HEI. KIITOS NINAKIN. PÄIVÄKOTIEN, NIINKUIN KOTIENKIN VIIHTYVYYSILMAPIIRIN LUO: TAIVAANISÄN ANTAMA LAHJA-ARMOHENKI, JOSSA KAIKKI HENKILÖT VIIHTYVÄT, JA SITÄ VAALIVAT, KOSKA, VAIN SE HENKI LUO TOIMINNALLE PARHAIMMAN, JA KANTAVIMMAN JATKUVUUDEN: MEILLÄ, KUN OLI SIAISKOTILAPSIA, NIIN JOTKUT KYLÄÄNTULLEET VIERAAT SANOIVAT AISTIVANSA, KODISSAMME RAKKAUDEN ILMAPIIRIN. SE OLI SUURTA JUMALAN ARMOA, JA ON ❤️ SITÄ, JOKAPAIKASSA MISSÄ SITÄ ON ❤️. SE ON ❤️ RUKOUKSEN TULOSTA. JEESUS KRISTUS ELÄÄ, JA HÄNELLÄ ON ❤️ ANTAA SITÄ, KUNVAIN SITÄ NÖYRINÄ RUKOILEMME.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Olisi kiva tietää onko maailmalla kovinkin yleinen ilmiö,tämä meillä pintaan noussut lasten pahoinvointi ja siitä aiheutuvat ongelmat, niin perheille kuin kasvatuksen ammattilaisille?
Mediaa seuratessa tuntuu, että valtaosa lapsistamme kamppailee erilaisten psyykkisten ongelmien kanssa?
”Kunnallinen varhaiskasvatus” on termistö jota meille on syötetty, niin vihervasemmiston, kuin elinkeinoelämän piiristä. Pisa tuloksetkin putoavan kuin lehmän häntä.
Eikö joukkokasvatus kykenekään luomaan lapsillemme vankkaa pohjaa elämän poluille?
LIsää virkoja ja lisää palkkaa, niin opettajille, kuin sairaanhoitajille ja muillekin raskautetuille. Ovatko ne ratkaisu?
Entä jos perheet ryhtyisivätkin kasvattamaan ja hoitamaan lapsiaan pidempään kotona? Vaikkapa vain kolmivuotiaaksi asti? Kehitettäisiin perhe -ja osapäivähoitoa? Viimemainittua senvuoksi, että lasta hoitavalla voisi olla mahdollisuus pysyä mukana muuttuvissa työtehtävissä. Hirveän taantumuksellista, niinkö?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Tuttu tilanne useilla aloilla tänä päivänä. Liian suuri työtaakka, älyttömäksi paisunut vastuu jonka ovat tuoneet lisääntyvät määräykset, huono palkka, puutteelliset fasiliteetit ja tähän kun yhdistää vielä huonon johtamisen, niin ei ihme, että väki katoaa.
Mutta ei hätää. Onhan meillä paljon ulkomaista, osaavaa työvoimapulan paikkaajaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Just näin, mutta mikähän siinä on, että kantikset alkaa muuttaa pois mamu-alueilta eikä lapsukaisia enää tulekaan mamu-hoitajille…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Meillä itketään myöskin hoitajapulaa ja sitten heitä pakotetaan ottamaan kokeelliset covid-rokotteet tehosteineen loppuelämän ajan ja jos ei siihen suostu niin ulos. Ihan turha siis itkeä hoitavan ja sosiaalipuolen työntekijäpulaan – palkat kuntoon ja pakkokeinot pois, vanhat kunnolla testatut lääkkeet vapaasti lääkärien määrättäviksi niin ei mitään tehohoitoja edes tarvita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000