Perussuomalaiset

Janna Rantanen

Pukinmäen ja Malmin alueiden kehittämisestä

On ilahduttavaa huomata, että Koillis-Helsinki kehittyy. Tänään ulkoilin Vantaanjoen varrella Savelan puistossa ja huomasin, että Vantaanjoen varrelle kaupunkilaisten käyttöön on rakentunut uusi onkilaituri. Lisäksi Savelaan avataan kuntoportaat. Itse liikunnallisena ulkoilmaihmisenä arvostan ulkoilureittien viihtyisyyden lisäämistä sekä ulkoliikunnan lisävaihtoehtoja erityisesti näin korona-aikana. Minulle yksi syy muuttaa Pukinmäkeen oli se, että Vantaanjoen liikuntareitit ovat kotini välittömässä läheisyydessä.

Pukinmäen juna-aseman seutua on elävöitetty tuomalla alikulkutunnelin ulkopuoleiselle pienelle aukiolle pyöräteline, pyöreitä isoja kukkaistutuksia sekä istumaryhmä. Toimenpiteillä on ollut tarkoitus sekä piristää alueen ilmettä että parantaa alueen turvallisuutta. Hankkeeseen liittyvät kukkaistutukset tullaan uusimaan myös vuonna 2021.*

Onkilaiturin rakentaminen Savelanpuistoon sekä Pukinmäen juna-aseman elävöittäminen perustuvat Helsingin kaupungin v. 2018-2019 OmaStadiin eli Helsingin kaupungin osallistavaan budjetointiin. Ideana on, että kuka tahansa voi tehdä kehitysehdotuksia kaupungille. Ideoista kehitetään ehdotuksia, joille kaupungin asiantuntijat laativat kustannusarviot. Yli 12-vuotiaat Helsinkiläiset voivat äänestää haluamiaan ideoita, ja eniten ääniä saaneet ideat toteutetaan. OmaStadi vuodelle 2020-2021 on tällä hetkellä käynnissä, ja Pukinmäen osalta on ehdotettu muun muassa Uimalaituria Pukinmäen rantapuistoon sekä leikkipuisto Unikon peruskorjausta.*

Voisiko kenties kesäksi Vantaanjoen varteen Savelanpuistoon tai esim. Oulunkylän puolelle rantapuistoa saada ruokarekkoja? Tämä olisi hauska idea, mikä on toteutettu ja toimivaksi todettu esim. Vanhankaupungin koskella. Mikä olisikaan parempaa kuin kokoontua hyvän ruoan ääreen ulkoilmassa koronaturvallisesti!

Malmin alue on saanut näin kuntavaalien alla paljon huomiota muun muassa Malmin lentokentän vuoksi. Erityisesti Perussuomalaiset kannattavat Malmin lentoaseman säilyttämistä ilmailukäytössä, mistä olen itse samaa mieltä. Helsingin asuntopula on ratkaistavissa muutoinkin kuin rakentamalla Malmin lentokentän pohjamaalle, jonka puhdistusprosessi ja paaluttaminen tulee olemaan erittäin kallis ja epäekologinen prosessi. Helsingin kaupungilla on varattuna muita alue- ja täydennysrakentamisprojekteja vuosikymmeniksi eteenpäin.

Huomattavaa on, että TNS Gallup on tehnyt 24.–30.11.2020 mielipidemittauksen Malmin lentoaseman ilmailukäytössä. Vastausten perusteella 58 prosenttia (2017 62%, 2016 59%) helsinkiläisistä haluaa säilyttää Malmin lentoaseman ilmailukäytössä ehdoitta. Jos asuntorakentamiselle asetetut tarpeet voidaan ratkaista järkevästi muuten, 65 prosenttia (2017 67%, 2016 68%) helsinkiläisistä säilyttäisi kentän nykyisessä käytössään. Malmin lentokentän säilyttäminen ilmailukäytössä saa siis tukea yli puoluerajojen.**

Malmin lentokenttä on ainutlaatuinen kokonaisuus, jolla on ainutlaatuisia luontoarvoja. Se toimii myös tärkeänä lentäjien koulutuskeskuksena. Lisäksi Malmin lentoasemalla on ainutlaatuinen historiallinen funktionsa. Lentoasema on ollut Museoviraston ja ympäristöministeriön laatimassa valtakunnallisesti merkittävien kulttuuriympäristöjen luettelossa vuodesta 1991 alkaen.**

Tälläkin hetkellä Malmin alueella on menossa muitakin rakennushankkeita myös asuinrakentamiseen liittyen: Malmin juna-aseman viereen ollaan rakentamassa kahta tornitaloa, joista toiseen on tulossa n. 140 asuntoa. Purkutyöt tontilla on jo saatu loppuun.

Toivoisin myös, että Malmin juna-aseman ostosalueen ympäristöä kehitettäisiin yhä viihtyisämmäksi. Muun muassa Malmin juna-aseman ylittävä ylikulkutunneli voisi kaivata päivitystä. Ostari voisi parhaimmillaan toimia koillishelsinkiläisten olohuoneena ja palvella alueen asukkaita monipuolisilla palveluillaan. Tälläkin hetkellä Malmin aseman välittömässä läheisyydessä on jo mainiot päivittäispalvelut, muun muassa monia isoja ruokakauppoja.

On hienoa, että mm. OmaStadin kautta yksittäiset kuntalaiset pääsevät vaikuttamaan alueensa kehitykseen ja sen viihtyisyyden parantamiseen. Tämä sama ilmiö on syy, miksi haluan itse vaikuttaa politiikassa. Haluan olla varmistamassa laadukkaita peruspalveluita helsinkiläisille ja haluan ottaa helsinkiläisten toiveet huomioon. Keskeiseksi on noussut muun muassa turvallisuuden lisäämisen tärkeys esimerkiksi Pukinmäen ja myös Malmin alueilla. Toivottavasti pääsen vaikuttamaan Sinun edustajanasi!

*Lähde: omastadi.hel.fi

**Lähde: www.malmiairport.fi

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Paljonko Malmin- Pukinmäen alueilla on mamuja?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Janna Rantanen varatuomari
#2

Vuoden 2019 tilaston mukaan (ks. linkki) Pukinmäessä vieraskielisten osuus on n. 23 % ja Malmin peruspiirissä 16 %.

https://ulkomaalaistaustaisethelsingissa.fi/fi/alueellinensijoittuminen?fbclid=IwAR0sxHipHKLtwu6i6XVnr5dAca0vihL4UGNTn4bJDc7P-bNJdid9G22A_S4

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Noin yksi viidesosa väestöstä mamuja, todennäköisesti suurin osa asylum-mamuja.

Tällainen 20 % osuus asukkaista alkaa olemaan toivottava yläraja, mikä vielä menettelee. Vähempikin tietysti riittäisi asuinaluetta kohden.
Itäinen Helsinki alkaakin sitten jo olemaan aika menetettyä seutua, noin suomalaisittain ajateltuna.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000