Perussuomalaiset

Janette Salminen

Lapset koronatorjunnan etulinjaan?

Vuosi sitten Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet julisti, että koronarokotteiden suojateho on hurjan hieno ja jo yksi rokotekerta suojaa vaikealta tautimuodolta. Rokotteilla oli tarkoitus suojata ensisijaisesti hauraat vanhukset ja muut riskiryhmät. Syyskuussa 2021 samainen asiantuntija totesi, että kahden rokotteen jälkeen on aika elää normaalia elämää. Tammikuussa 2022 olemme tilanteessa, että meillä ovat käynnissä kolmannet rokotuskierrokset, maailmalla joissakin maissa jo neljännet. Viidensistäkin jo puhutaan.

Koronarokotuksia koskeva asetus muutettiin Suomessa ja se tuli voimaan 23.12.2021. Sen mukaan myös perusterveille 5-11-vuotiaille lapsille voidaan tarjota koronarokotteita. Kuten THL:n linkissä todetaan, koronaviruksen aiheuttama tauti on lapsilla yleensä lievä. ”Lasten koronainfektioon liittyvät vakavat tautitapaukset ovat harvinaisia. Vain hyvin pieni osa sairastuneista lapsista on saanut sairaalahoitoon johtavan vakavamman taudinkuvan.” Influenssa on lapsille koronaa vaarallisempi. Omikron on osoittautunut nykytiedon valossa vaarattomammaksi ja hiipuvaksi virusvariantiksi. Sen tarttuvuus on hurjaa ja tartuntaluvut ennätykselliset, mutta esimerkiksi tehohoito-osastojen potilasmäärät ovat pysyneet toistaiseksi ennallaan.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek ja em. Mika Rämet asettivat YLE:n haastattelussa 5.2.2021 neljä ehtoa lasten rokottamiselle:

1) koronaviruksen aiheuttama tauti ilmenee lapsilla vakavammassa muodossa

2) rokote estää hyvin tarttuvuutta

3) rokotteen tarjoama suoja on pitkäaikainen

4) rokote osoitetaan turvalliseksi

Jokainen THL:n kansallisen rokotusohjelman itselleen ja lapsilleen hyödyntäneenkin vanhemman mieleen saattaa tässä kohtaa tulla kysymyksiä lasten massarokottamisen hyödyistä vs. mahdollisista haitoista. Vakava tautimuoto on lapsilla hyvin harvinainen, rokote vuotaa eli ei estä tarttuvuutta (esimerkiksi Tanskassa omikron-tartunnoista on suuri osa täysin rokotetuilla), suoja kestää vain joitakin kuukausia ja uuden mrna-teknologian pitkäaikaisvaikutuksista ei tiedä vielä kukaan. Lisäksi, meillä on Fimean haittavaikutustilastoissa tällä hetkellä (14.12.2021 mennessä) 489 haittavaikutusilmoitusta 12–17-vuotiaista, joista 47 % on koskenut Comirnatya ja 53 % Spikevaxia. 73 % 356 näistä ilmoituksista koskee 12–15-vuotiaita, ja 27 % 16–17-vuotiaita. Noin 70 % ilmoituksista oli kuluttajilta, loput terveydenhuollon ammattilaisilta. Haitan on arvioitu olevan vakava 121 ilmoituksessa.

Geert Vanden Bossche, belgialainen virologi ja rokoteasiantuntija kertoo näkemyksensä täällä. Robert W. Malone, mrna-teknologiakehityksessä työskennellyt asiantuntija on samoilla linjoilla. Hyöty- ja haittapunninnassa on aiheellista kuunnella eri näkökulmia. Vastuu lasten terveydestä ja tulevasta toiminta- sekä työkyvystä on vanhemman valinnoilla. Uudistetun asetuksen mukaan ”alaikäinen voi itse päättää koronarokotuksestaan, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että tämä ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään asiasta. Lapsen itsenäiselle päätökselle ei ole laissa määritelty ikärajaa, ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Useimpien 5–11-vuotiaiden kohdalla rokottamiseen tarvitaan huoltajien suostumus.” Tekeekö sinun 5-11 vuotias lapsesi ratkaisun itse ja saako hän siihen riittävästi tietoa? Onko hänen kehitys- ja ymmärrystasonsa riittävän korkealla kaiken saatavan tiedon sisäistämiseen? Holhoustoimilain mukaan tämän ikäinen voi päättää korkeintaan asioista, jotka ovat tavanomaisia ja vähämerkityksisiä. Onko tässä kyse sellaisesta? Meneekö asetus lain yli? Säädöshierarkiassa näin ei pitäisi voida tapahtua.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
Nimetön
#1

Mitä kauemmin tämä ns. pandemia on jatkunut, sitä kummallisempia ja oudompia piirteitä se on alkanut saamaan. Ainakin luottamus terveydenhuollon asiantuntijoihin, rokotteisiin ja mediaan on mennyt, jos ei muuta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#2

Meidän ruhtinatar on kantansa valinnut. Ne, jotka ovat eri mieltä, ovat valtion vihollisia. Reaalimaailmassa valtaosalla kaikki koronat ovat olleet kohtuu lieviä, mutta ruhtinatar on kantansa valinnut ja siksi sanansaattajien sanoma on yhdenmukainen. Jos huhut pitävät paikkansa, hauska nähdä montako sydänkohtausta tai aivoverenkierronhäiriötä vaaditaan, ennen kuin joku uskaltaa uhmata julkisesti imperiumia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#6

HEI. KIITOS JANETTEKIN. TAMPEREEN YLIOPISTON TUTKIMUSKESKUKSEN KORONAOSASTON JOHTAJA. VARMAANKIN KALLISPALKKAINEN HENKILÖ. MINÄ SAIN HALVALLA OSALLISTUA: ENTISENÄ MAANVILJELIJÄNÄ: ”ROTTAKOEKOKEILUUN”, KUN VATSANI PYÖRISTYI, KUIN ❤️ PULLATAIKINA: VALTIOLLISEN, ILMAISEN, LUVATTOMAN, YÖLLISEN, MITÄÄNPUHUMATTOMAN, LUULTAVASTI, KORONAROKOTUKSEN TÄHDEN TEHDYN: ”HALPASUKUISELLE”, IHMISPOLOISELLE: KOEROTANASEMASSA OLEVALLE, EI SAULILLE, IHMISELLE, JOKA OLI SODANJÄLKEEN PIKKUPOIKANA AJAMASSA PARIREELLÄ VETTÄ LÄHTEELTÄ LEHMILLE. NYT SUOMEN VALTIO KOHTELEE, KUIN ❤️ VANHAA RISAA TYÖRUKKAISTA KIITOS: JEESUKSEN ❤️ KRISTUKSEN OSA ON ❤️ TÄLLAINEN: MISTÄ SAATAISIIN SAULILLE SAMANLAINEN, ETTÄ TASAARVO, PÄÄSISI SUOMEN KERMAPORTASSSAKIN TOTEUTUMAAN, JA TULISI TUNTEMAAN, TÄMÄN KAIKEN, OIKEIN KANTAPÄÄN KAUTTA: ”RAKASTA LÄHIMMÄISTÄSI, NIINKUIN ITSEÄSI.” KORKEAMPIASTEISTA OPISKELUA, KUIN ❤️ MITÄ VOI SAADA MEIDÄT YLIOPISTOSSAMME. KIITOS, SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#3

Aikalailla venyväkäsitys ?! Kovin ristiriitaisia ovat ohjeet , neuvot , hyödyt !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#7

HEI. KIITOS. ILOINEN NIMETÖNKIN. ASIAHAN, ROKOTUS ON ❤️ MAANPIIRIN LAAJUINEN JA VAHVA VAKAUMUKSENI ON ❤️, ETTÄ TÄSSÄ ASIASSA ON ❤️ MUKANA KAHDESTA HENKIVALLASTA, VAIN TOINEN, JOKA TÄMÄN KAIKEN, ON ❤️ ORGANISOINUT, JEESUS KRISTUS, NIINKUIN EI OLISI MUKANA OLLENKAAN, KOSKA, JOS’ HÄN OLISI, HÄN HETI ALKAJAISIKSI SANOISI MEILLE: RAKAS, ÄLÄ PELKÄÄ, MINÄ TÄSSÄ OLEN. PERKELEELTÄ ORGANISOIJALTA, ON ❤️ AIVAN TURHA VARTTUA TUOLLAISIA SANOJA, KOSKA HÄN HALLITSEE MEITÄ IHMISIÄ, PELKÄSTÄÄN PELOLLA, SIKSIHÄN HÄN, SOTIAKIN RAKASTAA, JA KORONAPELOTTELUHAN ON ❤️ HÄNELLE: ”TOSI HERKKU”. HÄNEN TAVOITE ON ❤️ MAAILMANVALTIUS, JA SAADA, MEIDÄT KAIKKI IHMISET HELVETTIIN. HÄNHÄN, EI HÄIKÄILE, OLISI TAPPANUT MEIDÄN ❤️ MESTARIMMEKIN, KIRKONTORNINJUUREEN, JA OLISI LUULTAVASTI: RÄMÄHTÄNYT, NAURUUN SUUREEN. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

HEI. KIITOS JANETTEKIN. KIITOS POHDINNOISTASI: ONNEKSEMME ISÄ ANTOI MEILLE JEESUKSEN ❤️ KAUTTA PYHÄN HENGEN, ETTEMME TARVITSE, NOITA ASIOITA, YKSINÄMME POHDISKELLA, VAAN HÄN ON ❤️ AINA MUKANAMME. NYTHÄN ASIOITA ON ❤️ VIERITTÄNYT SUOMESSAKIN: PERKELEisä, JOLLA ON ❤️ TAVOITTEENA: MAAILMANVALTIUS, JA VIEDÄ IHMINEN KANSSAAN HELVETTIIN, HÄN ODOTTAA JO SIRU KÄDESSÄ, SAADAKSEEN, SEN TUIKATTUA IHOSI ALLE, TÄMÄ ON ❤️ YHTEISBOJEKTI KAUPPARATSUJEN KANSSA. NUO PIRUN ROKOTEMYRKYT: TUHOAVAT ISÄNMEIHINLAITTAMAN SUOJAAINEEN KEHOSTA ME: JOKA MEIDÄN ❤️ ❤️ ❤️ ON ❤️ HYVÄ SÄILYTTÄÄ: KEHOKOHTAISESTI KOSKEMATTOMANA, JA ELOLLISENA, ETTEI SITÄ TAPETA, MILLÄÄN MYRKKYRUISKEELLA. VAIKKA MINUT HE YÖAIKAAN, LUVATTA KAUKOROKOTTIVAT, JA ILMEISESTI, VIELÄKIN JATKAVAT SAMAA ”PELIÄ, KUN HE ILMEISESTI HALUAVAT PÄÄSTÄ MINUSTA EROON: HINNALLA MILLÄ HYVÄNSÄ. NIINHÄN PUNAISISTAKIN, HALUTTIIN, JA PÄÄSTIIN: EIHÄN, SE SENKUMMEMPAA OLE, SE ON ❤️ SE JEESUKSENARMO-OSA, JOSSA EI LIHO RAHAPOSA. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Kiitos hyvästä kirjoituksestasi!

Kyllä tässä vanhempana ihmettelee, miten tämä voi olla mahdollista. Ylipäätään perustelu lasten rokottamiselle ja se, että he voisivat itsenäisesti tehdä päätöksen asiasta. Asiasta, joka on aikuisellekin vaikea puntaroida.

Itse en näe eikä minulle ei ole esitetty mitään perustetta lasten rokottamiselle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000