Perussuomalaiset

Janette Salminen

Koronapassi - oikotie onneen?

Suomen eduskunta hyväksyi koronapassin 15.10.2021. 105 kansanedustajaa sen enempää kuin Perustuslakivaliokunta ei nähnyt passissa perustuslaillisia ongelmia. Perussuomalaiset äänestivät passin käyttöönottoa vastaan. Espanjassa korkein oikeus kielsi passien käyttöönoton julkisilla paikoilla. Naapuri- ja syntymäkotikaupunkini Tampere varautuu nyt passin käyttöönottoon kulttuuri- ja liikuntapalveluissa, kuten museoissa, konserteissa ja uimahalleissa. Eli niissä palveluissa, joista jokainen kuntalainen suorittaa veronsa passistatuksesta riippumatta.

Pysähdytäänpä hetkeksi miettimään, mitä ”vihreällä” oleva ja sinun liikkumis- ja perusvapautesi (samoin kuin ennen korona-aikaa) takaava koronapassi todistaa. Se kertoo, että olet joko 1) saanut negatiivisen PCR-testin alle 72 tunnin sisällä tai 2) saanut PCR-testissä positiivisen tuloksen alle kuuden kuukauden sisällä osoituksena koronaan sairastumisesta ja sen lisäksi ottanut kertaalleen ehdollisella myyntiluvalla vuoteen 2023 saakka olevan injektion tai 3) ottanut vähintään kahdesti kyseisen injektion, josta valmistajakaan ei ota vastuuta rokotehaitan yhteydessä. Passin ehdot eivät ole kiveenhakatut. Esimerkiksi Israel muutti rokotuskertojen vähimmäisvaatimukseksi kolme. Itävallassa vain täydellisesti rokotetuilla ei ole rajoituksia. Pelkkä tuore negatiivinen testitulos ei enää takaa pääsyä palveluiden pariin kuten ennen.

Nykyhetken tieteellisen tiedon valossa myös koronarokotettu tai taudin jo aiemmin sairastanut voi saada uudelleen tartunnan ja levittää sitä edelleen. Näin ollen koko koronapassilta tahtoo tippua pohja. Tämä nähtiin käytännössä esimerkiksi viime kesänä Cornwallissa järjestetyillä festivaaleilla, joissa vaadittiin passia, mutta siitäkin huolimatta seurauksena oli 5000 positiiviseksi testattua.

Passia markkinoitiin aluksi määräajaksi tämän vuoden loppuun ja koskien rajoitetusti esimerkiksi ravintola- ja tapahtuma-alaa. Eipä mennyt aikaakaan, kun passin käytön sekä aikaa että aloja esitettiin laajennettaviksi. Pääministeri on puhunut sote-alan työntekijöiden ”perkaamisesta” rokotettuihin ja rokottamattomiin. ”Kaikki keinot pitää käyttää, sillä tämä tauti on vaarallinen.” Tauti ei ole suurimmalle osalle väestöstä vaarallinen, etenkään 12-15-vuotiaille ja sitä nuoremmille lapsille, joiden rokottamista myös jostakin syystä ajetaan eteenpäin. Siitäkin huolimatta, että Moderna-rokotteen jakelu keskeytettiin nuorilla alle 30-vuotiailla Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa sekä Islannissa kokonaan. Taiwan ilmoitti keskeyttäneensä Pfizerin jakelun 12-17 vuotiailla myocarditis- ja pericarditis-riskin johdosta. Ennenkuin Suomen hallitus pääministeri Sanna Marin johdollaan tavoittelee 100% rokotekattavuutta ja koronapasseja väestössä jopa työssäkäyntiin ja esimerkiksi sosiaaliturvan piiriin kuulumiseen, olisi suotavaa todistaa julkisin, vaihe vaiheelta seuratuin vasta-ainetutkimuksin jokaisen pakkorokotuksia ajavan oma todellinen rokotestatus. Sannahan oli vielä kovin skeptinen lääketeollisuutta kohtaan vuonna 2010. Olisiko syytä perata työntekijöiden rokotestatuksen sijaan Fimeassa jonossa olevat käsittelemättömät haittavaikutukset, joita on 14 700 kappaletta? Ilmoitusten yhteismäärä on 20 000.

Koronapassin voimin on jo estetty esimerkiksi osan MEP:ien pääsyä kokouksiin tai opiskelijoiden osallistumista yliopisto-opiskeluun. Kyseessä ovat lähtökohtaisesti terveet ihmiset, joita syrjitään perusteettomasti. Koronapassi ei takaa kenellekään terveysturvallisuutta eikä kuolemattomuutta. Ainoa keino torjua mahdollista epidemiaa olisi pikatestata jokainen työpaikalle, joukkotapahtumaan, oppilaitokseen jne tuleva luotettavalla pikatestillä, jota nykyinen PCR-testi ei edes kehittäjänsä mukaan edusta. Jossain kohtaa hypetettiin suomalaisia koronakoiria. Mihin ne hävisivät? Oliko niiden nenä liiankin tarkka ja luotettava?

Äänestäjilleni ja kaikille muillekin tiedoksi: en tule hyväksymään omassa kotikaupungissani koronapassin käyttöönottoa julkisella sektorilla. Itse asiassa sen ei tulisi olla käytössä millään sektorilla. Suomen perustuslain 6 § kieltää syrjinnän. On ihmisiä, joilla ei ole passi ”vihreällä” syystä tai toisesta. Koronan sairastamisesta voi olla liian pitkä aika, sitä ei ehkä ole edes aikanaan saatu testattua. On ulkomailla otettuja rokotteita. Tai ensimmäisestä Suomessa annetusta rokotteesta on voinut tulla haittavaikutus, eikä henkilö halua ottaa toista ja ehkä jopa hoitava lääkäri suositellut toimimaan näin. On ihmisiä, joilla on esimerkiksi autoimmuunisairaus ja terveydentila voi huonontua entisestään ottamalla koronarokotteen. Ja sitten on ihmisiä, jotka ovat tehneet riskianalyysin, eivätkä koe pakottavaa tarvetta ottaa alunperin vapaaehtoisena markkinoitua injektiota, jonka pidemmän aikavälin seuraukset näemme vasta tulevaisuudessa. Oikeus käyttää peruspalveluja ja käydä kulttuuri- ym tapahtumissa ei voi perustua joillakin ihmisryhmillä toistuvaan joko maksuttomaan tai maksulliseen koronatestaamiseen. Työnantajat, jotka alkavat painostaa työntekijöitään koronapiikeille, ottavat riskin. Ihmisiä irtisanoutuu, vaihtaa alaa ja jäljelle jäävillä voi olla työtaakka, josta eivät kunnialla selviydy.

ps. tietoon on tullut tapaus, jossa koronapositiiviseksi testattu, kahdesti rokotettu on edelleen passiltaan vihreä. Näillä mennään!

Osallistu keskusteluun!


18 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

HEI. KIITOS JANETTEKIN. SANOS’ MUUTA, KUIN ❤️ ASIAA: RAAMATUN SANA SANOO: IHMISTEN VIISAUS, TULEE HEIDÄN HULLUUDEKSEEN. NYT SE ON ❤️ TÄÄLLÄ, JA ME OLEMME, KUIN ❤️ HEIKOLLA JÄÄLLÄ. OLISIPAS MINUN NUORUUDESSANI: TÄLLÄLAILLA AJETTU JEESUSUSKOA IHMISTEN SYDÄMIIN; ”KUN KUOLETTE, NIIN PÄÄSETTE ISÄNNE LUOKSE TAIVAASEEN, KUN USKOTTE JEESUKSEEN, NIIN KYLLÄ PERKELEHENKI, TÄMÄ JOKA TUOTA PASSIA TYRKYTTÄÄ, OLISI OLLUT RAIVOISSAAN, KUIN ❤️ KILJUVA JALOPEURA, KENET HÄN SAISI NIELLÄ. JA NYT HÄN MEINAA NIELLÄ NE IHMISET , JOILLA ON ❤️ JO VALMIINA ISÄN ANTAMA SUOJA, SYNNYINLAHJANA, JA NYT NÄMÄ PIRUSYDÄMISET IHMISET, MUUNTAISIVAT HEIDÄT, OMIKSI RAHAASIAKKAIKSI, AINA KUOLEMAAN SAAKKA, EIKÄ ROKOTE OLE SE ”PORTINAVAIN”, JOKA PÄÄSTÄÄ TYHMÄT NEITSYET TAIVAASEEN, KUN HE MYÖHÄSTYVÄ PORTILTA KUN OLIVAT OSTAMASSA ÖLJYÄ. VIISAAT OLIVAT JO SISÄLLÄ. ÖLJY ON ❤️ JUMALAN SANAN VERTAUSKUVA. KIITOS 😕 SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Tulee mieleen ajat historiasta : kun raha kirstuunkilahtaa , niin sielu taivaaseen vilahtaa !? On nekin ollutaikoja ?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#6

HEI. KIITOS TYYTYVÄINEN NIMETÖNKIN. TULEE MIELEEN; MITÄ VAAN TULEE, MUTTA, EI SE SIELU, OLE KOSKAAN; TAIVAANPUOLELLE LUJAHTANUT, KYLLÄ SE ON ❤️ AINA RAHANVOIMALLA, ON ❤️ LUJAHTANUT HELVETINPUOLELLE: JUUDAS ISKARIOTIN PERÄÄN, JA SIELLÄ NE KÄÄRMEIDENLAILLA TUSKISSANSA KIEMURTELEVAT. TÄYTYYHÄN SITÄ OLLA JOTAIN RAJAA, EIHÄN JEESUS, MUUTEN OLISI, VARTAVASTEN TULLUT TEKEMÄÄN, MEILLE: IANKAIKKISTA, IHANAA: ”TAIVASMAJAA”. KIITOS 😕 SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lapsetkin vielä...
#3

Pakkopulla on tämän päivän pulla. Nieltävä mukisematta ja kyselemättä on virkavallan viesti. Kuitti läpsähtää kuuliaisille lompakkoon, se koronapassi.
Jossain päin nousee miekkareita näitä kokeilulääkkeitä vastaan, mutta vähänpä niistä kirjoitetaan. Jossain kirjataan vakavia sivuvaikutuksia, mutta niistäkään ei juuri puhella. Lapsetkin jo pakkopullajonossa: pitäiskö ensin miettiä niitä hyöty/haittasuhteita. Suomessahan piti olla pulaa lapsista eikä meillä olis varaa menettää yhtään…
Janettelle kiitos tekstistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Tuleeko nyt armeijaan myös rokotuksiin vapaaehtoisuus?. Ei sitä enne kyselty ottaako rokotteen vai EI. Jonossa mentiin vaan eteen päin ja piikkiä tuli niin vasemmalta kun oikealta puolelta kehoon.
Mutta onko asiaa että se persuille kelpaisi?, minä en tiedä yhtään asiaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Katkaistaan nimetön
Iloinen
#7

Eipä ennen kyselty montaa muutakaan asiaa. Asioita pidettiin ”viisaasti” itsestään selvyyksinä tai maantapana!
Nämä nykymenon muualta- ja toistensapuolesta mielensäpahoittamiset ovat tulleet nykyisen vihervassarisolisaliratti-hallituksen mukana ja matut säestää;-)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Katkaistaan toinenkin ,,,,,,,,,
Iloinen
#8

Nimetön! Sinä oletkin aikaasi seuraamaton tyhmyri!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Jos halutaan 100% varmuus että tilaisuksiin osallistuja ei sairasta koronaan. Niin seuraavalla toimenpiteellä siitä selvitään. Kaikki osallistuja 4 viikoksi eristyksiin tilaisuuksissa kaikille oma eristetty koppi johon mennään 3 tunnin välein että ilmasta poistuu tautia levittävät pakteerit. Samoin poistutaan tilaisuuden päättyessä.
Jos kerran on niin kova halu mennä näihin tilaisuuksiin niin on aikaa odottaa pois pääsyä vaikka 2 viikkoa.
Minä en ole käynyt missään tilaisuuksissa ja enkä tule käymään, ja hyvin tuo ikä vain lisääntyy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000