Perussuomalaiset

Leena Meri

Kuka minä olen?

Suomen perustuslaki 14 § takaa jokaiselle Suomen kansalaiselle, joka on täyttänyt kahdeksantoista vuotta, oikeuden äänestää valtiollisissa vaaleissa.

Äänioikeuden käyttämisessä on kuitenkin edellytys että äänestäjän on selvitettävä henkilöllisyytensä äänestyspaikalla. Edellytyksenä on, että äänestäjän tulee ehdottomasti ottaa mukaansa kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi sirullinen henkilökortti, ajokortti tai passi.

Saimme Hyvinkään perussuomalaisille erään paikallisen järjestön puhelinsoiton, että esimerkiksi Hyvinkäällä on ainakin noin sata Suomen kansalaista, jotka ovat ilman minkäänlaista henkilöllisyystodistusta. He ovat hakeneet vähävaraisina sosiaalitoimistosta harkinnanvaraista toimeentulotukea henkilöllisyystodistuksen hankkimista varten, mutta rahaa heille ei ole tähän tarkoitukseen myönnetty.

Oikeus käyttää ääntään vaaleissa on tärkeä perusoikeus. Henkilöllisyystodistusta tarvitaan nyky-yhteiskunnassa kaikkialla asiointia varten.

Mielestäni lakiin tulisi kirjata oikeus saada kunnalta tukea henkilöllisyystodistuksen hankkimista varten, mikäli omat tulot eivät siihen riitä. Muussa tapauksessa monet perusoikeudet jäävät vaille merkitystä.

On nöyryyttävää, että ihminen ei voi asiakirjalla todistaa kuka hän on!

Linkki henkilöllisyyden todistamiseen vaalipaikalla

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
117 N
Utelias
#1

Miten pieni asia voi olla tärkeä oikeuksien saamiseksi! Hyvä huomio henkkari kaikille, ilman tarveharkintaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Ja rahalla voi ostaa vaikutusvaltaa suoraan jo valituilta ehdokkailta, tukea näyttäviä vaalikampanjoita, joita ilman ei käytännössä voi tulla valituksi, omistaa median ja vaikuttaa siihen millaisen käsityksen koko kansa saa asioista. Rahalla voi ostaa lähes kaiken.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000