Perussuomalaiset

Harri Vuorenpää

Monikulttuurisuus asepalveluksessa

Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen kertoo tämän päivän Aamulehden kolumnissaan seuraavaa:

”Kävin viikko sitten Santahaminan varuskuntasaarella Helsingissä….

…Kaikki alokkaat olivat 1970-luvun lopulla kantasuomalaisia – mitä sillä sitten tarkoitetaankaan. Nyt alokasrivistössä oli kaikenvärisiä ja -rotuisia nuoria suomalaisia miehiä. Ehkä suurimpana ryhmänä Suomessa syntyneet somalinuorukaiset.

Oli hienoa katsoa aidosti monikulttuurista Suomea. Ja myös tasa-arvoista Suomea, sillä yhden komppanian päällikkönä on naiskapteeni.

Toivotan lämpimästi kaikki monikulttuurisuuden vastustajat vierailulle Suomen varuskuntiin.”

En ole varma keitä Jokinen tarkoittaa ”monikulttuurisuuden vastustajilla”. Epäilisin kuitenkin, että tässä viitataan kaikkiin niihin ihmisiin, joiden mielestä kaikkien eri kulttuurien rantautuminen Suomeen ei ole sujunut täysin kivuttomasti. Mikä tässä lausunnossa sitten eniten mättää? No, minäpä kerron.

Ensinnäkin itse arvostan kaikkia niitä henkilöitä, jotka päättävät asepalveluksen suorittaa. Riippumatta taustasta, tai sukupuolesta tai riippumatta yhtään mistään. Se, mikä näitä ihmisiä yhdistää, on halu palvella isänmaata ja tarvittaessa myös suojella sitä. Tätä pitää kaikkien kunnioittaa. Mutta miten sitten monikulttuurisuus ilmenee armeijassa?

Armeijassa kaikki ovat samalla viivalla: sama peruskoulutus, samat vaatteet, yhteiset tuvat, sama ruoka jne. Tupia tai ryhmiä muodostettaessa etnisellä alkuperällä ei ole väliä. Jokainen tekee töitä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Jos yksilö ”hairahtuu yhteiseltä polulta”, useimmiten se on oma ryhmä, joka hänet ”palauttaa ruotuun”. Vapaamatkustajia ei ole, jokainen tekee kykyjensä ja taitojensa mukaan. Omalla työllään pystyy ansaitsemaan hierarkiassa nousemisen tai mahdollisesti ylimääräisen vapaan.

Miten sitten toimii monikulttuurisuus yhteiskunnassa? Ympäri Eurooppaa syntyy ns. No-go zoneja, jonne edes virkavalta ei enää uskalla mennä. Asukkaat eivät uskalla tulla kodeistaan ulos. Saman taustan olevat kerääntyvät yhdelle alueelle ja muiden taustojen omaavat eivät uskalla sinne tulla. Joillakin alueilla maan lainsäädännön on syrjäyttänyt asukkaiden oma lainsäädäntö. Ja niin edelleen ja niin edelleen.

Jos nykyinen eurooppalainen kehitys heijastuisi varusmiespalvelukseen, olisi se siis kutakuinkin seuraava: eri etnisillä ryhmillä olisi kaikilla omat tupansa. Joihinkin tupiin ei edes kouluttajat uskaltaisi enää mennä. Eri tupien välillä syntyisi selkkauksia ja yhteenottoja. Kranaatit räjähtelisivät kasarmien käytävillä. Jotkut tuvista hylkäisivät armeijan ohjesäännöt ja ottaisivat käyttöön omansa. Ainoastaan osa tuvista tekisi työtä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi, osa makaisi tuvissaan ja valittaisi huonosta ruoasta. Ja niin edelleen ja niin edelleen…

Eli kyllä, siinä Jokinen on oikeassa, että suomalaisessa varuskunnassa näkee todennäköisesti parhaiten erilaisten ihmisten välisen yhteistyön hedelmällisyyden. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan muussa yhteiskunnassa toimi ihan samalla lailla. Voi kun toimisikin.

Mutta kun ei toimi.

Osallistu keskusteluun!


10 kommenttia
Utelias
#1

Armeija, intti, on hyvä paikka. Kirjoittaja tekee nyt erinomaisen rinnastuksen. Toivoisin luettaviksi kaiikkiin medioihin, näkyvästi. Todellinen rautalankamalli monikultturisuuden ytimestä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko järkee vai ei
Utelias
#2

Suomalaisessa asepalveluksessa tavoitteet ja toiminta on yleensä oikeudenmukaista, selkeää ja perustuu tutkitusti käytännössä toimiviin menettelytapoihin ja suomen kansan perinteisiin.
Velvollisuudet, vastuut, komentosuhteet ja ylenemisperustelut ovat selkeitä eikä anarkistisia uudelleenjärjestelyjä vihervasemmiston huutoäänestyksellä selkäänpuukotuksen ohessa sallita.
Kiinnostaa nähdä pystyykö puolustusvoimat torjuntavoittoon Suomen kansaa vastaan toimivasta mokutuskulttuurista ja positiivisesta syrjinnästä.
Voidaanko muslimien sotilasvalaa ottaa vakavasti koska islam käskee valehtelemaan ei-muslimeille, jihadiin eikä tunnusta kuin muslimivaltioiden sharialain, uhka vai punahilkkasatu?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Ovathan nuo toisen polven somalit sun muut saman asevelvollisuuden alaisia kuin meikämannekin.
Vai ovatko?
Onko heiltä kysytty halua inttiin ja KUN heitä siellä nyt sitten on, onko tämä nyt on niin ihmeellinen asia?
Miksi sitä sitten niin hehkutetaan monikulttuurisuuden onnistumisella kun heitä on ruotuväen riveissä MÄÄRÄTTYNÄ sinne saapumaan?

Tämäkin juttu on osa ALn mamumanipulointia.
AL on ruvennut lukijoiden aivopesuriksi. Lukekaapa vaikka pääkirjoituksia. Brexitistä ja Trumpista ei olle vieläkään päästy yli….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Nuo varusmiehet ovat tasa-arvoisia myös kurin suhteen?
Joutuvatko he olemaan siellä ilman muslimietuja?

Jos siellä monikulttuurisuus onnistuu, on se kurin syytä. Käskyjä on toteltava.
Siellä ei auta tulla naiskouluttajankaan silmille.

Hyvä että nuo somalit ja muut joutuvat oikeasti näkemään ja kokemaan mitä länsimainen tasa-arvo tarkoittaa.

Saattavat jopa omaksua sen koska se on parempi kuin koraanin syöttämä uskonnollis-poliittinen islam. Tosin islam on niin mieskukkoilu-uskonto, jotta siinä olo houkuttaa.
Tuon uskonnon tuomista ”eduista” mekin olemme joutuneet tuta kokemaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

”Monikulttuurisuus” on pelkkä utopia, pelkkä kupla. Mitään sellaista kuin ”monikulttuurisuus” ei ole olemassakaan.

Ei ihon väri kerro mitään siitä, kuinka suomalainen joku henkilö on tai ei ole.

Ja moniko hyvän suomalaisen sotilaskoulutuksen saanut on lähtenyt isisin taistelijaksi? Siitä olisi mielenkiintoista kuulla sotaherrojen mielipiteitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko järkee vai ei
Utelias
#6

Ei kaikkia kantasuomalaisiakaan hyväksytä armeijaan jos löytyy mielenterveysongelmia tai rikostaustaa.
Ulkomaalaistaustaisilla 1. ja 2. sukupolven muslimeilla on ihan eliitin ja mielenterveysasiantuntijoidenkin mukaan rikostaustaa ja vakavia mielenterveysongelmia jotka ovat aikaansaaneet terroritekoja.
Kristityn taustan omaavilla kyseistä käytöstä ei juurikaan esiinny joten ilmeisesti islam aiheuttaa mielisairautta tai viekoittelee mielenvikaisia pahantekoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Eihän täällä kukaan ihonvärin perusteella luokittele ihmistä tähän maahan sopimattomaksi.
Sopimattomaksi asumaan Suomeen tekee ihan muut asiat kuin nahan väri.
Niistä muista asioista johtuu mamukriittisyys. Ja ne muut asiat ovat tosi ikäviä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000