Perussuomalaiset

Harri Vuorenpää

Työvoimaa hinnalla millä hyvänsä?

Nyt kun lähestulkoon joka puolella hoetaan mantraa ”Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa”, olisi ehkä syytä määritellä tietyt reunaehdot siitä mistä oikeasti puhutaan. Tällä hetkellä tuntuu, että termi ”työperäinen maahanmuutto” saattaa käsittää keskustelijasta riippuen vähän mitä sattuu.

Ensimmäinen kysymys on se, että onko työperäinen maahanmuuttaja ihminen, joka tulee hakemaan töitä Suomesta vai onko hänellä työpaikka valmiina? Ja jos on työpaikka valmiina niin onko se ns. kuinka vakaalla pohjalla? Eli onko Suomeen tuleva työntekijä tosiasiallisesti työnhaussa muutaman kuukauden päästä? Toinen kysymys mikä pitäisi esittää kaikille ulkomaista työvoimaa vaativille on se, että tuleeko heidän mielestään tänne työtä tekemään tulevan ihmisen olla taloudellisilta nettovaikutuksiltaan positiivinen vai ei? Eli siis tuleeko hänen maksamiensa verojen kattaa esim. kaikki hänen saamansa sosiaalikulut? Yksinkertaisesti sanottuna, joutuuko suomalainen yhteiskunta maksumieheksi hänen työllistymisessään?

Mistä tullaan yhteen perustavaa laatua olevaan kysymykseen eli siihen, että tulisiko kaikki ulkomailta tuleva työvoima työllistyä vain ja ainoastaan yksityiselle sektorille? Koska Suomen pöhöttyneen julkisen sektorin kasvattaminen ulkomailta tulevalla työvoimalla on takuuvarmasti valtion budjetin kannalta negatiivista. Tämä pätee erityisesti niihin töihin, jotka syntyvät maahanmuuton oheistuotteena eli siis tulkit ja kaiken maailman tukihenkilöt.

Olen samaa mieltä siitä, että Suomi tarvitsee osaajia. Eli siis koulutettuja ja yksityiselle puolelle lisäarvoa tuovia ulkomaalaisia asiantuntijoita. Siksi ihmettelen vaatimusta tarveharkinnan poistosta. Suuri osa ns. osaajista on jo poistettu tarveharkinnasta. Miksi meidän siis tulisi päästää täysin vapaasti EU ja ETA-alueiden ulkopuolelta tulevia ihmisiä Suomeen töihin, jotka todennäköisesti tulisivat töihin nimenomaan pienpalkkaisille aloille? Missä hyvin suurella todennäköisyydellä Suomen valtio jäisi heidän kanssaan maksupuolelle? Puhumattakaan kolmansista maista tulleista lukutaidottomista ja kouluttamattomista ihmisistä?

Eli voisitteko työperäisen maahanmuuton välttämättömyyttä huutavat aivan ensimmäiseksi kertoa, mitä tämä välttämättömyys pitää sisällään? Ja oletteko sitä mieltä, että työvoimaa pitää Suomeen saada hinnalla millä hyvänsä?

Hinnalla, jonka suomalainen veronmaksaja sitten loppu viimein maksaa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Pyörää ei kannata keksiä uudelleen! Otetaan esimerkkiä vaikka Kanadasta tai Australiasta, USA:sta puhumattakaan.
Kanadaan pääsee, jos on osaamista sellaisella alalla, josta Kanadassa on kysyntää.
Sitten vain heidän hyväksymänsä lääkärin terveystarkastukseen , sekä valvottuun kielitestiin. (Hakija maksaa) Rikosrekisteri kaikista maista missä on sattunut asumaan kolmea kuukautta pidempään. Rekisteri ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Koulutustodistukset mieluimmin suoraan oppilaitoksista. Pankista todistus, että tilillä on rahaa. (Muistaakseni kymppitonnin, tai ainakin kolmenkuukauden elinkustannusten verran?)
Sitten muutaman satanen hakemuksen oheen, lähetetään Lontooseen. Jos hyvin käy, niin muutaman kuukauden päästä tulee lupa lähteä hakemaan duunia.
Jos hakija näkee tuon vaivan, voinee olettaa, että hän on vakavasti tulossa Suomeen töihin?
Eli pelkkä asylym rajalla ja sitämyöten sossun ovien välitön aukeneminen ovat unta. Sossukin on muuten sitten tosi tyly.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kekko Urhonen
#4

Mitään noista vaatimuksista Suomeen tulijoilta 2015 invaasiossa EI vaadittu. Jopa keksitty henkilöllisyys ja valehtelu pääministerille kelpasi ilman sanktiota.
Kunhan Suomi kuolaten allekirjoittaa GCM sopimuksen, olemme samassa tilanteessa; Suomeen virtaa anonyymejä, osaamattomia, rikollisia, terroristeja, raiskaajia, ryöstäjiä, varkaita, pahoinpitelijöitä, pettäjiä, elätettäviä, työttömiä…?

GCM sopimuksesta ei mediassa ole kuulunut yhtään mitään! Ilmeisesti sopimus on niin huono, ettei sitä uskalleta kansalle paljastaa?
Onko sopimuksesta keskusteltu missään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#tervedemokratia
#2

Yksilön vapaudet on tulevaisuuden demokratian megatrendi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jotain rajaa on oltava!
#5

Yksilönvapaudet ovat länsimaissa huipussaan.
Minkälaisia vapauksia vielä kaivataan?

Vapaus muuttaa toiseen kansallisvaltioon ei ole ihmisoikeus mutta muutto on kyllä mahdollista kansallisvaltion säännöillä, ei yksilön säännöillä ja mutuilla.
Turistina maahan tulo onnistuu kun on mukana tietyt todisteet ja luvat saapua maahan ja varallisuutta kustantaa olemisensa.

Nyt globalistit (Clintonin kannattajat, Soros, Merkell, Macron jne EUn GCM-sopimus, vasurimedia kuten YLE, HS, Aamulehti… viher-puna-kok….) tarkoituksena on sallia JO liikakansoitettuun Eurooppaan massamaahanmuutto inhimillisyyden, yksilövapauden ja humaanisuuden nimissä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Demokratian kriisissä on vapaus kaukana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mielensä pahoittaja
Utelias
#3

Viimepäivinä on saanut lukea lehditä kuinka maahanmuuttajat työllistävät hyvin,Migri tarvitsee lisää käsitteliöitä useampi sata henkilöä nopeuttaakseen käsittelyö ,mikä on muuttunut kun väitetään pakolaisten saapumisen hiljenneen kuitenkin tarvitaan lisää porukkaa käsittelemään anomuksia,taitaa Migrillä vain olla kiire saamaan porukkaa sosiaaliturvan piiriin.Kukaan tai mikään taho ei ole ollut huolissaan mistä varat otettaan käsitteliöiden palkkoihin,on ilmeisesti avoin budejetti tällaisia tapauksia varten.Mitä jos kyse olis ollut vanhusten koulutuksen ja yleensä suomalaisten hyvinvoinista niin varmaan olis hallitus valitellut rahanpuutetta ,ollut kyselytunnilla puheenaihe ja valliteltu ,kyllähän muuten mut kassa on tyhjä ei varaa lisätä hekilökuntaa.Lisäksi hekilökunta joka Migrille tekeetöitä on pois kelan ym suomalaisille käsiteltävien avustusten käsittelystä ,viivästyy avunsaanti.Heille ei ole ohituskaistaa järjestetty.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000