Perussuomalaiset

Harri Vuorenpää

Juhana Vartiaisen kirjoituksesta huomioita

Juhana Vartiainen julkaisi kirjoituksen koskien turvapaikanhakijoiden palauttamista sekä mahdollista säilöönottoa. Muutamia huomioita kirjoitukseen (lainaukset kursivoituna):

Se, että on hakenut turvapaikkaa ja saanut kielteisen viranomaispäätöksen tai oikeuden päätöksen, ei ole peruste ihmisen vapauden riistolle.

Vielä vähemmän se on peruste antaa laittomasti maassa olevan kulkea miten huvittaa.

Jos palautettavien valvonnan tiivistämistä todella pidetään tarpeellisena, voisi periaatteessa ajatella ”palautuskeskuksia” joissa olisi mahdollista jonkin verran nykyistä tiiviimpi valvonta. Sellaiseenkaan ei tietysti liittyisi vapauden riisto.

Miten toteutetaan ”jonkin verran tiiviimpi valvonta”, jos keskuksesta voi halutessaan kävellä milloin vain pihalle?

Jotkut kielteisen päätöksen saaneet voivat koettaa kadota ja siirtyä toiselle paikkakunnalle tai vaikkapa Ruotsiin. He saattavat myös päätyä myös surkeaan asemaan pimeillä työmarkkinoilla, joilla heitä voidaan mielin määrin hyväksikäyttää.

Niin, eli miksi olisi hyvä idea päästää heidät vapaasti kulkemaan?

Viime vuosien ja vuosikymmenten kokemukset ovat osoittaneet sen, miten epätarkoituksenmukaista on koota katkeria ihmisiä ja erityisesti nuoria miehiä yhteen paikkaanOlisko tarkoituksenmukaisempaa päästää nämä ”katkerat nuoret miehet” vapaasti kaduille kulkemaan?

…että ISIL:n hurjimmista ja raaimmista toimijoista useat olivat raaistuneet ja radikalisoituneet nimenomaan Guantánamon vankileirillä.

Vertaaminen Guantanamoon aika heikko, moniko sieltä sai lähteä halutessaan kotimaahansa?

Ja vaikka eristyksissä ei suorastaan luotaisi jihadisteja, on vaikeaa nähdä, mitä eristyksestä hyödytään. Suomessahan ei ole kovin helppo piileskellä ja lähtökohta on, että ihmiselle kuuluu vapaus.

Mitä eristyksestä hyödytään? No vaikkapa se, ettei Turun tilanne toistu. Jos Suomessa ei ole helppo piileskellä, missä ovat ne sadat kadoksissa olevat?

Julkisuudessa on keskusteltu myös siitä, pitäisikö tällaiseen viranomaistoiminnan vaikeuttamiseen liittää nykyistä kovempia sanktioita.

Olen lähtökohtaisesti sitä mieltä, että viranomaistoiminnan vaikeuttaminen tulisi ilman muuta olla rangaistavaa.

Olemme saaneet lukea tapauksista, joissa ilmeisesti hyvin Suomeen sopeutuneita ja työhalukkaita nuoria on pakolla poistettu maasta, vaikka työpaikka olisi tarjollakin.

Jos on hakemassa töitä Suomesta, turvapaikan hakeminen on käytännössä sellaisen järjestelmän hyväksikäyttämistä, mitä ei ole paremman elintason etsimiseen tarkoitettu.Olen jokseenkin varmaan, että turvapaikan hakijoiden joukossa olisi nuoria miehiä, jotka näkisivät metsäkonekoulutuksen Suomessa parempana vaihtoehtona kuin paluun kotimaahan.

Olen jokseenkin varma, että suomalaisten joukossa on nuoria miehiä ja naisia, jotka näkisivät metsäkonekoulutuksen parempana vaihtoehtona kuin työttömyyden.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Saatanan_tunarit
#1

”Se, että on hakenut turvapaikkaa ja saanut kielteisen viranomaispäätöksen tai oikeuden päätöksen, ei ole peruste ihmisen vapauden riistolle.”

Se, että on tullut Suomeen laittomasti valehtelemalla, harhauttamalla tai hukkaamalla omat tietonsa on peruste yksilön vapauden riistolle ja palauttamiselle jo rajalla tai välittömästi turvapaikkaprosessin aikana, mikäli henkilö jää kiinni epärehellisyydestä ja valehtelusta. Järjestelmä ei voi eikä sen pidä olla missään vaiheessa sellainen, että se palkitsee turvapaikanhakijaa taustojensa ja tietojen valehtelusta!

Ihmetellä pitää, mistä Suomeen on pesiytyny näin luokattoman paskoja poliitikkoja ja virkamiehiä, joilta puuttuu näköjän kokonaan kyky ajatella asioita järkitasolla?! Missä vaiheessa suomalaisten veronmaksajien velvollisuudeksi on tullut elättää maahan laittomasti pyrkivää ainesta, joka epärehellisyyteen ja valehteluun perustuen nauttii kaikista oikeuksista vaikka eivät ole edes maan lailisia kansalaisia?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kollikissa
#2

Oikein hyvä vertailu J.Vartiaisen fiktion ja H.Vuorenpään faktan kanssa!!!

Suomen päättäjät elävät J.Vartiaisen fiktiomaailmassa. Siksi he ovat ns ”hyväntahtoisia hölmöjä” joita käytetään sumeilematta hyväksi.

Todella ihmetyttää, ettei keskitason älykkyydellä varustettu länsimaalainen ihminen pysty ajattelemaan loogisesti esim tässä turvis/palautuskeskus asiassa.
Eli mikä on tässä J.Vartiaisen mallissa syy ja seuraus.

Miten palautuskeskus voi yleensäkään toimia, jos asiakkaat saavat olla vapaalla jalalla? Ainakin minä häipyisin sieltä vähin äänin sukulaisten/kavereiden luo johonkin Turkuseen….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

namiskuukkeli
#6

Totta. Pal.keskuksissahan ovat maahamme asumaan pyrkineet. Kaikki he ovat anomukseensa saaneet kielteisen päätöksen. Onko tällainen kovinkaan halukas odottamaan hetkeä, jolloin nimi huudetaan ja kuskataan takaisin kotimaahansa. Hölmöhän keskukseen jää koska sieltä voi poistua minne lystää. Osa menee maan alle jääden Suomeen, osa livistää Ruotsiin takaisin. Oletettavasti kummassakin maassa on riittävästi maanmiehiä ottamaan tulija vastaan.
Tällaisen tie on pimeä työmarkkina pikkupalkalla tai rikollisuus. Kumpikin vaihtoehto on hänelle ja oleskelumaalle huono. Siksi palautuskeskuksesta ei saa poistua ja palautus kotimaahan rauhalliseen osaan on paras vaihtoehto. Kotimaassaan sulautuu valtaväestöön.

Onko selvitetty voiko niitä lennättää joillekin pakolaisleireille jos kotimaahan ei palauttaa voida? Olis kiva kuulla vastaus tästä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pappa
#3

Vartiaisen pitäisi tutkituttaa päänsä!
Esim. kuppatauti vaurioittaa aivoja, oireet ovat samantyyppiset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Iloinen
#4

Hyvää pohdintaa blogistilla yllä!

-Nyt kannattaisi oikeasti pakottaa Pohjois-Afrikan muslimivaltiot ottamaan kansalaisensa takaisin.
-Miksi he eivät ota? -Koska sosiaalirahaa ja varkauksiin sekä muihin pimeisiin töihin perustuvaa rahaa virtaa Euroopasta IBAN-SWIFT järjestelmien kautta!
-Lukekaa eiisen HS s.A9 jutusta siinä ulkosyrjällä. Marokkolais-porukka tekee ryöstely ja varaskeikkoja lähialueille. ( varmaankin baareissa puhelimia ja naisten käsilaukkuja vievät, ja vain tietysti ainoat ovat nämä nyt kiinni jääneet marokkolaiset… heh heh!)

Varastettu tavara , I phonet jne lähetetään tai vaihdetaan rahaksi ja lähetetään entiseen kotimaahansa. Juuri IBAN ja SWIFT olisivat työkalut, joilla Pohjois-Afrikan valtiot kiristettäisiin ottamaan rikolliset ja sukujensa rahoilla geneettiseen sotalapsiturvapaikkaan laittomasti lähteneet aikuiset miehet!

EU;n hampaattomuus näkyy mm. että minkäänlaista turistilentokieltoja ei ole asetttu eikä kauppasaartoja!.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

peku
#5

He eivät tule ottamaan kansalaisiaan takaisin koska kyseessä on islamin levittäminen erittäin kätevällä ja nopealla ja heille halvalla tavalla.
Islam torjuttiin Euroopan valloituksestaan 1683. Sen jälkeen islam vaipui horrokseen. WTC tornien isku tapahtui siksi, jotta muslimimaailma heräisi. Siitä alkoi 7 kohtainen suunniteltu ohjelma maailman islamisoimiseksi.Vaihe 6 on nyt menossa.
Siksi he ovat täällä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000