Perussuomalaiset

Harri Lehtimäki

Ei Guggenheimia Helsinkiin

Guggenheim -museota viedään taas, kuin käärmettä pyssyyn. Joka tuutista tulee puoltavia kannanottoja ja kokoomus, demarit ja kepu hymistelevät, kuinka on hyvä bisnes. Miksi on aina pakko lyödä päätä seinään, vaikka muualla on jo aikaa sitten todettu, että tuo ei todellakaan ole kannattavaa bisnestä? Voitaisiinko josku ajatella itse, ihan itse?

Berliinin Guggenheim suljettiin kävijöiden puutteen vuoksi vuonna 2012. Sitä ylläpitänyt Deutsche Bank ei nähnyt enää sille järkevää rahoituspohjaa. Eli Berliinissä vuosittain käyvät 10 miljoonaa turistia eivät riittäneet tuon yksityisen museon toiminnan kattamiseksi! Kuinka sitten Helsingin 600000:n turistin kävijämäärällä voitaisiin saavuttaa kannattavaa bisnestä? No tottakai veronmaksajien rahoituksella, kuten Suomessa on aina tapana, tämäntyylisissä hankkeissa.

Helsingin Guggenheim maksaisi 140 miljoonaa euroa, siis pelkkä suunnittelu ja rakentaminen. Lisäksi tulee vuosittaiset käyttökustannukset, noin neljä miljoonaa euroa vuodessa. Ja vielä kahdenkymmen vuoden välein pitäisi maksaa 20 miljoonaa euroa. Ei voida tällä turistipohjalla odottaa muuta, kuin tappiota. Jokainen helsinkiläinen maksaisi siis 240€ Guggenheim-veroa. Minä en halua ainakaan sitä maksaa, se on selvä.

Kuka tällaista haluaa ja miksi? Kaupunginjohtaja Pajunen (kokoomus) ainakin. Hän on ilmoittanut, että hanke on hyvää PR:ää ja bisnestä Helsingille. On siellä muitakin, mutta Pajunen on se Primus Motor hankkeessa. Herää kysymys miksi? Onko Pajunen saanut jotain rahaa Guggenheim-säätiöltä? Tai muita etuisuuksia? Emme toki tiedä sitä, mutta epäilys on herännyt.

Nyt on pakko katsoa tarkalla silmällä tällaisia järjettömiä hankkeita. Me emme voi olla aina maksumiehinä joidenkin omaneduntavoittelijoiden vuoksi. Me helsinkiläiset veronmaksajat ansaitsemme enemmän rahoillamme, emme tällaista huijausta. Sillä huijaustahan tällainen on, se on selvä!

Harri Lehtimäki, Helsinki

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
#1

Guggenheimin suurin ongelma on – esimerkiksi Checkpoint Helsingin Markus Gården mukaan – että koko hanke ja sen konsepti on auttamattoman vanhentunut. Tällä vuosituhannella pitäisi kilpailla sisällöllä, ei sillä miten hienot seinät saadaan kasaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000