Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Kokoomuksen oppositiopolitiikka noudattelee PS:n politiikkaa

Noudattelee nimittäin PS:n maahanmuutto- ja etenkin turvapaikkapolitiikassa sikäli kuin nyt eduskunnassa kokoomuslaisten edustajien puheenvuoroja olen kuunnellut kansalaisaloitteesta pidettyinä puheenvuoroina. Kansalaisaloite KAA 5/2019 vp Seksuaalirikoksesta Suomessa tuomitun oleskeluluvan peruuttaminen ja karkoitus on erittäin tärkeä kansalaisten oikeustajun kannalta ajateltuna.  

Kokoomuslaisten edustajien puheenvuoroista kävi ilmi Sipilän hallituksen saattaneen alulle uusia lakialotteita vasta keväällä 2019 eli hieman ennen hallituksen eroamista. Ko. lakiesityksistä näyttäisi seuraava lakiesitys jääneen hallituksen kaatumisesta johtuen käsittelemättä;

https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/vakaviin-rikoksiin-syyllistynyt-voi-jatkossa-menettaa-suomen-kansalaisuuden

”Vakaviin rikoksiin syyllistynyt voi jatkossa menettää Suomen kansalaisuuden” (25.4.2019)

En kuitenkaan löytänyt sellaista lakiehdotusta sisäministeri Mykkäsen (kok) ajalta, jossa puututtaisiin samoihin seikkoihin kuin mihin kansalaisaloitteessa puututaan vakaviin seksuaalirikoksiin syyllistyneiden turvapaikanhakijoiden maasta poistamiseksi.

Kaiken kaikkiaan on kiinnostavaa huomata, että kansanedustaja Mykkänen esitti puheenvuorossaan nykyiselle Rinteen hallitukselle toiveen kiristää turvapikkahakemissysteemiä mm. siten, että rajalle perustetaan hakemusten käsittelyyn yksiköitä sekä majoitukset ilman maahan pääsyä. Hakemusten käsittely tulisi tapahtua muutaman viikon aikana. Eikö ole erikoista, että kokoomus esittää nyt tätä samanlaista turvapaikkapoliittista systeemiä kuin mitä esitti jo aiemmin PS:n puheenjohta, kansanedustaja Jussi Halla-aho vuonna 2015. Oppositiossa nyt kokoomukselle käy turvapaikan hakemiseen huomattava tiukentaminen, mutta ei se käynyt neljän vuoden aikana, eikä varsinkaan heti vuonna 2015 suurimman maahan tulevan vyöryn alkaessa. Sisäministerinä oli tuolloin 2015 Petteri Orpo (kok) ja myöhemmin Risikko ja sen jälkeen Mykkänen. Koko tuona neljän vuoden aikana ei tehty kiristämistoimenpiteistä esityksiä, vaikka aikaa oli kohtuullisen paljon saada jopa läpi mainitut kiristykset.  

Valitettavasti täysistunnon pöytäkirjaa pidetyistä puheenvuoroista kansalaisaloitteen käsittelystä ei ole vielä saatavissa. Myöhemmin, viimeisttän huomenna, se on varmaankin luettavissa tästä linkistä puheenvuoroittain. Varsinkin kokoomuslaisten puheenvuorot ovat olleet mielenkiintoisia aiempaan puolueen harjoittamaan politiikkaan sipilän hallituksessa verrattaessa.

Todettava on, että oppositiopolittikka on nyt avautunut kokoomuksen kohdalla ”täyspäiseksi” samoin kuin kansalaisaloitteen tekijät edellyttävät, jota se ei ollut hallituksessa ollessa ja yhtenä päätösten tekijäpuolueena.

Osallistu keskusteluun!


32 kommenttia
#2

Laitan luettavaksi osan Heikki Vestmanin puheenvuorosta, josta voi suoraan nähdä miten kokoomuksessa on muutettu kelkkaa turvapaikanhakijoiden tekemien rikosten seuraamuksiin. Miksihän kokoomus ei toiminut Sipilän hallituksessa mainitulla tavalla, vaikka aikaa olisi ollut muutoksen aikaansaamiselle. Ei ollut tahtotilaa, eikä mainittua arvopohjaa. Siitähän on ollut kyse. Nyt sitten oppositiossa on käännetty takkia moninkertaisesti ympäri monissa asioissa.

Heikki Vestman (kok) ”Kyllä minä ihmettelen, mihin hallitusneuvotteluissa on haudattu tämä edellisen hallituksen aikana tehty ulkomaalaistaustaisen rikollisuuden torjuntaohjelma. Siellä oli varsin järkeviä ja oleellisia muutosesityksiä, muun muassa kansainvälisen suojelun aseman poistaminen törkeään rikokseen Suomessa syyllistyneeltä sekä turvapaikanhakijoiden ja kielteisen päätöksen saaneiden säilöönottomahdollisuuksien laajentaminen. Miksi te ette ottaneet näitä tärkeitä toimenpiteitä hallitusohjelmaan? ”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Uskokoon kuka uskoo kokkia
#8

Kokoomus ei ole linjaansa muuttanut. Halpatyövoima ym. Sm oli Orpo, joka ei mitenkään estänyt invaasiota. Mielessä oli uusio-orjien santi. Tosin toive ei toteutunut.
Miksikä linja olisikaan muuttunut? Puheon vain teatteria johon ei kannata uskoa.
Mykkäsen ym puheet ovat äänien kalastelua persuilta. Kok on siihen muka vaihtoehto.
En usko kokin olevan yhtään mikään vaihtoehto persuille. Se on nähty ja kuultu mm ”arvomaailma” – puheissa ja tehdyissä teoissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#11

Saatta olla ettei todellinen linja ole muuttunut. Linjan muutosta edellyttäisivät puheet. On kuitenkin huomioitava että kokoomus on todellakin nyt oppositiossa ja puheet saattavat hyvinkin olla pelkkää sumutusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Suuressa maailmassa hölmöjä huijataan mennen tullen. Jokainen Välimeren eteläpuolella kyttää mahdollisuuksia päästä hyvinvointirahoihimme käsiksi. En väitä, että Mykkänen olisi erityisesti naiivi, vaan sitä, että suurin osa kokoomuksen väestä on huiputettavia hölmöjä. Ei tuota tietenkään pahaksi voi sanoa, mutta naiivius on kokemuksen puutetta. Kodin hellässä hoivassa kasvatetut kokkareiden pehmonallet eivät ole saaneet elämän koulua tarpeeksi, sen sijaan ovat hautoneet muniaan yliopistoissa vailla huolen häivää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jorma
Iloinen
#13

Kokoomushan on vale oppositiossa. Koittavat sumuttaa kansaa huseeraamalla perussuomalaisten tontilla. Kovin on kokoomuksella keinot vähissä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Kai Mykkäsen (kok) käyttämästä puheenvuorosta osio tässä; ”Mutta on myös kiistaton tosiasia, että meillä on se haaste, että tietyissä Suomeen muuttaneiden kansallisuuksien ryhmissä todennäköisyys syyllistyä seksuaalirikokseen on koholla. Meidän täytyy tähän tarttua myös sen ulkomaalaistaustaisen enemmistön tähden, jonka nyt tämä vähemmistö törkeällä käytöksellään leimaa.
Ja kysynkin — täällä nyt lähinnä edustaja Torniainen keskustasta on mukana — mihin ovat unohtuneet nämä ulkomaalaistaustaisten rikollisuuden torjuntaohjelman selkeät keinot rajoittaa muun muassa oleskelulupien pysyvästi myöntämistä ilman työhistoriaa, nopeuttaa karkotusta, poistaa pakolaisasema myös siinä tilanteessa, että syyllistyy törkeään rikokseen? Tulen tätä erittelemään tarkemmin puheenvuorossa, mutta mihin keskusta on tässä kärrynsä kääntänyt? [Välihuutoja perussuomalaisten ryhmästä] ”

Kokoomuksen arvopohja näyttää tässä kohdin olennaisesti muuttuneen hallitusaikaan verraten.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Näin se taitaa reaalimaailma muuttaa ARVOPOHJIA? Näyttää noita unelmahötön suoltajia sentään vielä riittävän.
”Ihmisarvo on jakamaton”, hokenee Tytti Tuppurainenkin vielä, vaikka unissaan? (mikäli EU-kiireiltään ehtii.)
Suomalaisen alaikäisen nuoren tytön tai joukkoraiskauksen kohteeksi joutuneen naisen arvo on jaettavissa, niinkö vihervasemmisto ja Biaudet?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Biaudet käytti eilisessä täysistunnon keskustelussa puheenvuoron joka ei jätä arvauksille varaa mitä hänen arvomaailmansa käsittää suomalaisten raiskattujen puolesta.

Tässäpä tuosta B:n puheenvuorosta sen loppuosa kopioituna; ”Seksuaalinen väkivalta on todella vaikea asia, ja on aika harhaanjohtavaa ruveta pohtimaan sitä tällaisista etnisistä lähtökohdista.
Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ei ole heitä ja meitä. Tämä kansalaisaloite mielestäni hyökkää kategorisesti ulkomaalaistaustaisia henkilöitä vastaan, ja olen vahvasti sitä mieltä, että kaikkia tulee kohdella samanvertaisesti. Oikeusvaltiossa kuten Suomessa julkisen vallan tulee aina perustua lakiin. Aloitteessa vaaditaan oleskeluluvan [Puhemies koputtaa] automaattista perumista ja välitöntä karkottamista. Tämä on aivan mahdoton asia oikeusvaltiossa. En tule kannattamaan tällaisia muutoksia. [Jussi Halla-aho: Tämä oli yllätys!] ”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Jatkoa edelliseen kommenttiini siinä mielessä, ettei liene epäselväksi jäänyt mikä on B:n ja ilmeisesti hänen edustamansa puolueen rkp:n kanta (arvomaailma) turvapaikkaa hakemaan tulleiden ja seksuaalirikoksiin syyllistyneiden puolusteleminen perusteella, että tekeväthän suomalaisetkin vastaavia rikoksia.
Toisin sanoen heideän mielestään jotka puoluestelevat näitä rikollisia kuten B. teki eilen, ovat hyväksymässä ulkomaisten rikollisten tuomista maahamme oleskeluluvan turvin ja kohtelemaan heitä kuten suomalaisia oikeudellisesti ja laillisuuden näkökulmasta katsoen. On voitava poistaa oleskelulupa, jopa kansalaisuus kansoiskansalaiselta sekä karkottaa maasta. Emme tarvitse lissä ”tuotuja” rikollisia, kun heitä on omasta takaa ihan riittävästi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#5

Sirpa, tuo ollaan eräissä seikoissa huomattu että eräänlainen neutraalisuus tulee kriittisemmäksi tapahtuneiden tapahtumienkin vuoksi.

PS linja on ollut hyvä, ilman sitä ”? ?? ääriajatteluakaan”.
Samoin mielenkiintoinen otos Huhtasaaren että Puiston yht.kesk.videoklippi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#7

Niin Seppo, mielenkiintoistahan tässä kokoomuslaisten ulostuloissa ja nykyhallitukselta vaatimissa kiristämistoimenpiteissä on sekin, että vaatimuksen esittäjänä on kokoomuslainen viimeisin sisäministeri Mykkänen, jonka toimenkuvaan kuului juurikin ne toimet joihin nyt ollaan vaatimassa kiristämistä. Olihan Mykkäselläkin riittävästi aikaa saada nuo toimet ns. haltuun Sipilän enemmistöhallituksessa. Olihan se kuuluisa päivitetty poliittinen maahanmuutto-ohjelmakin 12/2015 sovittu hallituspuolueiden (kesk, kok ja ps) kesken, mutta sitähän eivät Sipilä ja Orpo olleet valmiita ottamaan täydellisesti haltuun kesällä Halla-ahon kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta vedoten erilaiseen arvopohjaan.

Kaiken kukkuraksi Suomi otti osaa taakanjakoon vuosina 2015–2017, jolloin käytössä oli määräaikainen sisäisten siirtojen järjestely. Kreikasta ja Italiasta sisäisinä siirtoina yhteensä 1 980 henkilöä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#10

He saavat nyt sitä mitä ovat tilanneet. Pyörötakki oppositiossa ja toinen hallituksessa…no jos kävis ⏰ herätyksestä eräille kokoom.edustajille. Tulevaisuudessa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#14

Seppo, voi tuo olla kokoomuksen taholta pelkkää sumutustakin. Vain puheita kannatuksen kasvua edistämään. Ovat huomanneet, että kansalaiset eivät ole pitäneet harjoitetusta turvapaikkapolitiikasta ja nyt otetaan ainakin puheissa oppositiosta käsin takapakkia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000