Perussuomalaiset

Erkki Saarinen

Oikeudenmukaisempaa Helsinkiä rakentamassa

Me suomalaiset olemme pohjimmiltamme reilua kansaa, joka arvostaa oikeudenmukaisuutta. Jos oikeudentuntoamme loukataan, me ärsyynnymme.

Perussuomalaiset haluavat rakentaa Helsinkiä, joka on oikeudenmukaisempi kuin se on tänään. 

Tämän maan ja Helsingin hyvinvoinnin kulmakivenä ovat tavalliset suomalaiset keskituloiset perheet ja yksineläjät, jotka tekevät ahkerasti työtä ja maksavat myös ahkerasti veroja. Veroja, joista hyvinvointia jaetaan. Oikeudenmukainen verotus on sellainen, joka kannustaa työntekoon. On oltava tunne siitä, että voin omalla työlläni parantaa elintasoani.

Verojen jakamisen pitää tapahtua myös oikeudenmukaisesti. Se tarkoittaa, että ensin pitää huolehtia vähävaraisista suomalaisista. Se tarkoittaa myös, että jokaisen tulee tehdä jotakin yhteisen kaupunkimme hyväksi. Jokainen taitojensa, terveytensä ja kykyjensä mukaan. Vapaamatkustaminen ei ole oikeudenmukaista.

Hädässä olevaa ihmistä on autettava. Mutta ei ole oikeudenmukaista, että autamme erityisesti niitä maastaan lähteviä, joilla on varaa matkustaa Euroopan halki. Samalla unohdamme pakolaisleireille ne, jotka eniten apua tarvitsisivat. Haluamme että ongelmat ratkaistaan siellä, missä ne syntyvät. Tavoitteen pitää olla, että maahanmuuttajat työllistyvät ja kantavat kortensa yhteiseen kekoomme.

Helsingissä on melko helppoa ryhtyä yrittäjäksi. Mutta olisi oikeudenmukaista, että yrittäjän asemaa parannettaisiin konkurssin, työttömyyden ja sairastumisen varalta. Ei pienyrittäjää saa asettaa eri asemaan kuin palkansaajaa. Se on epäreilua.

Jokaisella on oikeus turvalliseen ja terveelliseen oppimisympäristöön. Opetuksessa tulee painottaa nykyistä enemmän sosiaalisia taitoja ja hyvekasvatusta tavoitteena kasvattaa nuorisosta vastuuntuntoisia kansalaisia. Lukurauha ja oppimisen mahdollisuus tulee taata kaikille. Jokaisella pitää olla todellinen mahdollisuus oppia ja saada tarvitsemansa tuki. Sekin on oikeudenmukaista.

On myös oikeudenmukaista, että Helsingissä pääsee liikkumaan sujuvasti kaikilla liikkumis- ja liikennevälineillä.

Nämä ovat vain esimerkkejä oikeudenmukaisesta politiikasta. Oikeudenmukaisuus on arvo, jota vasten valtuustossa arvioidaan kaikkia poliittisia päätöksiä. Piirin hallitus haluaakin nostaa oikeudenmukaisuuden yhä selvemmin myös julkisuudessa esille toimintamme keskeisenä arvona.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000