Perussuomalaiset

Erkki Saarinen

Ilmasto- vai talousvaalit? Vertaile "tunnuslukuja" ja päätä

1 kommenttia

Suomessa on maailman puhtain ilma

Suomessa on maailman puhtain ilma WHO vuoden 2017 tutkimuksen mukaan (https://yle.fi/uutiset/3-10188244). Ilmatieteen laitoksen erikoistutkijan Pia Anttilan mukaan on olemassa selkeitä syitä sille, miksi Suomessa ilmanlaatu on parasta maailmassa. Hänen mukaansa Pohjoismaissa, Kanadassa ja Virossa ollaan kaukana isoista päästökeskittymistä. Anttila sanoo, että yksi syy kärkisijaan on kehittynyt teknologia.

”Meillä on teollisuudessa tehty jo pitkään ympäristönsuojelutyötä. Autotkin ovat suhteellisen hyviä, kun verrataan maailman keskimääräiseen autokantaan. Yhdeksi vaikuttavaksi tekijäksi Anttila listaa sen, että suomalaisia on aika vähän. Meillä ei synny pahemmin valokemiallisia saasteita. Ei ole kuumaa aurinkoa, ei aavikkoja ja paljon sateita ja suhteellisen kostea ilmasto. Tämä on monen asian summa”, Anttila selvittää.

Silti vaalien yleisenä teemana on kiristää lisää suomalaisten taloutta nimenomaan ympäristöverojen avulla. Vain perussuomalaiset näkevät tilanteen toisin.

Elämme nousukaudessakin velaksi.

Suomen valtionvelka oli tammikuun lopussa ja nousukauden jo hiipuessa 104,97 miljardia euroa. Vuoden 2019 valtion budjetin menot ovat 55,5 miljardia ja lisälainanottotarve 1,7 miljardia euroa (https://tutkibudjettia.fi/etusivu). KELA myöntää sosiaalietuuksia noin 15 miljardia vuodessa.

Kun vertaa ilmaston ja talouden ”tunnuslukuja” luulisi, että puhuisimme taloudesta emmekä suomalaisen lehmän pierun roolista ilmastotalkoissa. Näin ei kuitenkaan ole, vaan pääasiassa puhutaan tuosta lehmästä ja jopa vieläkin kaupan muovipusseista.

Kun YLE:n vaalipaneelissa kysyttiin, onko mahdollista, että seuraava hallitus joutuu sopeuttamaan menojaan, vain Halla-ahon käsi nousi ylös, eli noilla talouden luvuilla hän piti sitä mahdollisena, vaikkei toivottavana. Muiden puheenjohtajien mielestä taloudessa ei ole mitään huolestuttavaa. Pilvilinnoja maalailemalla, voidaan luvata kaikille kaikkea hyvää.

No, sitä saa mitä tilaa. 

Yt. Erkki, Helsinki, nro. 111

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Niin, maapallolla on puhdas ilma. Tuo johtuu jatkuvasta puhdistusjärjestelmän toiminnasta. Vesi ei tule maahan vetenä, kuten ei tule happikaan, vaan protoneina (yli 95% aurinkotuulen tuomista hiukkasista), ioneina, elektroneina, heliumia, plasmaa. Kun tuo hiukkasparvi päätyy pohjoisnavan kautta maapallon ytimeen, uloimpaan uloinpaan ytimeen ja paineen, lämmön vaiktukseen, muodostuu tunnettuja atomeja, vaikka vety on maailmankaikkeuden yleisin alkuaine. Vesi, siinä kuin heliumikin ovat palojätteitä, ja miten tuo ilmenee vetenä, merinä, suuri prosessi tuottaa vettä, joka nousee pluumien puhkomien reikien kautta ja tulivuoritoiminan kautta ilmakehään, vesihöyryä, josta vesipilvet. Pilvet tiivistyvät, satavat ja tuo hiilidioksidin alas, josta veden happi maapohjaan, josta rauta syö hapen, syntyy vetyä, hiili kiteytyy. Maapallon happi on pääasiassa maankuoressa, ja ilmakehässä vain noin 0,36%. Prosessi on monimutkainen mutta yksinkertainen. Silti pidämme hiilidioksidia ongelmana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000