Perussuomalaiset

Elina Louko

Lisääntykää ja täyttäkää maa

23 kommenttia

Maa on nyt täytetty. Maapallokin alkaa olemaan melko täynnä. Väestömäärä planeetallamme on tuplautunut ja vähän päälle 50 vuodessa. Porukkaa on kuin pipoa. Ylikansoituksen aikaansaama ihmistsunami vyöryy jo nyt yli äyräidensä maanosaamme ja varsinainen katastrofi on vasta tulossa. Afrikan väestö tuplautuu yhdestä miljardista kahteen miljardiin vuoteen 2050 mennessä ja siitä se jälleen tuplaantuu neljään miljardiin vuoteen 2100 mennessä. Onnekseni en ole enää silloin olemassa, sillä tämä ei voi johtaa mihinkään muuhun kuin täyteen katastrofiin.

Ruotsi on täynnä. Monikulttuurisessa länsinaapurissamme on huutava asuntopula ja Ruotsi on nyt virallisesti täynnä. Sweden has no vacancy. Maassa tarvittaisiin noin uuden Tukholman kokoinen alue asuntoja, päiväkoteja, kouluja ja sen sellaista viisi vuotta sitten. Sitä vaan ei ole edelleenkään rakenteilla. Tukholmassa on 20 vuoden jono kaupungin vuokra-asuntoon. Vanhempien kannattaisi heti synnytyssairaalassa laittaa lapsi asuntojonoon, jotta tällä olisi mahdollisuus itsenäistyä ehkä jo kolmekymppisenä. Tilanne on Ruotsissa se, että aikuistuvat lapset joutuvat asumaan vanhempiensa nurkissa pitkälle aikuisuuteensa, sillä asuntoja ei ole. Turvapaikanhakijoita, pakolaisia, maahanmuuttoa ja humanitääristä koko maailman auttamista jatketaan silti entiseen malliin. Tärkeintä on auttaminen ja suvaitsevaisuus. Asunto on vain sosiaalinen konstruktio ja pian varmasti yksinasuminen kielletään asuntopulan takia.

Olen tässä miettinyt, että voitaisiinko tätä suurinta humanitääristä katastrofia, joka on tulossa matemaattisella varmuudella, mitenkään estää? Onko väestöräjähdys yksinkertaisesti vain luonnonvoima jota ei voi pysäyttää. Minulla on villi idea! Miten olisi ehkäisy? Oletteko kuulleet siitä? Oletteko kuulleet että seksiä on mahdollista harjoittaa tulematta raskaaksi. Mitä jos perustaisimme kondomitehtaita Afrikkaan? Olisiko tässä idistä? Pitäisikö näille ihmisille viimeinkin kertoa kierukoista ja ehkäisykapseleista. Onko kukaan koskaan kysynyt, haluaako afrikkalaisnainen olla joka vuosi raskaana ja synnyttää 10 lasta, näännyttää itsensä ja tulla jatkuvasti toimeen pienemmällä riisimäärällä lapsiluvun kasvaessa. Tahtooko hän sitä? Onko se hänen unelmansa? Vai voisiko olla, ettei hänellä ole mitään muuta vaihtoehtoa. Kehitysmaiden ihmisillä ei yksinkertaisesti ole varaa ehkäisyyn ja he ovat usein huonosti informoituja asiasta. Mitä jos hänelle tarjottaisiin vaihtoehto, kerrottaisiin ehkäisyterveydestä ja tarjottaisiin ehkäisyvälineitä. Ehkä lapsiluvun puolittuessa hän saisi näille paremmat resurssit, paremman koulutuksen, paremmat elinolosuhteet. Ehkäpä hän sittenkin haluaa mahdollisimman paljon lapsia, ehkä se on hänen unelmansa. Mutta mitä jos me kuitenkin tarjoaisimme hänelle vaihtoehdon, ettei hänen tarvitse olla pelkkä synnytyskone ellei hän sitä tahdo.

Samalla kun valtamedia jaksaa opastaa meitä kaikesta siitä, jonka teemme jatkuvasti väärin ja millaisten uusien vähemmistöjen erityisoikeuksia olisi trendikästä ottaa huomioon. Samalla kun ihmiskunnan suurin uhka on vihapuhe ja rasismi. Samalla kun haaveillaan siitä, kuinka ihanaa sitten on kun Suomessakin on miljoona turvapaikanhakijaa ja maahanmuuttajaa, jolloin eletään puhdasta unelmaa. Samalla kun ollaan rajoittamassa sananvapautta ja kriminalisoimassa vaihtoehtomediaa, samalla kun kirjoittamisesta joutuu oikeuteen, koska on paheksuttavaa esittää mitään ajatuksia, jotka ehkä saattavat loukata jotakuta jossain, sillä jokainen ainutlaatuinen lumihiutale muodostaa oman uniikin vähemmistönsä, jossa hän voi olla molempisukupuolinen transit-seksuaalinen Lesbo Sapiens. Samalla kun hullut yllyttävät toisia vielä hullumpia jatkuviin uusiin psykooseihin, samalla kun Stokkan Hullut Päivät ovat muuttuneet jatkuvaksi mielipuolisuuden karnevaaliksi. Voisitteko joskus lopettaa sen jatkuvan loukkaantumisen, kitisemisen ja kiukuttelen, ikuiseen uhmaikään jumiutumisen.

Haaveilemalla maailma ei parane. Pelkässä unelmassa eläminen ei riitä enää siinä vaiheessa, kun Eurooppaan tulvii kymmeniä miljoonia pakolaisia Afrikasta ja Aasiasta. Koko Eurooppakin alkaa olemaan melko täynnä jo onnistuneiden väestön siirtelyiden johdosta. Vesitaksit Libyasta Italiaan puksuttavat pakettimatkalaisia kuin Keihäsmatkat konsanaan. Mutta nämä pakettimatkalaiset haluavat koko loppuelämän elämysmatkan. Kovin jättisuurta erää uusia hädänalaisia ihmisiä emme pysty enää vastaanottamaan. Kaikki kiva kun on helvetin kallista ja valtion velkamme ei ole kaunista katseltavaa. Tämän kaiken ihanuuden lunnaat maksatetaan tulevilla sukupolvilla. Eikä kukaan pysty ennustamaan sen korkoa.

Väestöräjähdyksen estäminen voisi olla sellainen humanitäärinen teko, johon ehkä kannattaisi alkaa vakavasti suunnittelemaan resursseja. Planeettamme ei yksinkertaisesti kykene elättämään näin massiivista populaatiota. Me elämme jo nyt äärirajoilla. Jo nykyisin tarvitsisimme kolme neljä Maapalloa vastaamaan jo olemassaoleviin kulutustarpeisiin. Tämä kotiplaneettamme avaruudessa tulisi toimeen myös kokonaan ilman ihmisiä, mutta ihmiset ainakin toistaiseksi ovat riippuvaisia tästä pallosta ja ilmakehästä. Voisimme vakavasti alkaa miettimään, kuinka kohdella tätä maailmaa paremmin. Ja siinä vaiheessa sitten, kun tämä planeetta on poks väestömäärästä ja saastumisesta, saattaa olla ettemme enää voi auttaa turvapaikanhakijoita entiseen malliin. On muitakin ongelmia. Ongelmat ei maailmasta ihan heti lopu, vaikka väestöräjähdyskin saataisiin hallintaan. Unelmoijille ja erityisille lumihiutaleille kyllä löytyy kaikenlaista ongelmien diversiteettiä ratkottavaksi. Oikeita ongelmia. Sodat, kulkutaudit, nälänhädät ja ympäristökatastrofit tulevat käsi kädessä väestöräjähdyksen kanssa.

(julkaistu fb-seinälläni elokuussa 2017)

Osallistu keskusteluun!


23 kommenttia
Nimetön
#1

Aivan loistava kirjoitus jälleen Loukolta! Hyvä, että hän julkaisee näitä kirjoituksia PS:n blogeissa. Itse en ole missään somessa mukana – tarvinneeko sanoa, että olen iältäni jo pikku hiljaa lähestymässä alkavaa vanhuutta ja mielenkiinnon kohteet saattavat olla erilaiset nuorempiin verrattuna. En ole varma, mutta ”mutu”-tuntumalla sanoisin, että Louko saavuttaa laajemman lukijakunnan näillä palstoilla. Joka tapauksessa tämä on aivan napakymppi kannanotto ja sentään jo muutaman vuoden takaa – ja kuitenkin edelleen niiiiin ajankohtainen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kasviksien syöjille huono uutinen on se, että viljeltäviä alueita on mantereilla neliö, joka on vain noin 16 kertaa 16 metriä henkeä kohden, josta osa kuluu karjankasvatukseen. Viljeltäväksi kelpaamattomia alueita sen sijaan on enemmän, joihin päästää kiinni vain eläinten ruoansulatuksen kautta, eli niiden eläimien, jotka pystyvät sulattamaan selluloosaa, märehtijät. Pelkästään mantereiden tuottama happikaan ei riittäisi, ilman merikasvillisuuden tuottamaa happea.

Tuohon öljyyn ja muihin fossiilisiin sen verran, niiden tuotanto on jatkuvaa prosessia, emme voi syrjäyttää sekä öljyä että kivihiiltä. Prosessi toimii käytännössä siten, että hiilidioksidipitoinen vesi puhdasta vettä raskaampana painuu syvälle maa tai kallioperään, rauta hapettuu, ja vapauttaa vedyn ja hiilen, vety vedestä ja hiilidioksidi hajoaa kemiallisen prosessin avulla. Juuri siksi maapallon kuoressa on happea jopa noin 47%, kun rauta on vasta toisella sijalla. Koko maapallon yleisin alkuaine sen sijaan on rauta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
#3

Se on juuri näin, paljon on asioita, mistä mm. suomalaisessa koulutuksessa ei ole harmainta aavistutakaan. Esim. Californian kuivuuteen tai pohjavesivarantojen hupenemiseen on yksi tärkeä syy, kuoren halkeamat, kuten viimeisin maanjäristys selkeästi osoittaa. Kuoren halkeamat ovat jopa satojen kilometrejä syviä, ja ohjaa pohjavedet suoraan mereen.

Öljy tai fossiiliset tosiaan ovat osa hiilenkiertoa, jossa sateet tuo hiilen alas, ja suolan ja raudan avulla pelkistää hiilen ja vedyn sekä kivihiileksi että maakaasuksi. Ilman näiden käyttöä, tilat täyttyvät, ja hiilidioksidi jää kietämään ilmakehään.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Mantereiden päälystäminen asfaltilla, asutus ym., jokivalumien edistäminen, kuten poltoviljelyksien lisääntyminen kuljettaa hiilidioksidi pitoisen veden suoraan mereen, jossa hiilen normaali pintaosapaine puristaa osan hiilestä osan ilmakehään. Näin meren sijaan ilmakehästä on tulossa hiilinielu, jota sateet koettavat pitää tasapainossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Californian uus/vanha murtumalinja repii Califorinian kappaleiksi, jos repeämä on jälleen pari astetta leveydellä lähempänä Losia. Jännitteiden kasvu alueella on jättimäistä, vain kipinä riittää tuhoamaan miljoonakaupungin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Lisäksi tuolla murtumalinjalla sijaitsee vuoriston laaksoissa Californian suurimmat raakavesivarastot, järviä, jotka tyhjenevät (mm. Little Lake ja runsaasti muita). Vihreät sanovat tätä ilmastonlämpenemisen seuraukseksi, mutta sitä se ei kuitenkaan ole. Siirroksen saadessa vettä, kitka vähenee, ja paikallinen jännite vähenee, mutta kaikki viittaa uuden mikrolaatan syntyyn, jännitteet siirtävät vain paikkaa. Losin lähellä voi siis tapahtua milloin tahansa ehkä yksi maapallon historian suurin maanjäristys, kun nykyinen järistysarja päättyy, jos päättyy. Hitaat jännitteen purut ovat parempi, kuin hitaasti virittyvät miljoonat ydinpommit. Uuden mikrolaatan synty voisi aiheuttaa jopa Tyynenmeren vastakkaiselle puolelle ulottuvan äärimmäisen tuhoisan tsunamin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Murtumalinjoja on lähempänäkin, mm. Suomenlahti. Skandinaviaa ja Eurooppaa halkoo Suomenlahden pohjassa kalkkikivi vyöhyke, joka on noin 1400 km pitkä, Suomenlahden suunnassa. Paraisten kalkkikivilouhos on vain pistoke tuosta vyöhykkeestä. Maa kohoaa Suomen puolella, ja Viron puolella maa ei kohoa. Jännitteet ovat valtavat, jääkauden jälkeisenä aikana kasvaneet. Käytännössä tuon ”kalkkikiviliiman” murruttua, milloin tahansa, Suomen eteläinen rannikko nousee nopeasti noin 50 metriä, ja Viron rannikko laskee noin 50 metriä. Tallinnan tunnelin poraukset ja räjäytykset saattaa olla repeämän alkukipinä, josta seurauksena on yksi maapallon suurimmista luonnonmullistuksista, jossa koko itämerialue hukkuu veteen tsunamin seurauksena, ja lisäksi kaikki itämerialueen rannikkovaltioiden ydinvoimalat tuhoutuvat kerta heitolla. Nyt kannattaa pitää huolta, että geologien päätöksien taustat tutkitaan hyvin, varsinkaan korruptiot on tutkittava tarkoin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

#21
Se on täsmälleen näin, Viron itäisen Suomenlahden rannikko sisältää jyrkkiä rantatörmiä Euroopan puolella, ja näitä esitellään vain nähtävyyksinä turisteille. Todellisuudessa nuo pystysuorat jyrkänteet Virossa ovat syntyneet jäätikön aiheuttaman painon vuoksi, jossa Suomenlahden pohja on painunut nopeasti ja jättimäisen jäämassan alla, ei viime glasiaalissa, mutta viimeisen jääkausisarjan, noin 120-130 tuhannen vuoden aikana. Geologeilla olisi viellä aikaa miettiä uudestaan tunnelin aiheuttamat valtavat riskit. Kyseessä on biljoonien atomipommien aiheuttama jännite, jos se pääsee laukeamaan tunnelitöiden aiheuttamasta pistemäisestä kuormituksesta tai rikkoutumisesta. Ihmisuhreja moisesta katastrofista voisi syntyä satoja miljoonia, ja materiaaliset tuhot olisivat jälleenrakentamisessa miljoonia miljardeja euroja, valtavan ruokapulan lisäksi. Maankohoaminen kuivattaisi mm. Suomen järvet ja täyttäisi Hollannin vesikaaokseen ym., ja mahdollisesti käynnistäisi supertulivuoria.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Californian taannoiset metsä/maastopalot ovat viherilmastoaktivistien tuhopolttoja, kuten Espanjassa ja Kreikassa on todettu. Näillä paloilla ilmastoaktivistrit pyrkivät osoittamaan ilmastonlämpenemistä, alueella, jossa aina on ollut lämmintä. Suomalaiset ilmastonuijat eivät ole tajunneet, että etelässä on aina ollut kuumaa, ja hellekypärä nähdään historiallisista tutkimusmatkalijoiden päässä vanhoista kuvista. Maapallolla on myös tuhansia vuosia vanhoja kuivia aavikoita, joissa ei sada kuin ehkä kerran sadassa vuodessa. Saharassa on pieneliöstöä, joiden sopeutuminen hyvin kuiviin olosuhteisiin on vaatinut jopa kymmenien, jos ei satojen vuosien evoluutiokehityksen. Kaikki alkoi ylestä, ja väriteevee lähetyksistä. Nyt ylen ja maikkarin meteorologit värjäävät jopa 15 lämpöasteen lämpötilat punaisella, antaen ymmärtää, että on kuumaa. Se on myös yhteistä näille, aina näkyy punainen Sahara, puhdasta ilmastopropagandaa. Saharassa on päivisin ollut kuumaa satoja tuhanisia vuosia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Eurooppalaiset Afrikkaa rakentamaan
#6

Eurooppa on pahasti ylikansoitettu. Eurooppalaisia koulutettuja pitäisi viedä rakentamaan Afrikkaa, jossa on pinta-alallisesti vielä tilaa. Afrikka on täysin omavarainen, joten se ja sen asujamisto kykenee siellä elämään, kunhan länsimaat infraa alkavat rakentamaan. Samalla muuttoliike Euroopasta on suunnattava Afrikkaan.
Afriikkalaisten tuonti Eurooppaan on loputtava.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Niin, EU:ta voidaan venyttää vaikka itään, mutta venytys yli Välimeren on sulaa hulluutta, siirtää rajaa toiselle mantereelle.

Sen sijaan eurooppalaisten mieliä voi olla vaikea venyttää, asukastiheys on jo melkoinen. Lisäksi ei menisi kauan, kun Eurooppa sikiäisi täyteen, jos rajat etelästä aukaistaisiin.

Mitä siitä seuraisi, jos vaikka Helsinki olisi leopardihattuisten käsissä, heimopäälliköille on hyvät oltavat Afrikassa. Hyö eivät varmaan tiedä edes sitä, että moniavioisuus on Suomessa kielletty.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ihmisellä synkkä tulevaisuus
#7

NG-kanavalla oli asiaohjelma ihmisen geneettisestä muuttumisesta vuosisatojen aikana.
Ihmiset olivat lisääntymiskykyisempiä, henkisesti ja fyysisesti terveempiä satoja vuosia sitten. Nykyihminen on henkisesti ja fyysisesti kovin rappeutunut. On sairauksia, joita ei ennen ollut.
Ihmiskunnalle annettiin aikaa tuhoon vain 3 – 4 sukupolven ajan. Senjälkeen terveitä ei riitä hoitamaan sairaita. Lisääntymiskyky turtuu. Fyysiset ja henkiset ongelmat räjähtävät käsiin.
Ihmiskunta rappeutuu ja tuhoutuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Linkolalainen
Iloinen
#10

Eikös kalastaja Pentti Linkola jo aikaa sitten keksinyt tähän liikakansoitukseen ratkaisun? Jos en ihan väärin muista, niin Pentti mainitsi myös, että Suomessakin, maan luonto kestäisi noin parinsadantuhannen väestön, ei juuri enempää. Penttihän katsoi asiaa vihreitten lasien läpi ja perusti lukunsa luontaistalouteen, eli samaan miten itse elää.
Minä luulen, että ihmiskunta on hävinnyt tämän taistelun ja tuho on tulossa nopeammin, kuin arvaammekaan. Näin tulee käymään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#12

Tässä tulee käymään niin, että liikaväestölle ei riitä ravintoa ja on palattava kannibalismiin ja syötävä liikaväestö.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Niin, kelluvalla kivellä kävellään, ja ilmapaineen vankina olemme, elämän vyöhykkeellä. Alas emme voi mennä, ja ylhäältä tulemme aina alas. Olemme taivaankappaleen armoilla, jossa olosuhteet voivat muuttua nopeasti, tai hitaasti. Kiireiselle nykyihmiselle kaikki muutokset tuntuvat olevan nopeita, ja tietysti muutovastaisuus päälle. ”Paratiisi” ei kuitenkaan ole takuuvarma, elämme tuliperäisen kuoren päällä, ja vuorille pakeneminen on yhtä vaarallista (vähäinen happi). Hiilidioksidi ei ole ongelma, vaan sen puute. Henkeä kohden ihmikunnalla viljeltävää mantereilla riittäisi noin 16 kertaa 16 metrin ala, joka ei tuota keskimääräistä ravinnon määrää henkeä kohden. Merien tyhjentäminen ravinnosta on siis jo alkanut, ja kalaa esim. on ryöstökalastettava runsaasti, jotta ravinto riittäisi. Alhaisin hiilidioksidin määrä on tällä hetkellä itäisessä Siperiassa, josta löytyy jopa alle 380 ppm alueita. Hiilinielu alueella on monisatakertainen tämän hetken Amazonin alueeseen verrattuna.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#11

Suomi voisi näyttää esimerkkiä ja käyttää kehitysapuvaroja antamalla lapsilisää yhdestä lapsesta. Se voisi olla paikallisen elintason mukainen jolla rahoitettaisiin lapsen elämän alkutaival. Varoja tähän saisi leikkaamalla maahanmuuton kustannuksia. Suomen esimerkkiä kuulemma seurataan maapallon jopka puolella, näin on Kaappi-Antti kertomut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#14

Blogisti on aivan oikealla asialla. Mikä lie häveliäisyys estää asian laajempaa käsittelyä?
Tosiasia on, että tuohon juttuun maailmamme romahtaa. Kysymys on vain mistä katastrofi lähtee vyörymään ja milloin? Viimeksi näytti olevan ennuste, että ilmaston lämpenemisen johdosta eläminen käy sitämättömäksi lähinnä Intian suunnalla. Himalajan vuoristot sulavat vauhdilla ja jokien virtaamat vähenee, jolloin vesi loppuu. Tästä huolimatta porukka lisääntyy kiihtyvällä vauhdilla.
Miettikääpä mikä olisi Kiinan asukasluku nyt, jos eivät olisi tiukasti noudattaneet yhdenlapsen politiikkaansa. Olisimmeko nyt jo siinä tilanteessa, mikä meitä odottaa alle puolenvuosidan kuluessa?
Tätä taustaa vasten, miettikää Hallituksemme puuhastelua ja kauhistelkaa sitä järjen määrää jolla meitä johdetaan. Ansaitsemmeko me tämän?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Toimivan perhesuunnittelun vieminen ja ehkäisy- ja äitiyshuollon kehittäminen olisi ihan ykkösasia Afrikassa sekä naisten ja tyttöjen koulutukseen panostaminen, koska jos perheessä täytyy valita kuka lapsista pääsee kouluun, niin usein se on perheen poika. Tyttöjen on päästävä kouluun koska koulutetut tytöt avioituvat myöhemmin ja synnyttävät vähemmän lapsia kuin kouluttamattomat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Parasta olisi järjestää maailmanjärjestöjen avulla toimiva tietotekniikka, ja koulutusta vaikka verkon kautta yli rajojen. Asia on kuitenkin sovittava heimopäälliköiden kanssa. Maailmalla riittää ylimääräistä tietokonekapasiteettia, koneita vaikka romutettavaksi saakka. Toimiva tietoverkko avaa oven sivistykseen, ilman maapallon laajuisia massa vaelluksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Ennen kuin joku huomaa, pitää korjata tuo virhe ”massa vaellus”, kuului olla massavaellus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Mä luulen, että taustalla on myös kulttuurillisia asioita. Afrikassa miehet on tottuneet siihen, että naiset tekee työt ja miehet ovat ns. king-kongeja, joiden tehtävänä on vain ja ainoastaan vilkas suvunjatkaminen niin monen naaraan kanssa kuin mahdollista. Mä en usko minkään koulutuksen tai tietotekniikan auttavan vaikka ne lähtökohtaisesti ovatkin hyviä kehitysideoita. Siellä missä heimopäälliköt, huulten venyttely, voodoot, taikakalut, poppamiehet ja -konstit ovat vallassa, siellä ei tapahdu mitään kehitystä. Sivistystyötä, kehitysapua, lähetystyötä ja muuta hyödyllistä on tehty ehkä n. 50 vuotta, mutta onko Afrikka pääosin kovinkaan paljon kehittynyt? Ei ole, gepardihatut määräävät ja parittelevat just niin kuin aina ennekin – niin se vain on. Kaiken avun pitää olla ehdollista, apua ei tule ennen kuin alkaa lapiot heilua gepardihatuilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Mutta saisihan wikista hyviä uusia kikkoja huulten venyttelyyn, ja mm. tuoretta tietoa Suomeen tulijoiden hyvinvointipalveluista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

#18, totta tuokin toisaalta, mutta on myös niin että jos tyttöjä koulutetaan, heille kerrotaan ettei heidän tarvitse olla synnytyskoneita. Koulutettu tyttö pystyy käymään töissä ja pääsee asemaan jossa hän ei ole taloudellisesti riippuvainen miehestään. Afrikassa tämä on vielä pitkä tie, mutta muutoksia tähän suuntaan siellä on jo alkanut tapahtumaan ja sitä muutosta kannattaa tukea. Myös koulutettu poika ymmärtää aikuisena paremmin että jos lapsia on vähemmän niin hänellä isänä on varaa kouluttaa lapsensa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Näin on
#23

Blogisti on aivan oikeaa! Miksi hallituksessa ei ole tallaisia ihmisiä?
Tajusin sama jo aiemmin, kun olin vaellusmatkalla Intiassa ja taas kerran nuori mies tarjonnut minulle rumpuja vedoten, että hänellä on 5 lasta. Sanoin hänelle, että ongelma ei ole minun vain hänen omaa ja onko hän muuten täysijärkinen hankkimassa lapsia ilman toimeentuloa? Kerroin, että minulla on vain yksi tytär, because I don’t want to produce misery to the world. Kyllä oli mies ihmeessä))), ja vielä enemmän, kun näytin hänelle kondomikuva puhelimesta. Ja siihen myös käyttöohje! Selitin vielä, että tämä pitää laittaa silloin, kun tehdään ”fucki-fucki”.
Voi hyvinkin olla, ettei mies ikinä kuulut tästä eikä tämä tullut mieleen itselleen…
Nykyisin pidän aina matkustamassa siihen suuntaan mukana printattuja A4 kuvia sisältäen ko. informaatio ja alkuperäinen esine.
”This information is free for you, go home my friend and please start to think about it”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000