Perussuomalaiset

Eero Paananen

Suomen kielipolitiikka maksaa.

Elämme säästötalkoiden aikaa, kuten herra pääministeri asian ilmaisee. Säästökohteiksi joutuvat terveydenhuolto, koulutus, puolustus, lapset ja vanhukset. Koko tänä aikana yksikään hallituspuolueista ei ole sanallakaan muistanut mainita, että myös Suomen nykyinen kielipolitiikka maksaa. Syynä haluttomuuteen keskustella asiasta voidaan pitää tiedon puutetta tai sen salailua. Virallisia laskelmia ei tällä päivämäärällä ole vielä ilmaantunut, mutta on esitetty puoluekannasta riippuen, että kaksikielisyyden vuosikustannukset pyörisivät 0.5 – 2 MILJARDIN välimaastossa. 

Vaikeina aikoina on kohtuullista kysyä, onko kaksikielisyydestä kiinni pitämisessä enään mitään järkeä. Jos vuosisäästöt nousevat miljardiin euroon, on toimenpiteet kaksikielisyyden lakkauttamiseksi aloitettava välittömästi ensi vaalikaudella. Helppoa tämä ei tule kuitenkaan olemaan, koska muutoksia tarvitaan myös perustuslakiin jossa määritellään Suomen kansalliskielet.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Ruotsinkieliset oligarkit hallitsevat maatamme. Tämä perustuu aikaisempaan ruotsinvaltaan ja suurmaanomistukseen. Heidän lapsilleen on taattu helppo pääsy koulutukseen ja varmat, hyvät työpaikat eliitin omistamissa suuryrityksissä ja maamme johdossa.
Ruotsin vallan aikaan miespuolinen väestömme suurelta osin tapatettiin Ruotsin käymissä sodissa, maahamme pakotettiin vieras uskonto, ja talonpoikia verotettiin erittäin ankarasti – mm. Turun kirkon katto oli päällystetty kultalevyillä. Silloin, ja myöhemminkin suomenkielisiä Ruotsissa sorrettiin pahasti ja pidettiin alempiarvoisina.
Walhroosit, Liliukset ja Haglundit voisivat mennä takaisin Ruotsiin ja jättää Suomen suomalaisille!

Suomenruotsalaiset ovat rikkaita ja johtavassa asemassa suomenkielisiä useammin, vaikka eivät opi koulussa yhtä hyvin!

”Wahlroos asuu Halikossa Joensuun kartanossa. Joulukuussa 2013 hän siirsi kirjansa Ruotsiin, joka ei peri perintöveroa” lähde: Wikipedia

”Kauppalehden julkaisemien tietojen mukaan suomenruotsalaiset omistavat keskimäärin 3,3 kertaa niin paljon yritysosakkeita kuin suomenkieliset. Suomessa asuvilla ruotsinkielisillä on keskimäärin enemmän varallisuutta kuin suomenkielisillä. Varallisuus korreloi Jan Saarelan tutkimuksen mukaan voimakkaasti sen kanssa, oliko henkilö syntynyt sillä alueella, jossa asui, mikä oli yleisempää ruotsinkielisten kuin suomenkielisten parissa.[27]
Joillakin alueilla, kuten pääkaupunkiseudulla, ruotsinkieliset miehet ansaitsevat jopa 17 % enemmän kuin suomenkieliset miehet, mutta ero kieliryhmien naisten välillä on pienempi. Miesten tuloeroista kaksi kolmasosaa voidaan selittää taustamuuttujilla, etenkin ikä- ja koulutusrakenteella.[28] Työttömyys on ruotsinkielisten keskuudessa ollut huomattavasti alhaisempaa. Toisaalta Pohjanmaalla suomenkielisillä on keskimäärin korkeammat tulot kuin ruotsinkielisillä [29].

Suomenruotsalaiset koululaiset pärjäsivät kansainvälisessä PISA-tutkimuksessa suomenkielisiä suomalaisia hieman huonommin.Yhdeksi syyksi on epäilty Suomen ruotsinkielisten koulukirjojen kustannussyistä heikompaa tasoa.” lähde: Wikipedia

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tyytyväinen
#2

Hyvää tekstiä Eero, tämä ei ole noin ”lyhyt ja ytimekäs” mutta jos haluaa aiheesta lisää niin lukaiskaapa. Itse olen säästön kannalla varsinkin kun on turhia menoja.

http://www.selantakana.fi/2015/02/pakko-ruotsi-vai-miljardi-saastot.html

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000