Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Jaakko Niinistö edistäisi maahanmuuttajien työllistymistä

Onnittelut vielä kerran Vantaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Jaakko Niinistölle! Hänet valittiin Vantaan kaupungin asukaspalveluiden kaupunginjohtajaksi.

Kun kysytään, niin vastataan: 

Olen kaikkien vantaalaisten kaupunginjohtaja.

Niinistön avaus on hyvä: 

Maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä hän edistäisi Vantaalla erityisesti kohentamalla entisestään suomenkielen opetusta.

Ilman kunnollista kielitaitoa on vaikea tehdä työtä. Harva työnantaja uskaltaa palkata kieliummikkoa.

Olen opettaja koulussa, jossa on paljon maahanmuuttajataustaisia lapsia. 

Arviointikeskusteluihin, joissa on oppilas, vanhemmat ja opettaja, joudutaan usein paikalle kutsumaan tulkki, koska vanhemmat eivät osaa vielä suomea. Yleensä lapset osaavat suomea paremmin kuin vanhemmat.

Tulkkipalvelut eivät suinkaan ole ilmaisia, tuntihinta on korkea. Yksittäinen koulu maksaa palvelun omista rahoistaan. Raha on opetuksesta pois.

Olisiko vaadittava, että myös maahanmuuttajavanhemmat opiskelisivat kunnolla suomea? 

Silloin sopeutuminen uuteen kotimaahan olisi helpompaa, myös työnsaantimahdollisuudet paranisivat. On maita, joissa on pakolliset kielitestit. 

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2015/01/jaakko-niinisto-edistaisi.html

* * * 

31.1. Vantaan Sanomat

Näin perussuomalaisten Niinistö edistäisi maahanmuuttajien työllistymistä

Jaakko Niinistö jäi onnittelujen ristituleen maanantaina heti Vantaan uuden apulaiskaupunginjohtajan valinnan ratkettua.

– Jaakko teki hyvän vaikutuksen valtuustoryhmän kuuntelutilaisuudessa. Hänellä oli esittää omia ajatuksia viran hoidosta, kokoomuksen valtuustoryhmän edustaja kertoo.

– Olen kaikkien vantaalaisten kaupunginjohtaja, ilman muuta myös maahanmuuttajien, itseään ”erittäin maltilliseksi” perussuomalaiseksi luonnehtiva Niinistö vakuuttaa.

Maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä hän edistäisi Vantaalla erityisesti kohentamalla entisestään suomenkielen opetusta.

– Vantaan resurssit ovat tiukoilla. Silti esimerkiksi aikuisopistojen kielenopetusta tulisi tehostaa ja laajentaa työikäisten maahanmuuttajien osalta. Mielestäni kielitaito on heidän kotoutumisensa ja työllistymisensä ydinasia, Niinistö linjaa.

– Aion myös kuulla maahanmuuttajajärjestöjen näkemyksiä siitä, mitä asioita voisi parantaa.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

”itseään ”erittäin maltilliseksi” perussuomalaiseksi luonnehtiva Niinistö vakuuttaa.”
Tällainen alemmuuskopleksisuus pitää heti lopettaa. Niinistö itse huomaamattaan haukkuu muita perussuomalaisia ja perussuomalaisuutta huonoiksi, kun sanoo ikään kuin että hänessä on vain erittäin vähän pahaa = erittäin maltillinen perussuomalainen.
Miksi mennä itse sanomaan ikään kuin toisten harjoittama epärehellinen ja ilkeä leimaaminen ja pilkkaaminen olisi perusteiltaan totta!

Ei, ei minussa ole mitään pelättävää, olen vain ihan vähän perussuomalainen, eli perussuomalaiset ovat siis Niinistön sanojen mukaan pelottavia, jotain hirviöitäkö olemme?

Jos ja kun olemme oikeassa, sanokaamme se. Olkaamme ylpeitä siitä! Emme voi alistua pilkkaajiemme ja väärinkohtelijoidemme edessä ja mennä hokemaan heidän pilkkalaulujaan meistä!

Selkärankaa, ja ylpeyttä, Niinistö!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Monikulttuurisuus johtaa monokulttuuriin.

Kun kaikki kansat sotketaan keskenään, tuloksena yksi kulttuuri; amerikkalainen hömppäviihde- ja aivottomuuskulttuuri, jossa kukaan ei ymmärrä muita, koska kulttuurit ovat niin erilaisia, kielet myös. Kaikki omaksuvat kulutus- ja itsekkyyskulttuurin, koska keneenkään ei voi luottaa, koska erilaiset tavat ja epäluottamus vallitsevat. Vain pienellä eliitillä on varoja. Osa kansasta elää köyhyydessä, ja poliisi tekee SWAT-iskuja ihmisten koteihin ja laittaa miljoonia vankilaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Tilastokeskuksen ennusteen mukaan työikäisten määrä vuonna 2050 on 3,5 miljoonaa. Sen perusteella työvoimaa olisi 2,8 miljoonaa henkeä. Kun kullakin olisi käytössä 1 765 tuntia vuodessa, työvoimaa olisi yhteensä 5,0 miljardia työtuntia.

Tuotanto ja tuottavuuslaskelmien ja työvoimatutkimuksen työtuntien perusteella silloin tehtäisiin 3,1 miljardia työtuntia, mutta kun tunneista poistetaan haamutunnit, niin sen mukaan tehtäisiin vain 2,6 miljardia tuntia. Näin työn puute olisi jossain 1,9 ja 2,4 miljardin työtunnin ja työttömyysaste 38–52 %:in välillä.

Maasta pitää siten saada pois paljon vähemmän tuottavaa väestöä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000