Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

Kepun kupla puhkesi

Ensinnäkin minun täytyy pyytää anteeksi kaikilta lukijoiltani. Olen tehnyt virheellisen analyysin.

Aprikoin vielä pari kuukautta sitten, että Keskustalla olisi jokin, edes jonkinmuotoinen uudenlainen poliittinen linja ja että se kykenisi esittämään sen ennen vaaleja. Samoin – tunnustan, että luulin Juha Sipilän olevan vahva johtaja.

Kepun vaihtoehtona on paluu wanhaan

Olin väärässä. Nyt näyttää siltä, että burgeri on tyhjä. Että pihviä ei ole. Minua ja miljoonia suomalaisia on huijattu uskomaan johonkin mitä ei ole. 

Syy tähän armottomaan analyysiin on selvä: tutkin Kepun poliittisen vaaliohjelman ja kävin sen huolellisesti lävitse.( http://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=f04ed5bc-247b-4b2d-a8fd-0434d426150a). Tulos on tyly.  Siellä ei ole mitään konkreettista vaihtoehtoa.  Ainoastaan hurskaita toiveita siitä, että lapset liikkuisivat tunnin enemmän päivässä. Hatusta oli otettu kummallisia lukuja: 200 000 tuhatta työpaikkaa…miksei 200000 000000 työpaikkaa tai vielä enemmän?

Kepun todellisen ohjelman esitti MTK, joka jo tammikuussa esitti oman vaihtoehtonsa maan uudeksi poliittiseksi hallitukseksi.  MTK:n linja oli SDP:n ja kepun wanha järkiavioliitto – punamulta.

Sipilältä epäselvää kyyristelyä

Arvoisat lukijat! Älkää käsittäkö tätä väärin. Kepu on tehnyt palveluksia tälle maalle mutta nyt siitä ajatuspajasta ei hersynyt mitään todellista. Nyt tuli vain kuumaa ilmaa. Itse asiassa ohjelmaan liittyneet odotukset olivat hirmuiset. Sipilän kyyristely ennen vaaleja saavutti tätä ennen vanhatestamentilliset mitat.

Ensiksi. Kepun linja EU:hun on epäselvä ja suttuinen. Itseasiassa kepu on muuttunut tässä EU-linjassa jonkinlaiseksi sekäsikiöksi: isänmaallisesta kepusta on tullut ALDE-KEPU = Alkepu.

Toiseksi, kepun paperi on taloudellisessa linjassaan linjaton ja epäselvä. Ainoa selvä halutussa linjassa on se, että sieväillään. Laaditaan, kannustetaan, rohkaistaan. Plää, plää, plää….

Todellisuudessa ohjelma ei kerro että kepun leikkaukset tehdään brutaalisti.

Keskustan todellinen linja paljastui Sipilän suusta jo aikaisemmin mutta puolue tajusi nopeasti tekemänsä virheen ja käänsi kelkkaansa. Sipilän 20 000 virkamiehen erottamislista hävisi julkisuudesta äkkiä.

Kolmanneksi, ohjelman energiapoliittinen linja on tarkoitettu ilmeisesti vihreille. Siellä tehdään nyt parempaa maailmaa yhdessä sitivihreiden kanssa. Ovatkohan liittymässä samaksi puolueeksi?

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että puolueen todellinen linja merkitsee wanhan ja wirttyneen etupolitiikan uudelleenlämmitystä, jota on nyt sivelty vihreällä ja häivähdysellä punaista.

Kaikella sympatialla: kepun linja on todellisuudessa kuin kolme kuukautta vanha pyttipannu, jossa haisee se vanha etupolitiikan örjänkölkkyli: sulle-mulle politiikka yhdistyneenä ahnaaseen ylivallan tavoitteluun.

**

Hyvä Juha. Olen pahoillani että sinun aivotiimisi ei saanut aikaan parempaa.  Ei tullut takkia, eikä edes liiviä….tulipahan mahalasku.

Tervetuloa kuolevaisten joukkoon. Galluppien kuninkaan aika on ohitse.  

Arto Luukkanen

Järvenpää

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


14 kommenttia
ketku
#1

Näitä rosentteja on puolin jos toisin

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kansalainen
#2

Jahas kenen piikkiin näitä kommentteja Luukkainen latelee. Kokoomus on ilmeisesti voidellut sopivalla kannustimella. Kyllä se on vain niin että tyhjät tynnyrit kolisee eniten.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suokuokka
Hämmentynyt
#3

Toivottavasti kaikki ymmärtää tämän! Kepulla ei ole eväitä Suomen suosta nostamiseen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

sitä samaa kepulta ku ennenki ei mitään muutosta miks se ois muuttunu ei noilla aivoilla ku siplällä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Olaf
Tyytyväinen
#5

Ei keskustalla ole mitään selkeätä linjaa, on se nähty. Lukuja heitetään suoraan hatusta, mutta sitä ei kerrota, mistä ne lisäeurot kongreettisesti oikein otetaan. En väheksy Sipilän osaamista, mutta vanhat kehäketut osasivat hommansa paremmin. Demareilla on vaikeuksia kautta linjan, Rinteellä on vaikeuksia pitää pokkaansa, kun tietää, että on valehdellut kreikkasotkuissa ja se tulee kyllä vielä ilmi. Stubi osaa pelata, mutta paljonpa työn verotuksen alennukset auttavat, jos välilliset kulut nousevat tuplaten. Eli tulos jää miinukselle ja ihmetyttää nuo hänen höpinänsä lisäleikkauksista, mies kun on valmis leikkaamaan siten että ihmisten ostovoima putoaa entisestään. Timo ei paljoa puhunut, mutta persuilla on kyllä aivan selkeä suunta ja se näkyy. Progressiivisuus verotukseen ja sitä kautta pienituloisille saadaan jäämän rahaa enemmän. Jos joku höpöttää vieläkin vaalilupauksista, Soinin porukka on ainut, joka on pitänyt sanansa. Ei lähde mukaan hallitukseen missä kokoomus kyykyttää. Rinne on kussut tässä kaikkein lahjakkaimmin. Hän lähti valtionvarainministeriksi suurin lupauksin, mutta höpinät loppuivat lyhyeen, ilmeisesti Stubi antoi kunnon läksytyksen ja sen jälkeen on oltu hiljaa, mitä nyt valehdeltu suomen sijoitusten ollessa tallessa – Kreikassa…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000