Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

Eläkeläisille 500 - heti!

Vaalipäiväkirja No. 7. – 21. helmikuuta 2015

Tikkurilan talvitorilla minua opetettiin kunnolla.  Isosti.

**

Tilanne syntyi kun jututin erästä sympaattisen tuntuista seniorikansalaista. Turisimme aluksi normaalisti; tunnelma oli leppeä. Ja miksi ei olisi ollut? Oli lauantai-aamu ja ympärillä hääri kiireisiä vantaalaisia. 

Yhtä-äkkiä keskustelukumppaninin katsoi minua silmiin ja sanoi hiljaa: ”…ne eläkkeiden indeksikorotukset on saatava voimaan. Ne otettiin meiltä ”väliaikaisesti” pois Lipposen aikana. Paavo muutti  vuonna 1995 indeksiä. Minulla jää verojen jälkeen 1000 euroa josta on maksettava vuokra, lääkkeet ja sähköt. Sen jälkeen minulla on rahaa tuskin syödä…

Minulla oli tietenkin valmiiksi mietitty ja teoriassa selvä vastaus tähän: indeksit oli tietenkin palautettava ja saatava täysivoimaisina takaisin. Oli myös harkittava tasokorostusta sillä vuodesta 1995 valtio oli härskisti tienannut rahaa eläkeläisten selkänahasta. Hallituksen juuri antama 0,39 sentin korotus oli vanhusten pilkkaamista.

Olin lukenut ja teoria oli hallussa. Oli aika itsevanhurskas olo kaiken lukemisen ja pänttäämisen jälkeen.

**

Sanat jäivät minulle kuitenkin suuhun – sanomatta. Pala nousi kurkkuun ja silmissä tuntui olevan jokin kiusallinen roska.

Keskustelukumppanin silmissä oli nimittäin kyyneleitä. Isoja noroja, jotka tipahtelivat poskelle. Ei voinut oikein vastata.

Tämä ihminen kertoi omasta elämästään. Ihan aivan oikeasta sellaisesta. Kyse ei ollut nyt matematiikasta tai aritmetiikasta vaan siitä, että hän joutui elämään alta 4 euroa päivä.

Minun täytyy tunnustaa, että en osannut sanoa mitään. Typerryin paikalleni…eikä sitä ole tapahtunut minulle usein.

Hänkin ehkä ymmärsi järkytykseni. Halasin tätä seniorirouvaa. Katselimme sen jälkeen toisiamme silmiin kotvan ja elämä ympärillä tuntui seisahtuvan vähäksi aikaa. Toivotin hänelle hyvää lauantaipäivää ja puristin kädestä.

Aivan kuin olisi katsellut surevia äitini kasvoja…

Olisin voinut vajota häpeästä, voimattomuudesta ja surusta maan alle – siihen paikkaan.

**

Tähän asiaan on saatava muutos heti toukokuusta lähtien! Ehdotan, että alimpien eläkkeiden nauttijat saavat välittömästi vaalien jälkeen 500 euron tasokorotuksen ja sen jälkeen indeksi on saatava toimimaan.

Heti! Niin nopeasti kuin mahdollista.

Se, että tässä maassa eläkeläiset näkevät pientä nälkää on hirveä häpeä ja kansallinen onnettomuus. Nyt eivät sanat ole mitään. Ne ovat nyt hopeaa ja teot ovat kultaa. On toimittava heti!

Nämä seniorikansalaiset ovat rakentaneet tämän maan omalla työllään ja valtiovalta repi heiltä viimeisen laman aikana heille sovitut rahat. Niitä ei palautettu taannehtivasti ja nyt tätä kurjula-linjaa jatkettiin.

Rahaa kuitenkin on riittänyt. Kreikkaan ja EU:n pohjattomaan kaivoon. Ilmaisjakeluna isoille yrityksille kun yhteisöveroa laskettiin.

**

500 euron korotus ei olisi vastuutonta politiikkaa. Suurin osa siitä palautuisi valtiolle maksuina sillä nämä seniorikansalaiset eivät jemmaisi näitä rahoja veroparatiiseihin. Niistä ei tarvitisisi arvailla ”kumulatiivisia vaikutuksia” tai ”dynaamisia” humputuksia.

Ne menisivät tarpeeseen. Ruokaan!

**

Hävetkää wanhat puolueet! Hävetkää! Miksei Vanhasen hallitus tätä aikoikaan hoitanut kun maassa oli hyvät ajat? Kerro Matti – mikset hoitanut asiaa kuntoon?

Arto Luukkanen

ps. Juttelin vaaliteltalla monien muidenkin kansalaisten kanssa. Oli hyvä ilmapiiri ja letkeä tunnelma; se iso Sytky (Suuri Jytky) on sieltä tulossa.

Muistiin jäi vielä keskustelu erään naisen kanssa, joka sanoi, että oli entinen demari mutta ei voi enää olla näiden vaaliteltalla. (Selostan tässä nyt hänen sanomaansa) Kun utelin syytä moiseen hän totesi, että ristiriita sanojen ja tekojen välillä oli liian suuri. Se kuilu alkoi kuulema kasvaa Lipposen aikana: silloin kun postipankki tuhottiin ja kun Björn Wahlroos loi omaisuutensa.

Silloin kun SDP:n moraalinen selkäranka napsahti poikki.

Mitäpä minä siihen olisin voinut lisätä?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Vihainen
#1

Jos ei tämä kohta ole TÄYTTÄ ASIAA niin mikä sitten!!!

”Se, että tässä maassa eläkeläiset näkevät pientä nälkää on hirveä häpeä ja kansallinen onnettomuus. Nyt eivät sanat ole mitään. Ne ovat nyt hopeaa ja teot ovat kultaa. On toimittava heti!

Nämä seniorikansalaiset ovat rakentaneet tämän maan omalla työllään ja valtiovalta repi heiltä viimeisen laman aikana heille sovitut rahat. Niitä ei palautettu taannehtivasti ja nyt tätä kurjula-linjaa jatkettiin.

Rahaa kuitenkin on riittänyt. Kreikkaan ja EU:n pohjattomaan kaivoon. Ilmaisjakeluna isoille yrityksille kun yhteisöveroa laskettiin.”

Hyvä Reijo! Toimintaa eikä lässytystä.

Asia vaan on vähän mennyt tähän suuntaan:
http://www.selantakana.fi/2015/02/aamu-sairaalassa.html

Tuossa kerrotaan tapauksesta (blogaajan huonetoverista) jonka kaltaisille ihmisille me niitä eläkkeitä maksetaan! Eikö tuollaiset Suomalaiset ”sankarit” (lue: kaikki jotka ovat työuransa tehneet) ole eläkkeitään ansainneet ja korotuksineen? Kukaan ei voi sanoa että ”EI” tai sitten kannattaa äkkiä juosta peilin eteen ja miettiä omia saavutuksia!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Tarkoitin ARTO eikä Reijo (inhimillinen virhe kun juuri luin Reijon tekstiä aiemmin). Artolle pojot nyt kuitenkin tästä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
Hämmentynyt
#2

Kaikki muistavat Lipposen tekemät jäljet johon johtivat edeltävän hallituksen ”toimet” ja kun näihin vielä lisätään Vanhasen hallituksen buumit nousuhuumassa – toiset jätettiin – huomiotta,vaikka eräs Hyssälä jopa lupasi että eläkkeitä pitäisi nostaa : tuntuvasti ”eri kertoimin”.
Mutta miten kävi,no sen verran että pienimmät eläkkeensaajat saivat sen kuuluisan takuueläkkeen,joita kuitenkin syövät eriasteiset elämän moninaiset hinnan korotukset.

Mitä kansa uskoo tai ”uskoo” että kerralla mahdolliset korotukset jäänenevät minimaalisiksi mutta jotain ”täkyjä” pitää heittää,vaikka uskottavuudet jäävät tietyllä lailla elämään … uurnaan.

Seniorikansalaiset ovat tämän maan rakentaneet että ylläpitäneet mutta onko jäljiteltävissä blogisi myötä … ”kastiajakoperusteet” eri-ikäisten eläkeläisten suhteen kelle tuo olisi todella tarkoitettu ja nuoremmat eläkeläiset alle vanhuusiän jäisivät nk.nuolemaan näppejään.

Hieman ontuu kirjoituksesi ”ikäjakautuma” 500 eurolle,sillä maanpäällistä taivasta kuin uskottavuutta kaikille eläkeläisille se ei kylläkään suo juuri tuosta johtuen että ovatko kaikki tämän maan eläkeläiset ikäjakautumisineen – eri kastissa !

Tarkkuutta kuin käytännön uskottavuutta myös perussuomalaisten kans.edust.ehd.tavoitteet pyrkimyksineen … sanahelinät epäselvyyksineen eksyttävät tiettyä äänestäjäkuntaa – siihen ei pidä ehdokkaiden sortua ja ne kyllä muistetaan eri yhteyksissä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Maamme tarvitsee leikkauksia, rakennemuutoksia. On pakko leikata. Tämän sinä ja kaikki muutkin kansalaiset uskomme mukisematta, kun eliitti sen meille kertoo televisiosta, kaikki sieltä tuleva, samoin Hesarista, varmasti on totta? Maamme omaisuus on heti yksityistettävä ja annettava pois. Julkinen terveydenhoito on lakkautettava, samoin koulutkin. Julkisin varoin ei saa rakentaa asuntoja, ei mielellään muutenkaan, että eliitin vuokratulot ja omaisuusarvot eivät vaarantuisi. Vain parempiosaisilla on oikeus elää. Mitä suuremmat tuloerot, sitä mukavampi olo on eliitillä kun vertaa toisiin. Mikä toisilta saadaan pois, on se minulle lisää.

EI.

Pois Kreikan tieltä. Pois ulkovaltojen ja ulkovaltojen yritysten ikeestä.

Suomi takaisin itsenäiseksi.
Kaivannaisvarat takaisin maallemme. Innovaatiot pidettävä maassamme valtion osaomistamin start-up-yrityksin. Korkeakouluille ja VTT:lle takaisin tutkimus- ja tuotekehitysmäärärahat. Uudelleenteollistamista sopivilla aloilla valtionyrityksin. Muilla aloilla tutkimus, tuotekehitys, koulutus ja oman valuutan tuoma kilpailukyky ja kysyntä kasvattavat yksityistä sektoria. Oma valuutta. Oma finanssipolitiikka. Kotimainen tuotanto kilpailukykyiseksi kotimaassa ja ulkomailla oman valuutan ansiosta. Kaikilla töitä. Julkisen sektorin palvelut varaa ylläpitää. Ulkomaan rihkama kalliimpaa. Hyvä yhteistyö ja kaupankäynti kaikkiin ilmansuuntiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Penttiolavi
Vihainen
#4

Olen rummuttanut vuosia juuri tätä asiaa. Edes Soini ei ole lausunut asiasta paljon. Olen samaa mieltä ja samat asiat. Melkein itku tuli, kun huomasin etten olekkaan tässä asiassa yksin. Niin monelta taholta olen kysynyt indeksi-ja eläkeleikkauksista. Eläkkeet pitäisi olla verovapaita 1500 asti. Kuinka paljon on eläkeläisiä tai tk eläkkeellä joilla on asuntovelkaa? Tämä pitäisi nyt selvittää heti. On työryhmä jota johtaa Hannele Pokka, tehtävänä selvittää voisiko asuntovelan korkovähennyksen poistaa kerralla ja heti. Tästä on Uusi Suomi verkkolehti kertonut 20.2. Otsikolla ”tämä koskee kaikkia” . Heti puututtava tähän. Melkoisen outo ja härski asia. Viimeisetkin vähennykset pois ja verot nousee ja eläkkeitä leikataan. Itsellä eläke aleni 7 euroa 0.39 indeksikorotuksen ja 1 % veronkorotuksen jälkeen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

pekens
Vihainen
#5

olen itse maksanut eläkkeeni 53vuotta töitä eläkettä 1300 onko oikein

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000