Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

Kaadetaan korona kertomuksilla! (muiden keinojen kanssa)

Suomen Perusta ja Suomen Uutiset pyytävät siksi suomalaisia kertomaan siitä miten korona kohdattiin, miten tauti voitettiin ja mitä siitä seurasi.

Kriisiajat muistuttavat meitä inhimillisyyden perusasioista; empatiasta ja myötätunnosta. Koronavirus ei valikoi eikä katso sitä mitä me ajattelemme.

On siksi tärkeää, että tämä kriisi voitetaan kansakuntana ja yhdessä. Jokainen suomalainen on tärkeä tässä kamppailussa. Me olemme kaikki samalla puolella. Ei ole puolueita vaan on ihmisiä, jotka pääsevät irti ennakkoluuloistaan ja negatiivisista tunteistaan kirjoittamalla ja muistelemalla.

Kriisiaikana tarvitaan yhteisten kokemusten keräämistä ja kertomista. Ne vahvistavat meitä ja antavat meille tunteen siitä, että olemme samassa veneessä.

Korona-ajan töissä, niin sairaalassa, tiesuluilla, marketeissa, tehtaissa, yt-neuvotteluissa, perheissä, karanteenissa ja etätöissä syntyy uusia kokemuksia. Nämä kertomukset ovat niin positiivisia kuin myös negatiivisia.

Ne on kuitenkin hyvä nostaa esille; karu totuus auttaa. Ne auttavat meitä kriisin aikana näkemään toisessa sen ihmisen ja toisen suomalaisen, jonka kanssa toimia yhdessä. Näistä kertomuksista syntyy myös se yhteinen talkoohenki, joka johtaa meidät voittoon tässä taistelussa. Kriisi voi tuoda meistä esiin sen paremman puolen.

Yhteisen linjan löytäminen on tärkeää sillä vain yhteisillä ponnistuksilla me voitamme taudin. Karanteenin aikana me joudumme kohtaamaan erilaisia tunteita ja tilanteita. Me kohtaamme tämän ajan perheenä ja tutustumme perheeseemme paremmin. Liikutaan ja pidetään toisistamme huolta!

Kutsu koronakertomuksien kirjoittamiseen

Suomen Perusta esittää kutsun, jokaiselle suomalaiselle – puoluekannasta riippumatta tai sitoutumisesta huolimatta – kirjoittamaan siitä miten korona kohdattiin ja miten se voitettiin. Kaikki kertomukset ovat arvokkaita. Kyseessä on suomalaisille II maailmansodan jälkeen pahin kansallinen koettelemus. Me voitamme sen yhdessä.

Ajatus on, että nämä muistelukset toimisivat päiväkirjana, joita Suomen Uutiset julkaisisi sopivin väliajoin. Koronanvoittamistalkoot tarvitsevat omat kertomuksensa. Miten selvisimme karanteenista, mitä ongelmia meillä oli, miten löysimme toisemme, miten voitimme vaikeutemme.

”Korona-kronikka”

Varsinainen tilinteko siitä mitä kriisin aikana tapahtui, tehdään myöhemmin. Historiankirjoitus koronasta on edessä. Sen aika on sitten kun virus on voitettu. Kun kamppailu on ohitse, me voimme tutkia sitä mitä tapahtui, kuka teki mitä ja ei tehnyt, mitkä olivat taudin taustat, entä miten meidän päätöksentekomme toimi, ym.

Kansalaisten toimittama materiaali toimisi myös lähteenä Suomen Perustan kirjoittamalle ”Korona-kronikalle”, jossa tullaan käymään läpi se mitä marraskuu 2019-kevät 2020 tapahtui Suomessa.

Teknisiä neuvoja

Tärkeää: lähetettävässä kirjeessä pitää olla selvästi esille se haluaako hän että nämä a) julkaistaan b) ei julkaista c) jos julkaistaan niin omalla nimellä tai anonyymisti.

Suomen Perusta ei anna näitä kirjeitä ulkopuolisille, käsittelee niitä diskreetisti ja julkaisee niitä vain ja ainoastaan jos siihen on kirjeen lähettäjän lupa. Tulevaisuudessa tätä materiaalia voidaan käyttää myös akateemisen tutkimuksen lähdemateriaalina.

Sähköpostit (joihin nämä enintään 3 sivun kertomukset voi laittaa, perustellusta syystä enemmänkin).

artoluuk@gmail.com

mhamilo@gmail.

Kunnioittavasti

Marko Hamilo, Suomen Perustan toiminnanjohtaja

Arto Luukkanen, Suomen Perustan säätiön hallituksen puheenjohtaja

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


16 kommenttia
Nimetön
#1

Kysyntä on aina kansalaisista kiinni, ei yritystuista. Nyt kansaa koulitaan pysymään kotona, oppimaan hankkimatta muuta, kuin ravintoa. Suomi kaatuu 90% tulavan laman kouriin. Kun yrityksiä pitäisi käynnistää, puuttuu kuluttajat, koska rahat ovat loppu. Nyt pitäisi saada väkeä liikkeelle, jossa ruokaravintolat avattaisiin suojausehdoin (pöytiin tarjoilu, huomioiden suojaukset), ja mökkiläisiä suorastaan paimenettaisiin painumaan harvaan asutuille alueille mökeilleen, jotta saataisiin väkeä harvennettua kaupungeissa ja tautiriskiä vähennettyä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Juuri näin, saraaksi itsensä tuntevat eivät lähde maaseudulle, ja tällä hetkellä kukaan ei tiedä kantavansa virusta. Paras arvio tuosta on tämän hetkinen olotila tai oireettomuus jne. Toiseksi maaseudulle turvaan painuvat menevät yleensä omalla autollaan, jossa tartuttaminen on käytännössä mahdotonta. Muualla maailmassa jopa kaupugeissa pysäköinti on tällä hetkellä maksutonta, jotta vältettäisiin suurinta riskiä, joukkoliikennettä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Täsmälleen näin, vaikka se on vihreille suorastaan kammottava ajatus, suosia henkilöautoja, niin oma auto on paras tapa pienentää riskiä ja kuolemia. Näin vihreiden mielleyhtymille voi sanoa hyvästit, ihmisten terveys menee vihreiden edelle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#14

Juurikin noin!Taitaa olla edessä,että ihmisiä muuttaa takaisin Maaseudulle.Ja Kaupunki keskittymiä aletaan purkamaan.Vihreiden kauhuskenaario toteutuu,kun ihmiset muuttavat Susireviireille.Ja enään ei voi hokea iänikuista”mantraa”,että jos pelottaa niin muuta kaupunkiin!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Maaseudulla on kymmeniä tuhansia ränsistyviä maatiloja, jotka saa pelastettua pienellä vaivalla vähintäänkin sen verran, että pysyy itse omavaraisena. Kyse on elämäntavasta, jossa nykyisin voi hoitaa etänä myös muitakin, kuin maataloustöitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Kyllä näin, hallittu rajoituksien purkaminen on nyt paras ratkaisu, testauksien ohessa. Rajoitukset eivät pure odotetulla tavalla, kun edes hoivakodeissa ei ole suojaimia. Ruokaravintolat toimivat perjantaihin saakka, vaikka tarjoilijoiden suojaimet estävät viruksen leviämistä ruokapaikoissa, kun esim. alkoholitarjoilukin jäisi pois. Autoilijat erityisesti tuntevat olotilansa hyvin, ja on totuttu siihen, että rattiin ei mennä puolikuntoisena. Uudenmaan rajoituksissa kaiketi yhtäkään ei käännytetty sairauden vuoksi pois, vaikka viikottain tarkastettiin satoja tuhansia kulkijoita. Kun lisäksi oli riski levittää tautia autosta toiseen, koko rajan sulkeminen on järjettömyyden maailman ennätys, etenkin siis ilman suojaimia tarkastukset. Osaksi samaa hölmöyttä on liikenteen kameravalvonta, mittaa nopeuksia, mutta ei saa kiinni rattijuoppoja, jos eivät aja metsään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Aki Linden on ehdottanut mm. että riskiryhmäläiset siirtyisivä turvaan ja kaiketi tarkoitti että poistutaan Helsingistä, joka on tautikeskittymä. Ei ole mitään järkeä, siis ei mitään järkeä pidätellä riskiryhmäläisiä Uudenmaan alueelle, ja vaarantaa henkensä moisen poliittisen pelleilyn vuoksi. Ainoa turvallinen tapa liikkua on henkilöauto, jossa ei ole virusitiöitä hengitysilmassa. Hienoa, että demareissakin on järkevää porukkaa mukana, ehkä kuitenkin väärä puolue. En väitä, että vihreät haluavat teloittaa riskiryhmäläiset taudin avulla, mutta vaativat sitä, että riskiryhmäläiset saisivat ottaa saman verran vastuuta, kuin muutkin, vaikka hengen menon uhalla. Terveitä halukkaita riskiryhmäläisiä voisi vaikka evakuoida alueille, jossa tautia ei esiinny, ja jossa tarvittaessa olisi vaikka evakuointihotelleja varattuna tähän tarkoitukseen tai omille mökeilleen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Nyt voi saada seuraavassa näytelmässä sakon, jos rekisterin mukaan ole omalla puolellasi uudenmaan rajaa, höh. Jokainen voi olla tilapäisesti vaikka Uudenmaan puolella, vaikka on kirjoilla muualla, ja päinvastoin. Sakot aiotaan antaa rekisteritunnuksen tunnistuslaitteen mukaan. Voi olla niin, että olet vaikka Helsingissä luvalla pidemmän aikaa, etkä ole saanut käskyä poistua alueelta. Tähän mennessä maassa on saanut asua vapaasti ilman poliisivalvontaa vaikka äitinsä luona Helsingissä tai Uudemaan ulkopuolella, vaikka olisi kirjoilla Ivalossa. Onko Suomi ajatumassa poliisivaltioksi, vaikka Itä-Saksan tyyliin? Kuka näitä määräyksiä oikein suunnittelee?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Uudenmaan rajaa valvotaan nyt, ja rajaa pidetään kuin se olisi valtakunnan raja, ja vaatisi aseellista valvontaa. Uudenmaan asukkaat ovat eri valtiosta, kuin muuta, peräti afrikkalaisia. Todella inhottavaa, kuinka kommunistihallitus halkaisi Suomen, kuin kirveellä. Sitten kun tulee suu ja sorkkatautiepidemia maaseudulla, muualta Suomesta ei pääse Uudellemaalle. On todella käsiuttämätöntä, että suomalainen ei saa liikkua Suomessa, onko valtiosta tullut neukkuvaltion, jossa kommunististalinistit ohjailevat kansaa kuin sikoja? Viruslinkojen sulkeminen Lapissa olisi vähentänyt jo sellaisenaan liikennettä, ja Uudenmaan sulkeminen on täyttä sontaa, ja osoittaa kepulaisten talikkopolitiikkaa, ja vihreät nauttivat nyt, kun autot seisovat. Suomalaiset ovat laidasta laitaan pahviaivoja, kun uskovat moisen rajoituksen hyödyttävän nykytilannetta. Hallituksen hölmöilyjä ei korjata suoranaisella ilkivallalla kansaa kohtaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Onkohan vähän liian aikaista?

Ensin tauti pois ja sitten vasta kertomukset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Montakohan vuotta aiot odottaa taudin poistumista? Ei ole aikaista kertoa, että virukset tulevat aina olemaan seuralaisiamme, niihin on sopeuduttava. Sen sijaan yhteiskunnan kaatamiseen tuskin kukaan sopeutuu. Syys influenssa saattaa olla jo edistyneempi versio nykyisestä koronasta, riippuen siitä, miten rajoilta tautia pursuaa. Jos antaudumme nyt koronalle, seuraavan talvena meillä ei ole varaa edes suumaskeihin, jos nyt edes selviämme mahdollisesta ruokakriisistä, joka johtuu mm. tuontiruoan vaikeuksista. Maamme on ajautunut ruoassakin tuontiriippuvaiseksi, ja nyt halutaan sitä, että maataloudestamme ei saataisi edes ensi talven perunoita, tämäkö pelkkää kertomusta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#8

Tautia vastaan taistellaan, se voitetaan. Samaan aikaan voi pitää kirjaa siitä mitä tapahtui…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

JÄRKI KÄTEEN NYT!!
Vihainen
#3

Kahden viikon karanteeni altistuneille on riittämätön. Jos kerran iso osa sairastuneista on täysin oireettomia, tällöinhän osa myös karanteenista pois päässeistä on juuri näitä oireettomia sairastuneita jotka sitten levittävät tautia tietämättään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

näin on
Vihainen
#9

Juurikin näin. Iso osa ihmisistä ei tunnu kykenevän päättelemään näinkin yksinkertaista asiaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

perkele
Vihainen
#13

Hallituksemme ja THL lukeutuvat näihin idiootteihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hallitus vastuuseen!!!
Vihainen
#15

Veit sanat suustani

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000