Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

Soinin ja perussuomalaisten ”golgata” alkaa?

Hallitus muotoutuu sitkeästi ja varmasti eteenpäin…  

Näyttää siltä, että joidenkin epäilijöiden mielestä perussuomalaisilla on syytä tuntea itsensä ”aika puhtaaksi” – tärkeimmissä vaaliteemoissa on kuulemma annettu periksi. Tulevan hallituksen linja kulkee perinteisiä polkuja niin maahanmuutossa, Kreikka-kysymyksissä ja EU:n roolissa.

Joku voisi sanoa, että nyt myytiin periaatteet, että päästäisin istumaan ministerinmersussa.

Oppositio epäilemättä tuntee suurta vahingoniloa ja onnea tästä mahalaskusta – sic transit gloria persu!

Miksi näin tehtiin?

Vastaus on yksinkertainen ja karu. Isänmaan takia. Sen takia, että olisi mahdollista pelastaa isänmaa ja tämä nykyinen Suomi taloudellisesta vararikosta. Vastuunkanto oli välttämätön. Motiivi oli ainoa oikea. Tätä tietä kulkivat presidentti Ryti ja marsalkka Mannerheim.

Otaksun, että tulevan hallituksen sisäinen toimintakulttuuri pelaa hyvin. Julkisuuspelissä ps-puolueelle on kuitenkin annettu se Mustan-Pekan kortti ja Soinin päälle tullaan kaatamaan kaikki mahdolliset laskiämpärit seuraavan 4 vuoden aikana.

Luulen, että se ei tule olemaan hänelle helppoa – niin fyysisesti kuin henkisesti. On varmasti myös niitä, jotka katsovat Soinin pettäneen puolueen ja sen äänestäjät. Ovelimmat haistelevat jo tulevaisuutta. Kuten aina tässä matoisessa maailmassa; ne jotka äsken vielä ylistivät kääntävät kohta selkänsä.

Sekin on otettava tyynesti.

Mitä on tehtävä? Mielikuvat ja media…

Muutamia haja-ajatuksia tulevasta.

Se protestin henki, joka on vienyt puoluetta eteenpäin vuonna 2011 ja 2015 kääntynee nyt uuteen suuntaan. Leikkaukset purevat ja oppositio ottaa tästä kaiken hyödyn.

Vastuun kantamista kuitenkin arvostetaan. Tärkeintä lienee niiden mielikuvien kääntäminen, joita on käytetty ps-puoluetta vastaan.  Törmäsin itse vaalityössä todella useasti naisäänestäjään, joka muotoili oman protestinsa seuraavasti:

…kyllä minä sinua äänestäisin mutta teidän puolueellanne on niin kauhee maine…ihan kauhee…”.

Uskon, että tulevat vastuunkannon vuodet auttavat tässä asiassa. Mielikuvia vastaan ei oikein pärjää asia-argumenteilla. Ne täytyy vain kääntää positiivisen kautta.

**

Toinen asia liittyy veronmaksajien ylläpitämän median toimintaan.

Tärkein tehtävä lienee siinä, että ps-puolueen demonisointi lopetetaan. Ylen on omaksuttava puolueettomampi linja. Samoin Ylen toiminta on eduskunnassa punnittava uudestaan. Kuten keskustan Timo Laaninen on todennut: ”…mediaympäristö ja kilpailuolosuhteet ovat muuttuneet aika radikaalisti muutaman vuoden aikana”, Laaninen päätti kommenttinsa terävästi. ”Siksi Ylen roolia ja tehtäviä on hyvä arvioida avoimesti.”

Tämä linjanveto on pelottanut Ylen toimittajien keskuudessa. Entinen hallituspuolue SDP on ehtinyt jo rientää vainottujen toimittajien avuksi. Sananvapaus on ilmeisesti vaarassa ja siksi tarvitaan vapaan ja monipuolisen median ritareita puolustamaan vapaata ilmaisua. Kuten nuori Antti Lindtman toteaa:

”…jos Yle-lainsäädäntö halutaan arvioida, se tulee tehdä avoimen parlamentaarisen valmistelun kautta eikä vallan takakammareissa piilossa…”

Jotain on kuitenkin syytä tehdä sillä kun Yle sai aikoinaan rahoituksensa varmistettua veronmaksajien rahoittamasta syöttökaukalosta, ei tästä asiasta käyty minkäänlaista keskustelua. Nyt on sen aika.  Ylen asema mielikuvien rakentajana ja ”kauheiden persujen” demonisoijana ei oikein sovi tällaiseen laitokseen, jossa kaikki veronmaksajat ovat mukana.

Veronmaksajilla on oikeus vaatia Yleltä korkeaa journalistiikan moraalia ja ehdotonta puolueettomuutta. Yle kaipaa reipasta tuuletusta ja riuskoja otteita.

Muutos tekee hyvää jokaiselle instituutiolle.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Edderkop
#1

Aika paljon saavutettaisiin, jos media toimisi puolueettomuuteen pyrkien. Olemme nähneet liian paljon likaista perussuomalaisia aiheetta mustamaalaavaa ja leimaavaa journalismia. Perussuomalaiset ovat pärjänneet aika hyvin siitä huolimatta. On mahdollista, että jos suunta neutraalimpaan totuudenmukaisempaan tiedonvälitykseen kääntyy, niin perussuomalaisia inhoavat toteavat uuden linjan suosivan perussuomalaisia. Hallituksessa pitää vaikuttaa omaan imagoon, ja vaatia muutosta silloin, kun sitä tarvitaan.

Maahanmuuttopolitiikassa ei ilmeisesti saatu kaikkea sitä, mitä vaadittiin, mutta jos sormensa saa laittaa käytännön politiikkaan, voi sitä kautta myös vaikuttaa maahanmuuttoa kiristävästi. Arvopolitiikan länsimaalaisperustan korostaminen toivottavasti ottaa monikulttuurisuuden relativismin kritiikin kohteeksi. Myös koulutuksessa on luovuttava monikulttuurisuuden ylistämisestä, koska jos visiossa oli sana yhteenkuuluvaisuuden tunteen lisääminen, pitäisi oivaltaa, ettei sitä monikulttuurisuuden kautta synnytetä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nyt se nähdään
Iloinen
#3

Nyt se nähdään mihin Soini ja puolue pystyy.

Jos lähdetään pistämään heikompiosaiset esim. salakavalan indeksien leikkaamisen avulla maksumiehiksi, jotta kaikenmaailman hyväosaiset kekkulit saa mellastaa rauhassa, niin hakoteillä ollaan.

Mikäli asia hoidetaan hyvin puolue kasvaa. Jos taas ei niin seuraavissa vaaleissa on taas yksi pienpuolue lisää kristillisten ja ruotsalaisten joukkoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Niin tai näin – tulilinjalla mikroskoopin varassa tulkitaan kuin jopa epäillään puolueen hyviäkin edesottamuksia negatiiviseen sävyyn.
Itse arvostan sellaisia toimittajia jotka pysyvät asialinjalla ja puolueettomalla maaperällä,kuitenkin asiakritiikki faktoilla pitää tarpeentullen niellä,eikä verhoutua peittelyjen viidakkoon.

Tiedonvälitys pitää olla totuudenmukaista ja asioihin perustuvaa uutisointia – ilman savuverhojen olettamuksia asialinjojen kääntöpuolelta.

Kuitenkaan puolueen ei saa olla liian kiltti mallioppilas Sipilän johtamassa koalitiossa kuten Suomi ollut tähän saakka EU;lle mm.erinäisissä tukiseikoissa ja maksajan malliroolissaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000