Perussuomalaiset

Jaana Jylhä

Nykyinen politiikka johtaa eriarvoistumiseen

Moni poliitikko on ilmaissut huolensa eriarvoistumisesta Suomessa. Se on sikäli ristiriitaista että monet näistä poliitikoista, esimerkiksi pääministeri Sipilä, ovat ajaneet juuri eriarvoistumiseen johtavaa politiikkaa. On leikattu työttömiltä, pienituloisilta, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta. Siis juuri niiltä joilla on vähiten muutenkin. Monet köyhät ovat joutuneet nykyisen hallituksen aikana yhä ahtaammalle.

Aamulehti uutisoi (3.3.2017) että nyt hallitus leikkaa asumistukia. Asumistuen leikkaus koskettaa suoraan monia pienituloisia ja heikentää sitä kautta heidän taloudellista tilannettaan. Eikö hallitus todellakaan löytänyt mitään muuta kohdetta mistä leikata? On melko tekopyhää olla julkisesti huolissaan ihmisten eriarvoistumisesta ja samaan aikaan ajaa juuri siihen tähtäävää politiikkaa.

Huolestuneena olen seurannut uutisia viime aikoina, leipäjonot pitenevät ja vanhukset ovat joutuneet jopa varastamaan ruokaa!! Tuntuu että suurin osa poliitikoista on täysin vieraantunut vähävaraisen ihmisen arjesta. Pienituloisena on aivan turha haaveilla lomamatkoista tai uusista huonekaluista. Jo pienikin ylimääräinen meno kuten kodinkoneen hajoaminen tai auton korjaus voi kaataa koko kuukauden budjetin.

Sen sijaan että huolehtisimme kaikkein heikoimmilla olevista, nykyisellä menolla yhä useampi putoaa kärryiltä kokonaan ja syrjäytyy. Esimerkiksi Taloussanomien mukaan joka neljäs työtön on tosiasiassa työkyvytön tai tuen tarpeessa. http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001904063.html

Mielestäni olisi korkea aika alkaa huolehtimaan heikoimmilla olevista ja pysäyttää eriarvoistuminen ja syrjäytyminen. Se vaatii ehkä poliittista tahtoa mutta mahdotonta se ei ole.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
omihli
Vihainen
#1

Mutta turvapaikanhakija on Suomen parhaiten tienaava. Kaiken saa, mitä pyytää. Päivääkään ei Suomessa ole töitä tehnyt, mutta kaikki suomaisten sosiaaliavut saavat. Ilmainen asuminen, 5 ateriaa päivässä nenun eteen kannettuna (ja jos ruoka ei maistu, vaihdetaan menu mieluisaksi), diskorahaa iltamenojen varalle ym. Kuka maksaa kännyjen käytön (ja latauksen?), bussimatkatkin korvataan ja jos haluaa harrastaa mm. uimahallipatsastelua, kaikki maksetaan.
Oikeudenkäynnit+ asianajajan+ tulkkauksen maksamme me, suomalaiset veronmaksajat ja jos sitten hylky tulee kolmen valittamisen jälkeen, maksamme lentomatkan kotomaahan.
Ja jos kotomatka ei kiinnosta saa yltäkylläisesti suomalaisia naarasleijonia puolustamaan laitonta maassaoloaan; kirkon ja seurakuntalaisten piikkiin.
Ei ihme, että turvapaikanhakijalle menee hyvin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko järkee vai ei
#2

Turvista naurattaa – husuterveisiä leipäjonossa olevat kantikset saa…
On lottovoitto tulla turvapaikanhakijaksi Suomeen, kyllä hölmöläiset maksaa.
Muslimin All Inclusive seikkailumatkat ovat omaa luokkaansa, kyllä al-lahtarin matkatoimisto järjestää…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

On havaittu, että kun maahan otetaan erilaisia, vieraan oloisia tulijoita, ei enää näille eikä muutenkaan haluta tarjota sosiaaliturvaa, koulutusta ym. samalla tavalla kuin jos maassa asuisa vain ”omaa väkeä”.
Rahoituksen riittävyyskin tulee vastaan. Nykykmenollakin Suomi ottaa paljon velkaa. Ei meillä ole varaa ottaa tänne ketään.
Maksetaan sen sijaan 10-100 kertaa tehokkaampaan paikan päällä auttamiseen. Ei oteta tänne ”lemmikkejä” ja hyväksikäytettäviä ulkomaanpoikia, jotka tekevät mitä tahansa vahvistaakseen mahdollisuuksiaan kansalaisuuteen tai tietäen, että voivat lähteä paikalta, jos uhkaisivat joutua vastuuseen. Autetaan oikeasti suurta määrää. Ei oteta kalliilla vain muutamaa hyväksikäytettävää tänne.

Pakolaisrahat teehokkaaaseen, oikeaan apuun, ei hyväksikäyttöön!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

omihli
Vihainen
#4

Mitenkä olisi, jos suomalainen menisi laivalla Tukholmaan ja sieltä junalla pohjoiseen ja rajan yli Tornioon? Lähimmälle poliisiasemalle kuiskuttelemaan ”ASYL”? Paperit tietenkin hukkui matkalla ja kielikin hukassa. Heti aukeaisi Vokin ovet ja SPR:n naiset ottaisivat poloisen hellään huomaansa. Sitten onkin luxuselintaso pariksi vuodeksi turvattu. Lottovoitto suomalaiselle asunnottomalle.
Tässä maassa mättää todella pahasti, jos tänne tulleet EU:n ulkopuoliset saavat meille suomalaisille kuuluvat etuisuudet vain asyyliä hokemalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Suomi kuuluu suomalaisille – Suomi on suomalaisten maa.
Tänne ei kuulu ottaa muita jaolle.
Se pilaa luottamuksen, työnteon, turvallisuuden ja tuottavuuden. Tilalle tulevat väkivalta ja anarkia; kivet ja polttopullot lentävät, joukkoraiskauksia, vihaa, väkivaltaa.

Rasismi on sortoa rodun takia.

Ei ole rasismia, jos emme ota ketään rodusta riippumatta.

Ei kenenkään tarvitse kotiinsakaan ketään ottaa – etenkään sopeutumatonta tai väkivaltaista.

Monessa maassa Euroopan ulkopuolella on selvä politiikka; maahanmuutto on erittäin vaikeaa ja/tai tulijat seulotaan tiukasti.

Hädänalaisia voimme auttaa antamalla rahaa YK:n pakolaisavulle; samalla rahalla voimme auttaa 10-199-kertaista määrää ihmisiä sen sijaan, että ottaisimme tänne nuoria poikia keski-ikäisen kantaväestömme ”iloiksi”. Kallista iloa, maamme tulevaisuus tuhoutuu sen takia. Itsekästä toimintaa ns. suvaitsevaistolta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Suvaitsevaisuus on oman epätoivon siirtämistä toisten harmiksi individualismin vastakohtana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000