Perussuomalaiset

Ville Tavio

Antiguasta soiteltiin

Lakitoimisto-yrittäjänä olen tottunut saamaan mitä erikoisempia puheluja. Esimerkiksi ulkomaisia markkinointipuheluita tulee tasaisin väliajoin.

 

Tänään minulle soitettiin karibialaisesta saarivaltiosta Antiguasta. Puhelu tuli paikalliselta kansalaisuusasioita hoitavalta yritykseltä, joka tarjosi minulle ja asiakkailleni mahdollisuutta hankkia Antiguan kansalaisuus.

 

Yritys tarvitsee kuulemma 400.000 euron pääoman siirtyäkseen Antiguaan. Tämän jälkeen yrityksen ei tarvitse maksaa pääomaveroja (oletan ettei siis tuloverojakaan). Antiguan passin voisi hankki suomen passin lisäksi. Saarella ei ole oleskelupakkoa, mutta sää on kuulemma mitä parhain.

 

Houkutus siirtää yritys veroparatiisiin on varmasti monille suuri. Mahdollisuuksia ainakin tarjotaan kun veroparatiisi-palveluja markkinoidaan yrityksille näin aktiivisesti.

 

Kyseessä on kuitenkin täysin moraaliton toiminta ja se pitäisi tehdä EU:n (ja kv-yhteisönkin) toimesta mahdottomaksi. Kunpa EU lopettaisi kurkkudirektiivimäisen näpertelyn ja alkaisi puuttumaan tämänkaltaisiin todellisiin ongelmiin.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Vihainen
#1

Miksi moraaliton toiminta, jos tuolla noudatetaan sen maan lakeja ?
Eli tietyt valtiot tulisi laittaa boigottiin ja kauppasaartoon ?

Ehkä olisi syytä ennemminkin miettiä edes yhtä ainoaa realistista ja loogista syytä, siis vain yhtä syytä, miksi joku perustaisi yrityksensä EU:hun tai johonkin sen kommunistiseen jäsenvaltioon, jossa valtio tyhjentää yritysten kassat välillisin ja välittömin kuluin ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Jep jep. Esimerkkejä löytyy myös lähempää. Portugalissa on harrastettu ns golden visas -nimistä järjestelyä, jossa maahantulo-oikeuden voi ostaa, jos rahnukkaa on riittävästi. http://www.bbc.com/news/world-europe-26636829.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Eddie
#3

Olisiko mahdollista että kyseessä on joltain taholta järjestetty ansa? Jos lankeat siihen niin sen jälkeen sinulta voidaan kiristää poliittisia lehmänkauppoja jotta asiaa ei nosteta esim. päivän lööppiin. Kuvittele uutisotsikkoa vaalien alla ”persuehdokkaalla oma yritys veroparatiisissa!”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Timo
Hämmentynyt
#4

Meitä ihmisiä on monen sorttisia. Joidenkin rajat sirkuksen rahoittajina tulevat vastaan ennemmin kuin toisten. Suomen nykyinen rahankäyttömalli on sellaista sekametelisoppaa, että ne, jotka sitä rahoittavat todellisuudessa eivät enää näe, että maksetuilla veroilla tehtäisiin oikeita asioita. Siksi kai moni äänestää jaloillaan ja siirtää paperinsa Antiqualle ja vaikka Romaniaan. Politiikka ja valtion johtaminen on tullut pisteeseen, että sen rahojen käytöstä vastaavat henkilöt, joiden ei itse tarvitse välittää siitä mistä jaettavat rahat tienataan – riittää kun on oikeus verottaa. Tämä johtaa siihen, että Suomen yhteisöllisyys rapautuu ja jäljelle jäävät vain rahan jakajat. Suomen valtio ei ole enää Suomen kansalaista varten vaan päinvastoin. Tähän voisi Perussuomalaisetkin ottaa kiinni tiukemmin. Mutta jos yli 60% BKTstä pyörii julkishallinnossa ja siten 80% äänestäjistä on muuta kuin rahan todellisia tienaajia on tilanne epätoivoinen. Vain vientiteollisuus ja rahan kuluttamisen minimointi voivat pelastaa Suomen Kreikan kohtalolta. Villekin voisi koittaa parantaa yrittämisen ehtoja eikä rakentaa henkistä muuria Suomen ja trooppisen saaren välille. Myös eduskunta kuuluu julkishallinnon syöveriin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000