Perussuomalaiset

Ville Tavio

EU on jo liittovaltio

Euroopan unioni on liittovaltio.

Samaan aikaan Suomessa hallituspuolueiden poliitikot väittävät, ettei mitään liittovaltiota ole olemassa tai syntymässä. Keskusteluympäristö on ulkopuoliselle kuuntelijalle varsin hämmentävä.

Aiheen pohtimiseksi kannattaa miettiä, mitä liittovaltio tarkoittaa eli mitkä ovat tärkeimmät elementit ja tunnusmerkit, jotka tekevät valtioiden välisestä liitosta liittovaltion.

– EU:n lainsäädäntö on Suomen kansallisen lainsäädännön yläpuolella.
– EU:n tuomioistuimella on päätösvalta yli Suomen korkeimman oikeuden.
– EU määrää, miten me saamme omia rahojamme käyttää: Esim. maatalouden tukirahoituksille tarvitaan pääsääntöisesti aina EU-komission hyväksyntä.
– Suomi on alisteinen EU:n määräämälle ulkopolitiikalle.
– Valuuttaunionin myötä meillä ei ole enää omaa rahayksikköä, emmekä juurikaan voi vaikuttaa käyttämämme valuutan arvoon.
– Suomen Pankki kuuluu Euroopan keskuspankkijärjestelmään. Keskuspankki on yksi valtion/liittovaltion konkreettisimmista tunnusmerkeistä.
– Suomen kansa ei voi äänestämällä vaikuttaa siihen, ketkä istuvat Euroopan komissiossa, joka tekee lainsäädäntöesityksiä ja jota voi verrata hallitukseen.
– Euroopan parlamentin 751 jäsenestä vain 13 on suomalaisia, eikä Euroopan parlamentin jäsenillä edes ole aloiteoikeutta lainsäädännössä.
– Olemme EU-kansalaisia: Jopa passin kannessa lukee ensin Euroopan unioni ja vasta sen alla Suomi.
– Konkreettisten tunnusmerkkien lisäksi EU:lla on myös liittovaltion symbolisia tunnuksia, kuten lippu ja hymni.

Monilla mittareilla tarkasteltuna me siis elämme jo nyt EU-liittovaltiossa, vaikka moni muuta väittää. Liittovaltiokehitys kävi selväksi viimeistään Euroopan unionin uuden perussopimuksen eli Lissabonin sopimuksen – joka luotiin korvikkeeksi EU:n perustuslaille – myötä.

Päätösvaltaa siirretään edelleen Suomesta

Muutos, jossa päätösvaltaa siirretään eri keinoilla pois Suomesta, ei ole suinkaan päättynyt. Mieleeni tulevia esimerkkejä vuosilta 2015–2018:

– Suomen rautateiden matkustajaliikenne (VR) avataan ulkomaalaiselle kilpailulle EU:n päätöksestä.
– EU:lle päätettiin perustaa yhteinen syyttäjänvirasto (EPPO).
– EU:n pankkiunioni etenee. Siihen sisältyy kaikkien EU-maiden yhteinen pankkitalletussuoja.
– EU neuvottelee vapaakauppasopimuksia, joihin sisältyy kansainvälinen investointituomioistuin. Tämä vie Suomen oikeuksien tuomiovaltaa ulkomaiseen tuomioistuimeen.
– Komissio on todennut, että brexitin johdosta EU-integraation on syvennyttävä entisestään.
– Komission eli EU:n hallituksen kaikki komissaarit ovat yhä näkyvästi liittovaltiomyönteisiä. Riittävä liittovaltiomyönteisyys on painavin yksittäinen tekijä EU:n virkanimityksissä.
– Komission puheenjohtaja ehdotti jäsenvaltioille yhteistä eurovaaliäänestystä, jossa suomalainen voisi äänestää esimerkiksi kreikkalaista.
– Komission puheenjohtaja ehdotti EU:n yhteistä armeijaa.
– EU-maat valitsivat Eurooppa-neuvoston jatkokaudelle puheenjohtajaksi (President of the European Council) federalismia ajavan puolalaisen Donald Tuskin, vaikka Puola itse vastusti tämän valitsemista.
– Komissio valmistelee nyt EU:n historian vakavinta puuttumista Puolan sisäpolitiikkaan ”oikeusvaltion turvaamiseksi”. Oikeasti tämä johtuu siitä, että Puolassa on kansallismielinen hallitus. Esimerkiksi Espanjan tilanteeseen (Katalonian poliittiset vangit) taas ei puututa lainkaan, koska Katalonian itsenäistyminen koetaan uhkana EU:lle.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Suomi suohon
Vihainen
#1

Pian meillä on yhteinen EU-budjetti. Mamutukseen budjetoidaan valtava euromäärä joka velvoittaa meidät ottamaan vastaan ketä tänne sattuu nyt tulemaankaan. Taustoista viis, määrä ratkaisee jotta Bryssel on tytyväinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Respect, Ville.
Tietoa kansalaisille, ei Suomen kansa voi olla niin tyhmä, että hyväksyy tämän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#3

Eu tähtää samaan veneeseen Maailman 3 sotilasmahdin kanssa Kiinan Venäjän ja Usa:n 4.:ksi sotilasmahdiksi.
Mutta epäilen että siinä käy samanlailla kuin Persujen yrityksessä päästä 4. Suomen Suurimaksi puolueeksi että ne heittää yli laidan.

Persut sai huippu äänisaaliin viimme vaaleissa valehtelemalla kansalle vaikka mitä,Mutta Soini ja Sota-Jussi söi sanansa kun niille luvattin Miljoona virka Brysselistä näin kierästi muut puolueet teki Persuista jälleen pienpuolueen ! ja luulen että Soinille ja Sota-jussille ei anneta edes Brysselin paikkaa,kyllä mua naurattaa jos niin käy 🙂

Persut olisi voinut nousta Suomen suurimmaksi puolueeksi jos olisi halunnut 2015 Soinin olisi pitänyt lyödä nyrkki pöytään ja sanoa että rahaa ei Kreikalle,Turkille ja Ukrainalle ja Pakolaisia ei Suomeen yhtään enempää kuin kiintiöt sallii ja myös Autovero olisi pitänyt poistaa !
Jos Hallitus olisi tähän kaatunut ja uudet vaalit tullut niin Persuista olisi tullut Suomen suurin puolue 100 % varmasti

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#6

jatkuu..
Mutta Soini myi perseensä Brysselille ja pakolais bisnekselle ! ja alistui muun Suvakki perseen nuolija Hallituksen tahtoon ja kun Soini ei saanut nimittää itse seuraajaa niin se yritti kaataa koko puolueen.
Ja ajoi näin kannatajat pakoon puolueesta niin uudesta kuin vanhasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#4

Mä olen jo reilu 60v ja todella hyvin muistan hetken, kun liityttiin EU:iin. Muistan myös hyvin ajan ennen liittymistä ja -90 luvun laman ja devalvaation. Muistan aikaisemmat devalvaatiot, 2-numeroiset korot, inflaation ja suojatullit kaikelle mahdolliselle. Suljettu, sisäänpäin känntynyt maa, joka ilman omaa tahtoa oli silloisen Neuvostoliiton talutusnuorassa. -80 luvun lopulla alkoi euroopassa murros, jonka seurauksena moni asia muuttui. Tuli uusia itsenäisiä valtioita, jotka nopeaan tahtiin demokraattisesti ja kansanäänestysten kautta etsivät paikkansa uudessa maailmassa ja euroopassa. Näin teki myös Suomi. Kansanäänestys EU:sta pidettiin myös meillä ja 57% kansasta oli jäsenyyden kannalla ja eduskunnassa vielä selvemmin, eli 152-45. Minä olen todella tyttyväinen näihin reiluun 20 vuoteen ja varsinkin juuri tänään, kun seisomme samassa rintamassa muiden EU maiden kanssa myrkkyjä ja muuta pahaa vastaan. Vapaa kauppa, liikkuminen, turvallisuus, yhteistyö! Upeeta elää tätä aikaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Enemmän länttä kuin idän takamaita,joita kommunismi piti rautaisessa otteessaan että toivon mukaan EU ei tulisi kulkemaan samoja latuja ”kommunistiseen liittovaltioon” !

T. Seppo

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000