Perussuomalaiset

Vesa-Matti Junnila

Vielä yksi kirjoitus loikkareista.

7 kommenttia

Siniset vaihtoehdot, uudet tulevaisuudet tai mitänämänyt ovatkaan ovat puhuneet syistä jotka johtivat erkaantumiseen Perussuomalaisesta puolueesta. Kuinka Heiltä on mennyt poliittinen koti. Kuinka Heidän puolueensa on vallattu. Kuinka He eivät tunne Perussuomalaisia omakseen.

Olen ollut Perussuomalaisten jäsen vuodesta 2012; ehkä juuri tästä syystä en koe että puolue olisi paljoa muuttunut. Timo Soinin muuttumisesta olen puhunut toki koko ajan, ja olen ollut vilpittömästi sitä mieltä että hänet olisi pitänyt vaihtaa VIIMEISTÄÄN 2015. Tosin silloin ei kukaan uskaltanut ryhtyä Soinin vastaehdokkaaksi. Vastaehdokkaaksi ryhtyminen olisi tiennyt poliittisen uran loppua Perussuomalaisissa. Juuri tällätavalla kävi Sebastian Tynkkyselle ,vaikka hän voittikin äänestyksessä Soinin suosikin. Soini systemaattisesti tuhosi nuoren varapuheenjohtajan (siihenastisen) uran junailemalla tekaistulla syyllä Tynkkysen erottamisen puolueesta. Samalla tavalla olisi puolueesta joutunut lähtemään jos olisi Timo Ensimmäinen Suurelle hävinnyt hänet haastettuaan puheenjohtajakamppailussa.

Soini on erittäin karismaattinen. Jostain syystä hän vetoaa suureen osaan kansasta tavalla jota ei voi oikestaan ymmärtää. Ulkoinen olemus ei ole millään lailla puoleensavetävä, mutta jyrkät mielipiteet ja selkeä ulosanti nosti Perussuomalaiset marginaalista hallitukseen ja merkittäväksi tekijäksi Suomalaisessa Politiikassa. En yhtään enkä ollenkaan vähättele hänen tekojaa tahi saavutuksiaan; Soini teki Perussuomalaiset. Perussuomalaiset eivät kuitenkaan ole Soini.

Vuosituhannen alusta, kun aloin pikkuhiljaa kiinnostumaan politiikasta, lähtien mieleeni jäi Soinin suorat sanat. Maahanmuutosta, Euroopan Unionista sekä yhteisvaluutasta oli selkeät mielipiteet vailla tulkinnanvaraa. Maahanmuuttoa ei tarvita ja EU:sta eroaminen olisi paras ratkaisu. Missä EU siellä ongelma oli vielä minunkin puolueeseen liityttyäni käytetty iskulause. Melko pian se toki pehmeni muotoon ”Vähemmän mutta parempaa EU:ta”. Tänä päivänä siitäkin on vielä pehmetty. Pehmeneminen linjoista paheni kun Perussuomalaiset osallistuivat hallitukseen; oli pakko omaksua linjat joita Keskusta ja Kokoomus vetävät; ainakaan ei saanut ääneen sanoa jos vastusti hallituksen muiden puolueiden linjoja. Ei saanut arvostella EU:ta, Euroa, Euroopan tukipolitiikkaa, ei saa puhua kansanäänestyksistä eikä saa vaatia laittoman maahantulon estämisestä. Näistä konservatiivisista arvoista EI saanut puhua.

Tämä johti siihen, ettei kansanedustajat puhuneet näistä asioista. Ihan niinkuin kansanedustajista valtaosa unohtaa köyhien aseman päästyään leveän toimeentulon äärelle kansanedustajiksi alkoivat Perussuomalaisista osa unohtamaan myös kentän ääntä. He elivät sinisessä kuplassaan jossa ei kuulunut ääniä rajojen sulkemisesta. Ei kuulunut köyhien ahdingosta eikä orjatyön ikeestä. Ei kuulunut että kukaan tahtoisi Eurosta eroon saatika vaatisi kansanäänestystä siitä kuulummeko osaksi liittovaltioon suuntaavaa unionia.

Ei kuulunut kentän ääni, Perussuomalaisten ääni. Lähellä oli vain EU-myönteisiä, maailmaa halaavia Kokoomuksen ja Keskustan ajatuksia. Tämä EU-myönteisyys ja liberaalius tarttui ajatuksiin. Tästä syystä kenttä erkani eliitistä. Tästä syystä 20 kansanedustajaa ei osannut erottaa luomansa sinisen kuplan sisältöä Perussuomalaisuudesta.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
#1

Rasva sulaa kuumalla pannulla, valepersu paineessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Ihmeesti vaan suli se kaikki uho jolla valtaan noustiin. Ensinnäkin ministeriksi valittiin Soinin kannalta vaarattomia ja siten myös mitään sanomattomia tyyppejä. Varmaan olivat ahkeria, mutta suureelle yleisölle piilossa pysyviä. Lindströn alussa hieman ryhdistäytyi, mutta pian media laittoi ruotuun ja alkoi toistelemaan Orpon ja Sipilän jargonia. Oppi tavoille.
No, kannatus putosi, aivan oikeutetusti.
Toivottavasti Halla-aho uskaltaa pitää esillä ja ajaa niitä asioita joiden edistämiseen kansa on valtakirjat antanut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ukki Väinämöinen
#2

Smurffikylässä on ollut viime päivinä yllättävän hiljaista. Lausunto ja uhriutumisautomaatit Simon ja Tiina ovat olleet yllättävän vaitonaisia. Pappasmurffi on lähinnä porannut kätyrinsä kohtaloa kun perussuomalaisille aktiiveille on pikkuhiljaa selvinnyt Vistbackan touhut selkäänpuukottajana. Tosin Veikko Vennamollakaan ei ollut järin syvää luottoa vallesmannea kohtaan. Mutta Vistbackankin tekemisistä ja suunnitelmistä käy selvästi ilmi että pappasmurffin putch on ollut päätetty jo sen jälkeen kun hän ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta. Loput sinisen hämyn jutuista on sitä itteään. Mielenkiintoista on että piirijärjestöissä ja kunnallistasolla on hiljaista, mitään vuotoa ei ole mihinkään suuntaan. Tämä taas kertoo siitä että putch oli suunniteltu vain pappasmurffin ja hänen kavereidensa eli lakeijoiden varaan. Yllättävintä on puolueen jäsenmäärän kasvu, maalaisliitolaisella alkiolaisella keskiryhmällä joka nojaa perinteisiin arvoihin ja arvomaailmaan on edelleen kysyntää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Ehei, ei suinkaan ole smurffikylässä hiljaista. Smurffien pää-äänenkannattaja Aamulehti uutisoi joka hetki, mitä pikku-neiti-smurffi-Elovaara suvaitsee laukoa. Tänään (11.8.) hän on ollut pikkuisen mutruisena ja niinpä smurffikylän sanomalehti kiirehtiikin jo ilmoittamaan koko Suomen kansalle (no siis kuka enää edes tilaa sitä lehteä) seuraavaa: ”Myös Tiina Elovaara arvostelee oman hallituksensa suunnittelemaa hyvätuloisten verotuksen keventämistä”. Papa-Smurffi on varmaan nyt hyvin, hyvin vihainen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ukki Väinämöinen
#5

Simon Elo varmaan ottaa Tiinan polvelle ja antaa rakastavan isä kädestä pyllylle vaikka laissa onkin pienten tytteleiden ruumiillinen kuritus kielletty. Mutta Elo tuntee Lutherin opetukset siitä kuinka kuritta kasvanut kunniatta kuolee ja kuin lastaan rakastava kurittaa ihan tunteitaan osoittaen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

sini
#6

Olkaa kiitollisia siitä, että nuo myyrät poistuivat aivan omatoimisesti LAUMANA perussuomalaisista!
Tuota aikaa kannattaa muistaa ajankohtana jolloinka persut puhdistuivat ummetuksestaan. Hyvä alkuajan veto hallituspuoleena oli muuttunut keuhkotautisen hiljaiseen äänettömään hiipumiseen. Hallituskumppanit veivät miten tahtoivat luvaten jotakin epämääräistä jos suostutte vaatimuksiimme ja tukitte suunne…

Loikkareiden poistuminen on kirjattava persujen histiriikkiin ainutlaatuisena tapahtumana jossa vahingollinen aines poistui omasta aloitteestaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Täydellinen
Iloinen
#7

Mediassa on vika, loikkareissa on vika, oikeuslaitoksessakin on vikaa, suvakeissa on vikaa ja todellakin kaikissa muissa on vikaa. Parasta on se tosiseikka, ettei minussa ole mitään vikaa. Olen täydellinen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000