Perussuomalaiset

Ukko Bamberg

Karu vanhuus

Suomi on kylmä maa omille kansalaisille. Vanhuksille. Tämä on kylmä maa avuntarpeelle, johon ei sisälly romantiikkaa ja eksotiikkaa. Vanhuus voi olla katkera ja karu.

Mummot ja vaarit ovat pörssissä siksi, että heillä tienataan. Se onnistuu niin, että otetaan maksimi määrä asiakkaita, joita hoitaa minimi henkilökunta. Henkilökunta on hoivayritysten suurin kuluerä, siksi haamuhoitaja on halvin ja tuottavin hoitaja. Sitten monikansalliset pörssiyhtiöt siirtelevät varoja tililtä toiselle niin kauan, että voitot muuttuvat tappioiksi, eikä veroja tarvitse maksaa. Ainakaan Suomeen.

Bisnes on bisnes, voimatta olla muutakaan. Se on huono isäntä, mutta hyvä renki. Miksi edes odotamme siltä muuta? Pörssiyrityksille ei riitä, että ne tulevat toimeen. Paikalliselle hoivayrittäjälle se voi riittää. Kansainvälisten yritysten pitää kasvaa ja kahmia kuin bronttosaurus. Niille ei riitä mikään. Tavoitteena on kunnassa määräävä asema eli isännänpaikka, jotta ne voisivat sanella hinnat. Valtausvaiheessa hinnat poljetaan ja paikalliset yritykset tapetaan tai ostetaan. Sitten hinnat nostetaan. Ja kunnat itkevät ja ihmettelevät.

Suurten hoitoyhtiöiden ongelma on se, että ne eivät ole osa yhteisöä. Ne eivät ole Kuusaalta tai Inksasta tai Mylsältä. Niillä ei ole sosiaalista omaatuntoa eikä kasvoja. Niin kuin paikallisella yrittäjällä on. Paikallinen yrittäjä tekee liiketoimintaa persoonalla, maineella ja laadulla.

Senhän piti mennä niin, että yksityiset yritykset kirittävät kunnallista palvelua. Tosin kävi. Kävi päinvastoin. Vanhustenhoitoa ei voida jättää yksinomaan pörssiyhtiöiden hoidettavaksi. Onko edes oikein, että osakesalkussa on vanhuksia. Me emme vanhene osakekurssien mukaan.

Palvelun ehdot, valvonta ja sanktioiden on oltava selkeät. Palautetta on saatava palvelun tilaajalta, asiakkaalta, omaisilta ja henkilökunnalta. Pelkäämättä. Vajaa miehitys, huono hoito ja kohtelu eivät voi olla liikesalaisuuksia.

Ukko Bamberg (Kouvola)

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Päästiin perseen myyjistä
#1

Kaikki on kiinni Arvopohjasta ! mitä ja ketä arvostamme.

Suomen sosiaalikulut on maailman korkeimmat 70 Miljardia vuodessa,Rahasta homma ei ole kiinni !
Vaan se on kinni siitä että Rahoista surin osa valuuu Pakolaisbisnekseen ja Suurimpaan Harmaantalouden Huumebisnekseen jotka rahoitetaan molemmat lähes 100 % :sti sosiaali kuluista
Päättäjille Suomen kansan Homotus,Huumeistus ja Terrorisoiminen on tärkempää kuin vanhusten asiat.
Koska Pakoalisia,homostelua ja Huume hörhöjä hyysäämällä nuollaa merkkeliä ja saadaan näin kallis palkkaisia Brysselin virkoja.
Stup ja Vapaavuorikin On merssineet Homokuljueessa ,Jos Eu:n johtajana olisi henkilö kuka ei tykkäisi tästä niin on päivän selvää ettei ne silloin marssisi siellä silloin ne marssisi vanhusten puolesta jos Eu:n johtaja arvostaisi sellaisia arvoja.
Merkkel on todellisuudessa Eu johtaja kun nukke johtaja Junker on aivonsa juonut ja narkannut pilalle sitä vaan talutetaan kokouksesta toiseen sekoittamaan tositen tukat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ukko Bamberg Projektineuvoja
#2

Olen samaa mieltä. Monta turhaa asiaa ja rahanreikää menee vanhusten edelle. Maailman parantamisen voimme aloittaa vaikka hoivalaitoksista. Ei tartte mennä merta edemmäs.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000