Perussuomalaiset

Tuula Salo-Männikkö

SOTE-soppaa

Onko unohdettu käyttäjä eli IHMINEN

Onko unohdettu ihminen, joka
niitä palveluita tarvitsee ja käyttää? Onko kukaan kysynyt käyttäjiltä
minkälaista palvelua ja missä kukin tarvitsisi? Onko myöskään kysytty
hoitajilta, lääkäreiltä, sosiaalityöntekijöiltä minkälaista palvelua he haluavat asiakkailleen tuottaa ja minkälaisissa tiloissa sekä missä? Entä palvelun laatu ja turvallisuus?

Mielestäni SOTE-sopassa on unohdettu käyttäjä eli Ihminen!

Mitä juuri sinä haluaisit SOTE-palveluilta ja missä juuri sinä haluaisit palvelujen sijaitsevan?

Mielestäni palvelut tulisi tuottaa kaupungin omana tuotantona jatkossakin, se olisi kustannustehokkainta. Asenteita tulisi kuitenkin muuttaa puolin jos toisinkin.

Lähipalvelut: Kuulostaa hyvälle, jokaisen lähellä ja saavutettavissa, no mitä lähipalvelu pystyy sinulle tarjoamaan?

Totuus: lähipalvelu ei voi olla jokaisen ihmisen naapuritalossa, sinne pitää joka tapauksessa matkustaa jollakin, omalla autolla, bussilla, Kela kyyti taksilla, pyörällä tmv.

Tällä hetkellä oma lähiterveysasemani on Laajasalossa, sieltä saan lääkäri ja hoitaja palvelut, mutta kun lääkäri tai hoitaja pyytää Ekg filmiä sydän oireiselta, laboratorio kokeita sokeritaudin tai tulehduksen vuoksi, röntgen kuvausta ranteesta,polvesta, poskionteloista tmv, minut lähetetään n. 10km päähän kodistani Herttoniemen sairaalaan, jonne minun pitää matkustaa vähintään kahdella bussilla. ( Nämäkin palvelut lakkaavat Herttoniemestä tulevaisuudessa. ) Sen jälkeen joudun tulemaan takaisin hoidon määrittelyyn Laajasalonterveysasemalle, johon en enää tänään saakkaan lääkärille aikaa, vaan minun pitääkin tulla huomenna uudestaan tai ylihuomenna. Hoitoni viivästyy, mutta olenhan saanut lähipalvelua.

Iso yksikkö, esim Kalasatamassa, saman katon alta saisin palvelut yhdellä kertaa yhdellä matkustamisen vaivalla ja jos vielä apteekkikin olisi samassa talossa, niin myös lääkityksen sairauteeni. Apuvälinelainaamo, Sokeritaudin hoitoon varusteet jne olisi saatavissa samalla käynnillä. Toimintaa voisi olla klo 20 asti, silloin myös työssäkäyvät pääsisivät ilman erikoisjärjestelyjä lääkärille.

Hoitajana, lääkärinä, sosiaalityöntekijänä, röntgenhoitajana, laboratoionhoitajana ( bioanalyytikko) ja muut SOTE ihmiset, minkälaista palvelua sinä haluaisit asiakkaillesi antaa? Minkälaisessa yksikössä haluaisit työskennellä?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000