Perussuomalaiset

Tuula Salo-Männikkö

Santahamina säilytettävä sotilaskäytössä

Päivän Helsingin Sanomissa oli artikkeli Santahaminasta. Kuinka sitä haluttaisiin asunto-tai virkistyskäyttöön….

Tässä mielipiteeni aiheesta.

Santahamina säilytettävä sotilaskäytössä!

Pääkaupunkimme tukipilari. Maanpuolustuksen koulutus-ja kurssipaikka sekä siviileille että sotilaille ja sotilaiksi aikoville.

Koulutus-ja harjoitusalueena kaupunki Jääkäreille erittäin tärkeä.

Valmiutta ja kokonaisturvallisuutta ylläpidetään ja kehitetään yhteistoiminnassa muiden viranomaisten kanssa. Poliisi, Pelastuslaitos sekä Rajavartiolaitos.

Santahaminan sotilaat ja varusmiehet antavat myös säännöllistä virka-apua Helsingissä toimiville viranomaisille, esimerkiksi poliisille ja pelastuslaitokselle

Taisteluammunnat Santahaminassa ja harjoittelu Uudellamaalla ovat välttämätön osa suorituskykyisten sodan ajan joukkojen koulutusta. Santahaminassa on kaikki valmiit puitteet tähän.

Miksi se pitäisi sirtää sieltä pois?

Kaartin jääkärirykmentti Santahaminassa kouluttaa taisteluun rakennetulla alueella erikoistuvia joukkoja pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan puolustamiseen. Tämän tärkeyttä ei aina tule ajatelleeksi näin rauhan aikana

Santahaminassa on myös Maanpuolustus Korkea Koulu,

Puolustusvoimiin kuuluva sotatieteellinen korkeakoulu. Sen tehtävänä on edistää sotatieteellistä tutkimusta ja antaa tutkimukseen ja alan parhaisiin käytäntöihin perustuvaa sotatieteellistä opetusta. Tehtävänä on tuottaa korkeasti koulutettua henkilökuntaa Puolustusvoimille ja Rajavartiolaitokselle.

Mistä tähän kaikkeen uudet tilat? Miksi olemassa oleva pitää hävittää ja rakentaa uutta olemassa olevan tilalle?

Mitä jos alue rakennettaisiin asuntokäyttöön, kuka maksaisi maaperän puhdistuksen alueella joka on aina ollut sotilaskäytössä?

Kuka uskaltaisi antaa takeet, turvallisesta asumisympäristöstä, ettei maaperään jää terveydelle haitallisia aineita räjähteitä, ammuksia, lyijyä jne?

Minkälaisia asuntoja sinne tulisi ja ketä sinne pääsisi asumaan?

HeKan vuokratalojako?

Miksi ei rakenneta esim. Sipooseen, mistä sitä maata jo hankittiin?

Miksi virkistyskäytössä oleva Vartiosaari rakennetaan asuntokäyttöön ja Santahamina muutettaisiin virkistysalueeksi?

Näinkö nykyiset päättäjät ajattelevat?

Tämä kuulostaa jo Hölmöläisten touhulta, jotka säkillä kantoivat valoa pirttiin.

Haluan elää ja asua Santahaminasta kuuluvien paukkeiden äärellä jatkossakin. Entä sinä?

Erään mummon sanoin ”Turvallista kun tietää, että ne ovat omia kun ampuu…”

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
omihli
Vihainen
#1

Vihervassarit haluavat täyttää yksiöillä ja kaksioilla Helsingin. Näin esim. matut saavat mukavia, Hesan sossun maksavia merenranta asuntoja, samoin maaltamuuttajat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000