Perussuomalaiset

Toni Seppänen

Eläkeiän nosto pahentaa kestävyysvajetta

Eläkeikää ollaan nostamassa koska kansakunnan etu vaatii ja siten kestävyysvaje korjautuu tai ainakin helpottuu.

Sehän on silkkaa valhetta.

Ei kai sitä kukaan tosissaan uskokaan mutta ihmeen sujuvasti asia etenee ilman kyseenalaistamista.

Tälläkin hetkellä vanhimmat potkitaan ensimmäisenä pihalle kun isoa kuvaa katsotaan ja nuorta verevää voimaa otetaan sisälle jos otetaan. Eikä juuri oteta.

Pian tässä maassa ei ole töitä kuin hoiva- , kunta- ja kaupanalalla. Siirrellään sitä ainokaista euroa taskusta taskuun. Teollisuus on kuitenkin selkäranka valtiontaloudelle ja nyt se kärsii pahasta skolioosista ja lähes kaikista mahdollisista tukielinsairauksista. Edes tukiliivit ei auta.

Globalisaation aallot meitä keikuttaa ja suolavettä pakkaa kitusiin.

Tulkinnasta ja kertojasta riippuen eläkeyhtiöillä on joko rahaa kuin rosvopäälliköillä tai ovat varattomia kuin kirkonrotat.

No, rahaa on jokseenkin kohtuullisesti.

Eläkeiän nostaminen olisi jotenkin ymmärrettävää jos töitä olisi ja työvoimasta huutava pula. Mutta kun ei ole.

Töitä ei ole edes kaikille nuorille elämänsä tunnossa ja kunnossa oleville ja ”vanhoja hitaita jääriä” siivotaan yritysten tulosta heikentämästä läjäpäin viikoittain.

Ainoa lopputulema on että Suomessa on tulevaisuudessa entistä enemmän työttömiä.

Työttömiä eläkeläisten sijaan.

Kun työuraa ei kovasta halustakaan huolimatta saa suorittaa tappiin jää eläke vajaaksi. Se on väärin pitkän uran tehnyttä työnsankaria kohtaan.

Kyseessä on varainsiirto eläkeyhtiöiden taskuun ammattiliittojen ja veronmaksajien taskusta.

Valtiolle verotuloina kertyvä summa myös pienenee oleellisesti koska ostovoima pienenee oleellisella osalla kansalaisia suoraan ja välillisesti eikä ansioitakaan päästä verottamaan ”täysimääräisenä”.

Tarjottu ratkaisu kestävyysvajeen paikkaamiseen on siis täysi puhallus.

Mitä kulissien takana eläyhtiöiden rahoille on suunniteltu?

Se mikä on pakko tehdä on pakko tehdä mutta ei kirkkain silmin valehdella kansalaisille.

Kiitos.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Eläkeläinen
#1

En muista tai tiedä, että joku olisi aiemmin kirjoittanut asiasta näin viisaasti, vaikka olisi tiennytkin miten hullusti tällaisella menolla saadaan maan asiat entistä huonompaan suuntaan.Olen eräissä yhteyksissä päivitellyt moista maahanmuutajien tuloa. Siis kyseessä on nimenomaan henkilöt jotka omaavat alkeellistakaan ammattitaitoa. 

En puutu kestävyysvajeeseen enkä eläkeyhtiöiden asiaan yksinkertaisesti syystä, että en niitä kyllin hyvin tunne, jos niinkään. Sen sijaan olen kanssasi samaa mieltä, että olisihan meillä omastakin takaa pari-kolmasataa tuhatta työtöntä, jotka ainakin osaavat kielen ja kulttuurin ja joiden ammattiin koulutus olisi paljon lyhyempi prosessi ja talodellisesti maahanmuutajiin verratuna murto-osa.

Jo ainakin Esko Ahon hallituksesta lähtien (1991-) on työministerin suulla (tuolloin Ilkka Kanerva) toitotettu ja varoitettu työvoimapulasta. Tässä sitä sitten ollaan. Työttömyys ei laske, mutta luottoluokitus laskee, verot nousee, mutta työpaikat eivät, julkinen terveydenhuolto kärsii ja niin kärsivät vanhuksetkin, jotka makaavat hoitokodeissa milloin minkäkinlaisessa tilassa. 

Tarttis tehdä jotain ja pian. Se jotain on tiukat otteet vähän siellä sun täällä, esim. valtionyhtiöissä jne. Siis löysät pois.  Ja vielä lopuksi tuntuu irvokkaalta, että ministerit pääministeriä myöten, kuin myös kansanedustajat ja niin monet muut puhuvat Suomesta hyvinvointivaltiona.Kyllä Kataisen ja Stubbin hallitukset ovat pitäneet viimeistään huolta siitä, että synnyinmaani on ajettu todella kuilun partaalle. Pitää lisäksi muistaa, että sosdemi valtionvarainministerinä on maame kannalta ”kauhuskenaario”. Siis 90-luvun alun lama, Liikanen ja Louekoski sitten Urpilainen ja sitten Rinne.Synnyinmaatani ajatellen toivon todella, että lista päättyy tähän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kai Olamo
Tyytyväinen
#2

Tämä kundi puhui asiaa,lyhyesti sanottuna.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

suomalainen
#3

Poika puhuu asiaa. 🙂 Eikä asian vierestä.KIITOS.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Toni Seppänen Rivikansalainen
#4

Kiitos palautteesta, maalaisjärki on järjistä kirkkain.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000