Perussuomalaiset

Ville Tavio

Suomessa puoli miljoonaa työtöntä

Juha Sipilän (kesk.) eronnut hallitus ja varsinkin sen valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) pyrkivät omaa imagoaan kiillottaakseen antamaan työttömyydestä kaunistellun kuvan.

Sipilän hallituksen toimet eivät ole olleet vaikutukseltaan läheskään niin käänteentekeviä kuin kansainvälinen talouden elpymisestä seurannut talouskasvu.

Työvoimatoimistojen tilastossa työttömiä työnhakijoita oli 250 000 tammikuun 2019 lopussa.

Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsaus kuitenkin paljastaa, että tämän luvun ulkopuolelle jää jopa 290 000 työnhakijaa. Heidän joukossaan on esimerkiksi työllistymistä edistävien palvelujen käyttäjiä ja lyhennetyn työviikon tekijöitä.

Kaikkiaan työnhakijoita oli tammikuun lopussa yhteensä 541 000. Tilanteet ovat yksilöllisiä, eivätkä kaikki työttömät ole myöskään tässä tilastossa, sillä monet ovat työelämän ulkopuolella sairauksien vuoksi. Sellaisia työttömiä, jotka pystyisivät töihin, on Suomessa joka tapauksessa yli 500 000.

Suomessa on paljon osa-aikatyötä tekeviä ihmisiä, joiden rahat eivät riitä elämiseen ilman sosiaaliturvaa. Vuoden 2018 aikana 164 000 henkilöä sai soviteltua päivärahaa.

Työttömyysturvasta ja veroluonteisten tulojen menetyksestä koituu valtiolle reilusti yli 10 miljardin euron vuotuiset kustannukset. Seuraavan hallituksen täytyy ottaa työttömyyden hoito erittäin vakavasti.

Suomen sosiaaliturva on uudistettava siten, että työn vastaanottaminen on aina kannattavaa.

Samalla on kevennettävä pienten yritysten verotaakkaa. Varsinkin yrityksen perustamiseen ja yksinyrittämiseen tulee todella kannustaa.

Työvoiman palkkaaminen on tehtävä yrityksille edullisemmaksi ilman, että alennetaan työntekijöiden palkkoja. Tämä tapahtuu esimerkiksi työn sivukuluja pienentämällä tai vapauttamalla uusia työntekijöitä palkkaava yritys yhteisöverosta.

Perussuomalaisten linja on suosia kotimaisia yrityksiä ja rakentaa Suomea suomalaisella työllä.

On sekä Suomen taloudellinen etu että moraalinen velvollisuus pyrkiä ensisijaisesti työllistämään oman maan työttömät.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Päästiin perseen myyjistä
#1

Pitää muistaa tosiasia että tästä 250.000 työttömästä valtaosa jopa yli 90 % Sosiaalipummeja siis matuja,pedofiilejä ,huumehörhöjä ym. toisten kustannuksella loisijoita. Joilla ei ole pienimpiäkän työhaluja,eikä niistä edes töihin ole !

Persujen pitää vaatia tähän maahan Sosiaalikulujen (70 Miljardia vuosi) puolitusta ja silä rahalla Viron vero/autovero / soaiaalituki /pakolaisten haalimis mallia tähän maahan !

Se on ainoa oikea keino pelastaa tämä maa ja tämän maan moraali talous,turvallisuus ja velkaantuminen !
se ajaa ulkomaiset sosiaali pummit naapurimaihin pummaamaan ja omat pummit se ajaa töihin kun tehdään selväksi että jokaisen pitää leipänsä itse ansaita ! Lapset ,sairaat ja vanhukset pitää tietenkin elättää jatkossakin,mutta sihenkin hommaan pitää saada järki ei kenekään hoito saa maksaa 4000-8000,- kk ! jossakin on jotain mätää jos sellaisia laskuja esitetään yhteiskunnalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

0,5 milj.työtöntä ja työvoimapula!
#2

Työvoimapulasta vouhkattiin jo 1970 alussa.
Silloin meni 100 000 työttömän raja rikki ja Kekkonen julisti maahan hätätilan.

Nyt työttömiä on 500 000 ja edelleen on työvoimapula !!!
Tuo yhtälö ei oikein täsmää.

Syy työvoimapulaan ja TYÖTTÖMYYTEEN on kaikennäköiset EU koulutus-
ja lupavaatimukset. Jos on kuorma-autokortti, työhön et kuskiksi pääse, ellet ole suorittanut viikon EU koulutusta ko alalta. Lupa on voimassa 5 vuotta ja on taas uusittava ottamalla osaa koulitukseen. Koulutus maksaa maltaita.
Sama on joka alalla.
Tämä mieletön, kallis ja täysturha koulutusrumba ehkäisee tehokkaasti uusien ja alaa vaihtavien työllistymisen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Työläinen
Hämmentynyt
#3

Nyt kyllä puhut ihan omiasi! Työttömiä oli tammikuussa 2019 181.000, mikä oli 57.000 vähemmän, kuin vuosi sitten. Työttömyysasteen ollessa 6.8%. On totta, että moni tekee osa-aikaista työtä ja usealle se on ainoa oikea vaihtoehto, kun eivät pysty koko-aikaiseen monestakin syystä. Joitakin vuosia sitten meillä oli tapana todeta, että kun työttömyysaste on 5-7% hujakoilla, niin ollaan saavutettu täystyöllisyys. Tämä siksi, kuten joku juuri lohkaisi, niin löytyy iso joukko ihmisiä, jotka ovat syrjäytyneet tai sitten sossu tarjoaa paljon paremman ja helpomman tavan tulla toimeen. Nyt vaalien alla toivoisi, että pysyisimme totuudessa, edes ihan pikkasen. Tällaiset Villen heitot voivat upota tonttuihin, muuta tuskin normaali äänestäjä näihin lankeaa. Toivotan ansaittua onnea vaaleissa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000