Perussuomalaiset

Tomi Immonen

Maakuntavero - hallituksen likapyykki hyvinvointialueelle

SUOMEEN EI TULE MAAKUNTAVEROA ja KOKONAISVEROASTE EI NOUSE

Pääministeri (Marin) ja valtionvarainministeri (Saarikko) ovat asian tiedotusvälineissä näin kertoneet ja Marin asian vielä erikseen lupasi eilen YLE:n vaalitentisssä.

Kirjoitan nämä valheet tähän ylös tällä päivämäärällä 21.1.2022. Ja kun se verotus tulee voimaan niin kirjoittelen tämän blogin muistona uudelleen. On todella mielenkiintoista, palaanko tähän aiheeseen häviäjänä vai voittajana.

Miksi niin käy. Miksi vero tulee ?

Pääministeri toki myöntää, että koko ajan veroa ja sen käyttöönottoa ministeriössä valmistellaan.

No, miksi, jos se ei kerran astu voimaan ?, kysyy kadun mies.

Minäpä kerron:

Koska nyt perustettavilla hyvinvointialueilla EI OLE TARPEEKSI RAHAA huolehtia alueensa asukkaista. Kunnilta ei siirry tarpeeksi rahaa edes nykyisten toimintojen pyörittämiseen, puhumattakaan, että lisäksi pitäisi kustantaa tämä järjetön ylimääräinen halllintoporras – siis sen aluevaltuuston rinnalle. Ne aluevaltuuston kokouspalkkiot ovat oravannahkoja verrattuna siihen hallinto-organisaatioon, joka joudutaan perustamaan ja valmistelemaan ne päätökset sille valtuustolle. Yhden uuden hyväpalkkaisen virkamiehen vuosipalkka sivukuluineen – noin 90 000 euroa – siis vain yksi viranhaltija lisää – riittäisi kattamaan aika monet kokouspalkkiot 69 henkilön valtuustolle.

Puhumattakaan, että niihin uusiin hienoihin ideoihin: lääkäribussit haja-alueille, digitalisaation kautta videoyhteys lääkärille, uusi potilastietojärjestelmä, joka maksaa yhtä paljon kuin koko Keski-Suomen hyvinvointialueen budjetti 7 vuodessa – ja lisäksi pitäisi maksaa palkkakompensaatiota sairaanhoitajille… Ja vaikka mitä muuta uutta ja hienoa puolueiden puheenjohtajat kertoivat hankkivansa – mutta eivät kertoneet, mistä ne rahat otetaan. Paitsi R Purra. Joka YLE:n tentissä saikin melkoisen mellakan aikaiseksi, kun puuttui oikeasti niihin hallituksen arvovalintoihin.

EI. Tätä toiminnan parantamiseksi tarvittavaa rahaa EI ole hyvinvointialueella.

Ja siksi hallituksella on pirunmoinen kiire saada se maakuntaverouudistus voimaan – koska hallituksella EI ole osoittaa hyvinvointialueille rahaa valtion kassasta – tai siis olisi, mutta arvovalinnoissa pitäisi ajatella ensin suomalaista. Mutta ei koska pitää maksaa Italian hyvinvointia, tukea kehitysapua, maksaa sukupuolineutraaleista liikennemerkeistä, ilmastohömpästä ja kaikesta muusta vihervasemmistolaisesta ”arvovalinnasta”.

Joten annetaan hyvinvointialueelle puolityhjä lompakko ja valtio sanoutuu irti rahoittamasta niitä – tai antaa niin vähän rahaa, että SOTE-alueen valtuusto joutuu varmasti epäsuosioon – kun joutuvat leikkaamaan palveluista, sen sijaan, että olisivat kehittäneet niitä… olipa ihanan vastuutonta olla ”pellehattu” päässä hyveposeeraamassa vaalitentissä ja heitellä toinen toistaan parempia ”ideoita” miten palveluita parannetaan….

Joten SOTE-elueella jää kaksi vaihtoehtoa: 1. Riutua alimitoitetulla rahoituksella, kuten se tilanne on juuri nytkin tai 2. Ottaa käyttöön se hallituksen valmistelema maakuntavero, jolla rahoitus saadaan aikaiseksi.

Kuka voittaa ? No totta kai maan hallituspuolueet – koska näiden vaalien alla eivät menettäneet äänestäjiään – eli kepulaisia ja demareita – EPÄSUOSITUN uuden veron vuoksi, mutta aluevaltuusto siis saa p….aa tuulettimeensa vuotta? myöhemmin hallituksen puolesta, kun pakotettuna tarttuu maakuntaveroon, kuin hukkuva oljenkorteen. Koska muuta vaihtoehtoa ei ole, jos samoilla hallituksen ”arvovalinnoilla” jatketaan.

Ja lisäksi maan hallitus pääsee oivallisesti irti ”ikävästä ja niin turhauttavasta” sote-politiikasta, kun se voi pelkästään – ilman mainehaittaa – piiskata sote-alueita ja vaatia parempia tuloksia – aivan kuten tekevät tälläkin hetkellä k0r0napandemiaan liittyen AVI:lle, ministeriöille ja muille viranomaisille – eli vierittävät syyn huonosta johtamisesta ja riittämättömistä resursseista taas ihan jollekin muulle taholle. Aina joku muu on tehnyt virheitä – mutta ei maan hallitus.

Siinä siis minun arvaukseni, miten maakuntaveron kanssa käy ja miten maan hallitus ulkoistaa epäsuositun ”sote-likapyykin” hyvinvointialueille ja ottaa itselleen – EI mitään roolia.

Tai toki jonkun pitää luonnollisesti paistatella päivää avonaisessa kaula-aukossa. Onhan sekin raskas julkisuuskuva jonkun hoidettava.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Defund YLE
Iloinen
#1

Vielä ehtii maakuntavero tälle vaalikaudelle. Varsinkin kun huomioidaan, että hallituksen lainvalmistelutaso on nyt ihan toista kuin ennen onhan hallituksella avustajia takaamassa laatua. Nyt voisi lyödä vetoa pamahtaako HE helmikuun alussa vai lopussa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

HEI. KIITOS TOMIKIN. MAAKUNTAVERO, JOKA JOUTUU TUOLLA HALLITUKSEN AIVO,-JA SYDÄNKAPASITEETILLÄ TULEMAAN; ON ❤️ YHTÄKUIN: HÖLMÖLÄISTEN PEITTEEN PIDENNYS:LEIKKAA TOISESTAPÄÄSTÄ, JA LIITÄ TOISEENPÄÄHÄN: PATALAISKAT IHMISET SAAVAT KYLLÄ TÖITÄ, MUTTA VIITSIVÄTKÖ, NIITÄ LAISKUUDESSAAN TEHDÄ, ONKIN, AIVAN TOINEN ASIA. RAHAA EI TULE, EIKÄ SITÄ OLE: VIHERTÄVÄ: KUNTOPYÖRÄÄ POLE. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

esko himmanen
#3

Mielestäni on aivan varmaa, että hyvinvointialueiden tulevat kustannukset katetaan verovaroin, tai ottamalla lainaa, joka taas jossain vaiheessa maksetaan verovaroista. Siis, joka tapauksessa verot tulevat nousemaan, jos eipriorisoida muista kuluista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pro PerusSuomi
Iloinen
#4

Tänään ehtii vielä muuttamaan suuntaa! Käydään kaikki äänestämässä PerusSuomaisia valveutuneita ehdokkaita!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000