Perussuomalaiset

Timo Tukia

Eläkeläiset tuottavia kuluttajia !

Hyvin hoidettu eläkeläisväestö on ennenkaikkea talouskasvua tukevia kuluttajia. Ainoastaan lapsiperheet voidaan lukea samaan kategoriaan. Tuo arvio perustuu siihen, että näiden ryhmien tulot menevät pääosin suoraan kulutukseen. Eli samalla, kun näiden ryhmien tulotasoa alennetaan, leikataan suomalaisesta kulutuksesta. Jos ja kun halutaan nimenomaan kotimaista kulutusta kasvattaa ja säilyttää, tulee alemmilla tulotasoilla olevien kansalaisten toimeentuloa tukea. Tällä hetkellä päätöksenteossa on toimittu juuri päinvastaisesti.

Suomalaisessa eläkekeskustelussa on unohdettu kaikkein tärkein, pienellä eläkkeellä toimeentulevien kansalaisten etujen ajaminen. Suomalaisten eläkeläisten enemmistö kuuluu tälläkin hetkellä pienituloisiin ja huomattava osa köyhiin. Tämän kansanosan etujen ajaminen tulee olla seuraavan eduskunnan tärkeimpiä tehtäviä. Kohtuullisen toimeentulon ja elämänlaadun takaaminen kuuluu jokaiselle kansalaiselle silloinkin, kun aktiivinen eläkettä kartuttava vaihe elämässä päättyy.

Ongelma eläkepolitiikassa on kasvava työttömyys- ja työkyvyttömyyseläkeläisten määrä. Työkyvyttömyyseläkeläisten määrään voidaan vaikuttaa työelämän ja enneltaehkäisevän työterveydenhuollon kehittämisellä. Muutostarvetta on myöskin ikääntymiseen liittyvissä arvoissa ja asenteissa.

Samalla, kun haalitaan ulkomailta työntekijöitä Suomeen, maassamme jää tuhansia ihmisiä työttömyyseläkkeelle. Tämä kertoo myöskin asenteesta ikääntyneisiin työntekijöihin ja keinotteluun palkkapolitiikassa.

Suomen nykyisessä eläkepolitiikassa epäkohtia on pienten ja alimpien eläkkeiden lisäksi, eläkkeiden epätasaisessa jakaantumisessa. Edes paljon mainostettu takuueläke ei ole tuonut merkittävää korjausta pieniin eläkkeisiin. Samalla erilaisia tukia poistuu eläkkeensaajalta ja käteen jäävä summa voi jopa pienentyä.

Suuri epäkohta, joka tulisi pikaisesti korjata on ns. varhennetun eläkkeen aikanaan valinneiden eläkkeet. Nämä eivät nykyisen lain mukaan saa edes takuueläkettä, vaan eläke voi olla vain 500-600 euroa.

Tärkeitä tavoitteita tulevassa eläkepolitiikassa ovat:

– alle 1000 euron eläkkeiden verovapaus

– kansaneläkeindeksin yhdenmukaistaminen ansioeläkeindeksin kanssa

– kansaneläkkeen saamisen alaraja tulee nostaa 1500 euroon

-suurimpia eläkkeitä tulee leikata

Taitetusta indeksistä lienee turha puhua. Niin moneen kertaan siitä on ”kättä väännetty”. Toki, jos asia ollaan valmiit korjaamaan olemme taatusti mukana.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Mersu
#1

Minusta eläkeläisten kannattaa mennä Portugaliin verotus on 0 % ja ja ruoka on puolet halvempaa esim. viini alkaen 0,43 ,- e /litra kalja 4,80,-e /kori ja saa ostaa vielä verovapaan autonkin ,eikä ole edes Diesel veroja !
Vinkinä annan että kannattaa ostaa paketti tai tila auto että voi tuoda kesän eväät ja juomat tullessaan kun kesäksi Suomeen mökille tulee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000