Perussuomalaiset

Tiina Hanhikorpi

MIKSI ISÄNMAALLISUUDESTA ON TULLUT KIROSANA?

Miksi isänmaallisuudesta on tullut kirosana? Miksi isänmaallisuus luokitellaan nykyisin hieman samaan kategoriaan kuin rasismi tai jopa natsismi? Miksi emme saa enää sanoa olevamme isänmaallisia ilman negatiivisen leiman saamista otsaamme? Vielä vuonna 1976, kun itse aloitin oppivelvollisuuteni, isänmaallisuus oli suuri hyve. Nuorimmat sotaveteraanit olivat saman ikäisiä kuin minä nyt. Toisen maailmansodan päättymisestä oli tullut kuluneeksi hieman yli 30 vuotta, jossa noin 95 000 kaatunutta sotilasta ja tuhansia kuolleita siviilejä oli ollut itsenäisyytemme hinta. 1970-luvulla noita uhrauksia pidettiin vielä suuressa arvossa.

Tuolloin vielä tunsimme, ettei itsenäisyys ole itsestäänselvyys. Neuvostoliiton uhka oli paljon voimakkaammin läsnä kuin nykypäivänä Venäjän. Pieni nassikkakin tiesi, mikä on YYA-sopimus, tuo Neuvostoliiton kanssa solmittu ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimus. Miksi se oli kaikille tuttu? Koska se toi lohtua ja turvallisuuden tunnetta, iästä riippumatta. Myös kouluissa laulettiin isänmaallisuutta korostavia lauluja, korkealta ja kovaa, onnellisena ja ylpeänä.

Vaikka isänmaallisuus tuntuu nykypäivänä olevan kirosana ja se liitetään negatiivisiin asiayhteyksiin, isänmaallisuus on todellisuudessa jotain aivan muuta kuin kielteinen ominaisuus. Isänmaallisuus on rakkautta omaa Suomeamme kohtaan. Se on tunnetta siitä, että kuulumme kansaan nimeltä suomalaiset ja meillä on omat perinteemme ja tapamme. Se on myös kunnioitusta kaikkia niitä miehiä ja naisia kohtaan, jotka olivat rintamalla taistelemassa tai auttamassa taisteluihin osallistuvia, jotta meillä olisi yhä olemassa kotimaa nimeltä Suomi. 

Silti nykypäivänä on kunnioitettavampaa korostaa kansainvälisyyttä ja omaksua uusia kulttuureja niin, että ne pikkuhiljaa sulautuvat osaksi omaa kulttuuriamme muuttaen sitä. Ei siinä sinänsä mitään pahaa ole, mutta rakkaus Suomea ja suomalaisuutta kohtaan ei saa tuntua väärältä kansainvälistymisen kustannuksella. Miksi meidän pitäisi hyväksyä mukisematta nekin vieraat vaikutteet, jotka ei ehkä lain tai moraalin näkökulmasta ole hyväksyttäviä? Miksi me emme saisi varjella omaakin kulttuuriperintöämme?

Maahanmuuttokriittisyys taas yhdistetään rasismiin ja yleiseen suvaitsemattomuuteen. Todellisuudessa maahanmuuttokriittisyydessä pureudutaan yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja siihen miten näitä epäkohtia voidaan korjata. Kyse on asioista, ei ihmisistä. Maahanmuuttokriittisyys ei myöskään kohdistu kaikkeen maahanmuuttoon, vaan siihen osaan, joka voi olla yhteiskunnallisesti ongelmallista. Suvaitsemattomuus ja rasismi taas kohdistuvat vähemmistöihin kuuluviin ihmisiin tai ryhmittymiin heidän ominaisuuksiaan vähätellen tai kieltäen. Toki maahanmuuttokriittisyyskin voi ilmetä rasistisena tai suvaitsemattomuutta korostavana toimintana, mutta lähtökohtaisesti maahanmuuttokriittisyys on laajempi käsite eikä missään nimessä rasismin synonyymi.

Kun yhdellä sanalla on monta määritelmää, hyvästäkin saadaan helposti pahaa ja toisaalta pahasta saadaan helposti hyvää. Minulle isänmaallisuus on yhä hyve, joka ilmenee rakkautena Suomea ja sen kulttuuria kohtaan. Minulle isänmaallisuus on kunnioitusta sotaveteraaneja kohtaan, jotka oman isänmaallisuutensa siivittämänä takasivat jälkipolville itsenäisyyden. Maahanmuuttokriittisyys on minulle maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä yhteiskunnallisia ongelmia ja niiden ratkaisua, jotta kaikilla olisi hyvä elää Suomessa. Mitä väärää voi olla siinä, että rakastaa omaa maataan ja haluaa sen parasta?

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Totta, suomalaisten arvojen ja yleensä suomalaisten edun ajaminen katsotaan erityisesti Vihervasemmistossa jotenkin häpeälliseksi. Sitä olaan niin globaalia, niin globaalia ja suvaitsevaista. Suvaitsevaisia niitä kohtaan jotka ovat, joiden kuviteellan olevan kuvitellaan olevan samaa mieltä. Muut ovatkin siiten ”niitä” joihin suvaitsevaisuus ei ulotu.
Sana globalisaatiohan oli Haloskan lempihokemia.
Käytännössähän tarkoitti koko maailman syleilyä, selkäkeikka tanssiin menoa Afrikkaan, yksityiskoneella, sekä Pride kulkueiden ylistämistä. Kaikki oli niin auvoista, kun vain nämä touhut pelasi. Tuota maamme 12-vuoden pysähtyneisyyden aikaa vieläkin paikkaamme. Silloin luotiin pohja maamme turvattomuudelle mm. jalkaväkimiinat kieltämällä, vaikka naapuri naureskeli varmaan hölmöydelle. Tulipa siten kissanpentu vastalahjaksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#2

Olet oikessa me olemme menneet sairaasta ääripäästä toiseen siis Neuvostoliton nuolemisesta ja Yya sopimuksesta Eu sopimukseen..
Miksi Suomi ei osaa olla itsenäinen ja puolueeton ja olla nuolemmat ketän ..

Olet oikessa myös isänmaallisuudessa … Meneppä Helsinkiin ja sano olevasi Persu,sinut haukutaan alimpaan helvetiin saman tien !
Mutta jos sanot olevasi epäisänmaallinen Vihreä vasemmisto kommunisti tai Hintti tai Huumehörhö tai pakolaisbisneksen puoolustaja .. kaikki taputtaa selkään ja ihailee…….. näin sairaaksi Suomi ja varsinki Helsinki on muuttunut ! Tämä on täysin yhtä hullua hommaa kun yya sopimuksen aikaan Neuvostoliiton perseen nuolu jossa ei ollut järjen häivää…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Patriootti
Iloinen
#3

Isänmaallisuus, nationalismi, kansallissosialismi, rasismi, natsit..Hyvin helposti käy niin, että ensimmäinen hyvää tarkoittava sana saa helposti peräänsä jälkimmäisiä. Katsotaan vaikka Vastarintaliike, Suomi Ensin, Hommafoorum, Suomen Sisu…onhan näitä. Aito, oikea isänmaallisuus ei näihin sorru, se ei herjaa, se ei sorra, se kunnioittaa lakeja ja asetuksia. Olla isänmaallinen ja silti empaattinen ja suvaitsevainen oikeassa suhteessa on taitolaji, johon harva pystyy. Tänän puolustusministeri Jussi Niinistökin kiinnitti huomiota.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000