Perussuomalaiset

Tero Ahtola

EU jäsenmaksuihin 30% korotus tulossa

1 kommenttia

Brexitin myötä menee homma entistä hullummaksi. Ne meinaa nostaa jäsenmaksuja jopa 30 prosentilla ja Kestustapuolueen europarlamentaarikko Elsi Katainenkin on sitä mieltä, että nostaa pitää, vaikka se saamapuoli pienenee koko ajan.

Eli kun väki vähenee EU:n hallinnossa, niin päättävät omatoimisesti nostaa tulojaan.

Tämä on vähän niinkun kirkollisevero sillä erolla, että kirkollisverosta pääsee eroon eroamalla kirkosta.

Missä on eroa EU:sta.fi sivusto jossa voi erota EU:sta, jos ei ole eurouskovainen.

Brysseli tuo eurouskovaisten mekka saarnaa meille satujaan niin arkena, kuin pyhinäkin.

Ollaan kuultu, kuinka euro ja eu on tuonut meille vakautta ja vaurautta. Ei ole näkynyt kumpaakaan.

Talouskriisi on edelleen päällä ja biljoonien elvytys jatkuu ja korot on edelleen epäterveellä elvytys moodilla.

EKP:n 2014 keväällä lanseeraama elvytyspäätös devalvoi Euron suhteessa dollariin alaspäin noin 30% ja siitä saatuun hyötyyn pääsi jopa Suomikin kiinni viimeisten joukossa, mutta ikävä kyllä samalla, kun talous on elpynyt, niin myös luottamus euroon on taas noussut ja tuosta halvemman euron hyödystä on jo sulanut puolet.

Edelleen joudutaan ottamaan syömävelkaa ja edelleen elvytys on päällä.

On patti tilanne. Korot on nollissa edelleen meneillään olevan kriisin takia ja edelleen luodaan kuukausittain miljardeja tyhjästä kiertoon.

Patti on siinä, että jos elvytys kyettäisiin lopettamaan, ampaisisi euron arvo suhteessa dollariin taas sinne 1,5 hujakoille ja seuraava kriisi olisi taas edessä, koska meidän vientituotteet olisi liian kalliita ei euromaille.

On täysin selvää, että euro ei voi koskaan toimia itsenäisten valtioiden yhteisvaluuttana.

Tämän tietää joka ikinen ja siihen on vain kaksi korjauskeinoa. Eli jommasta kummasta on päästävä eroon. Joko itsenäisistä valtioista sulauttamalla ne liittovaltioksi, tai sitten eurosta.

Ainoa järkevä ratkaisu on päästä siitä eurosta eroon.

Elvytystoimet esimerkiksi on jaettava kaikille kerralla. Jos yhteisvaluutan koron laittaa nollaan ja painaa noita euroja tyhjästä lisää markkinoille, niin kaikkien euromaiden taloudet alkavat kiihtyä. Jos jollakin on vaara, että markkinat ylikuumenee, niin se on voi voi.

Vastaavasti, jos vaikka Saksa ja muut keskieuroopan maat alkaa olla siinä kunnossa, et elvytys lopetetaan, niin ei meiltä kukaan kysy, olisiko me täällä Suomessa vielä tarvittu elvytystä. Kun taloutemme tästä syystä taas kohta sakkaa, niin kyllä sieltä EU:sta tullaan sitten sakon uhalla määräämään, että mistä pitää leikata ja paljonko saa ottaa velkaa.

2016 maksettiin eu jäsenmaksuja ja menetettyjä tullimaksuja yli 2 miljardia ja saatiin ruinattua vajaa miljardi Eu:lta takaisin. Nyt on tulossa 30% korotus maksuihin, mutta takaisin saanti uhkaa pienentyä entisestään.

On suorastaan hupaisaa joskus seurata keskustelua maataloustuista, kun itketään siitä kun joku saa maatalouteensa tukia täällä Suomessa, mutta se ei tunnu haittaavan, että se itkijä ihan itse suosiolla antaa muiden eu maiden maajusseille vikisemättä aina 2 euroo, kun oman maan maajussit saa euron. Tuosta kotimaahan saadusta eurosta itketään, mutta ulkomaille annetusta tuplaeurosta ei..

EU on hidas ja kankea laivue, joka seilaa toisiinsa köytettyinä pitkin maailman meriä. 28 kapteenia jotka kaikki ohjaavat omiin suuntiinsa, niin ei voi kovin ketterästi kääntyä, kun karikko on edessä, tai antoisa satama kiikarissa. No oikeampi luku kai 27 koska meillä täällä koto Suomessa on sellainen tapa, että me otetaan aivan kaikki paska vastaan, mitä eu ikinä meille vaan kehtaa ehdottaa ja ollaan jo vapaaehtoisesti antamassa lisää rahaa ennen kun on edes pyydetty. Tämän linkkaamani jutun kaltaiset idioottimaiset puheet on kuin kirjoittaisi avoimen shekin EU:lle, että täältä pesee kyllä hilloo kunhan kehtaatte pyytää vaan.

Koko Eurooppa pärjäisi maailmalla paremmin, kun nuo laivueen narut katkaistaisiin. Kaikkien ei tarvitsisi ajaa aina samalle karille, kun kukin kulkisi omia reittejä piirtäisi ne karit merikarttoihin mennessään. Huomattavasti helpompi niitä karille ajautuneita sitten auttaakin kun ei olisi itse kiinni samassa kivessä.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Hämmentynyt
#1

Mielestäni keskimääräinen jäsenmaksu EU:lle noussee tulevaisuudessa jopa 70 %.

Viiden viimeisen vuoden (2012- 2016) nettomaksu on ollut 2,835 miljardia euroa eli 571 miljoonaa euroa keskimäärin vuodessa. Kun tähän lisättäneen vuositasolla 400 miljoonaa euroa, niin korotus on 70 % eli uusi jäsenmaksu lienee 970 miljoonan euron luokkaa vuodessa. .Kake

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000