Perussuomalaiset

Tero Ahtola

Italian epävarmuus on etu vientiyritystemme kilpailukyvylle

3 kommenttia

Euron arvo kipusi jo hälyttävästi ja alkoi jo olla lähellä 1,3 tasoa, joka alkaa vahingoittaa kilpailukykyämme.

Euro romahti 2014 1,5 tasolta 1,1 tasolle EKP:n kriisitoimien ansiosta, mutta nämä toimet oli jo menettämässä tehoa ja seuraava kriisi kolkuttelee ovella.
Italian hallituksen muodostaminen on pudottanut EURON takaisin alas ja tämä on kuin lahja meidän viennille.
Uusia investointeja tuo toki saattaa jarruttaa tuo epävarmuus, mutta nykyisten vientiyritysten toiminnalle se on etu.
Italia ehdottaa kahden euron taktiikkaa, koska EURON arvo on liian suuri heille, eli tiedostavat saman ongelman, joka meillä on ollut kohta kymmenen vuotta ja joka nyt hetkellisesti korjaantu pari vuotta sitten kun euron arvo manipuloitiin alas.
Italian äänikuninkaat, jotka hallitusta ovat muodostamassa tietävät, että kilpailukykyä voidaan kahdella tavalla lisätä. Joko valuutan arvon nousua rajoittamalla kuten Ruotsissa, joka ei vaikuta tavallisten ihmisten elämään mitenkään, tai pudottamalla palkkoja ja lyhentämällä lomia voi vaikuttaa samoin, mutta tämä vaikuttaa erittäin kovasti juuri tavallisten ihmisten elämään.

Siksi he tarjoavat kahden eri arvoisen euron käyttöönottoa, kuten on ehdotettu monissa muissakin maissa, joiden kilpailukyky sakkaa liian korkean euron takia. Suomi tästä hyvä esimerkki.

Macron tiedostaa tämän ongelman, mutta Macronen lääke tähän on euroalueen yhteinen budjetti, eli jonkinlainen liittovaltio, eli kansallisten hallitusten vallan lopullinen poistaminen jäsenmailta.
Silloin Brysselistä käsin olisi helppo huolehtia kilpailukyvystä, kun Heidän ei tarvitsisi edes kysyä meiltä duunareilta täällä Suomessa, että haluammeko leikata palkkaamme 20% tai 30% kilpailukyvyn parantamiseksi, koska He päättäisivät tuosta itse. Tätä tavoittelee Suomen Kokoomus ja Sipilä tietoisesti ja tietämättään kaikki, jotka kuvittelevat, että eu ja euro voi jatkaa näin, kun on tähänkin asti menty.
Ei ole mahdollista. Varsinkin euron tilanne on sen verran hälyttävä ja EKP käyttänyt jo lähes kaikki rahapoliittiset toimet, helikopterirahaa lukuunottamatta, että joku ratkaisu on muutaman lähivuoden aikana pakko tehdä, tai kulissi romahtaa.

Valinta on edessä ja se on lähellä. Yhteinen budjetti, eli liittovaltio, tai euroalueen jakautuminen jollain tasolla.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Italian tie on huono
#1

He tarjoavat etelä Euroopan euroa ja pohjois Euroopalle omaansa. Kumpaan luulisit Suomen kuuluvan ? Nämä Italian Pelle ja Kumppani ovat ajamassa maataan täydelliseen taloudelliseen tuhoon pienentämällä veroja, jakamalla rahaa valtion kirstusta ja samaan aikaan velkaannuttamalla maataan uudella velalla, joka nyt jo on ongelmallisella tasolla. Italian takia täytyy toivoa että presidentti torppaa nämä ideat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tero Ahtola Yrittäjä
#3

https://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/valuutat/valuutta.jsp?curid=USD

On selvää, että mikäli pysyvät eurossa ja tekevät nuo toimet, niin ovat mennyttä kalua ja samoin vaikutus pian koko euroalueelle.
Kirjoitukseni oli esimerkki siitä, miten kilpailukykymme muuttuu meistä riippumattomista syistä tai vaikka kuinka yrittäisimme riippua. Linkistä näkyy 1kk jaksolta eur/usd ja siitä näkyy jyrkkä pudotus euron arvossa noiden Italian hallitusohjelmaluonnosten myötä.

Samasta linkistä voi katsoa kuinka se euro tuli alas 30% vuonna 2014 ja miettiä sit, et mistäköhän meidän muutaman vuoden kasvujakso on peräisin.

Vain osoitus, miten tärkeää on kikylle, että valuutan arvo on tasapainossa talouden kanssa.
Ja juu, olen samaa mieltä siitä, että jos tulis p euro ja e euro niin olisimme väärässä. E ja P euroo ei tule, mutta euron loppu tulee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Usko Italiaan ei horju.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000