Perussuomalaiset

Tero Ahlqvist

30 minuuttia terveysasemalle?

Vastailin vaalikonekysymyksiin. Yle vaalikoneessa oli kysymys: “Tulevaisuudessa riittää, että pirkanmaalaisen lähin terveyskeskus sijaitsee 30 minuutin matkaetäisyydellä kuntarajoista välittämättä”

Väitteen “30 minuuttia riittää” kanssa voi olla siis samaa tai eri mieltä. Samaa mieltä tarkoittaa, että 30 min riittää, eri mieltä tarkoittaa, että 30 min etäisyys ei riitä eli palvelun pitää olla lähempänä?

Kysymys on mielestäni loistava. Kuinka vieraantuneita kaupunkilaiset voivatkaan olla maaseudun arjesta? Täällä Luopioisissa on pitkään taisteltu pienen terveysasemamme kohtalosta. Kuntarajalta terveysasemalle pääsee juuri ja juuri 30 minuutissa. Jos tämä lakkautettaisiin, niin matka-aika seuraavalle asemalle Pälkäneelle kasvaisi liki tuntiin.

Mikä on vaalikonekysymysten laatijoiden ja muidenkin käsitys terveyspalveluiden saatavuudesta tällä hetkellä? Jos 30 minuuttia on yläraja terveyspalveluiden saavutettavuudessa, Pirkanmaalle pitää rakentaa muutama pieni terveysasema lisää. Sehän olisi vain hyvä asia syrjäseutujen elinvoiman kannalta.

Mietinkin, jos pitäisi vain jäädä kotiin ja antaa kaupunkilaisten päättää. Sitten vaatia tasa-arvoa tänne maaseudulle… Jaa ettei onnistu?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Tärkeä jatkokysymys: millä pelillä terveysasemalle olisi päästävä 30 minuutissa?
– kävellen ?
– julkisilla ?
– omalla autolla ?
– taksilla ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Tero , nämä vaalikoneet , eikös niillä voida ohjailla , niinettä kaikki ehdokkaat saadaan näyttämään , saman suuntaisilta ?! Siis ei hyvä systeemi !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pro PerusSuomi
Iloinen
#3

Toivottavasti uurnille menossa kuluu vähemmän aikaa kuion 30 min.
Ottakaa mummot ja vaarit mukaan ja äänestäkää PS!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000