Perussuomalaiset

Saana Kokko

Lentokenttä yhdistää

Lappeenrannan kaupunki on sitoutunut varmistamaan lentoaseman toiminnan tukemalla sitä 1,3 miljoonalla eurolla vuodessa. Asiasta päätti kaupunginvaltuusto vuoden viimeisessä kokouksessaan joulukuun puolessavälissä.

Kokouksessa SDP:n valtuustoryhmästä kuultiin pohjaedotuksesta poikkeava esitys, jonka mukaan tukea myönnettäisiin enää vain vuodelle 2023 ja sen jälkeen tuki ajettaisiin hallitusti alas. Tästä ei kuitenkaan ollut yksimielisyyttä edes SDP:n ryhmän sisällä, vaan esitys sai ainoastaan hajaääniä ja alkuperäinen esitys 1,3 miljoonan vuotuisesta tuesta tuli valtuuston päätökseksi äänin 38-12.

Lappeenrannan tulee olla saavutettavissa sekä maata pitkin että meri- ja ilmateitse. Lentokentän olemassaololle voidaan löytää perusteita myös geopolittisia tosiasioita tarkastellen. Lisäksi sekä kaupungin että maakunnan strategioissa puhutaan kasvusta ja koulutuksesta. Kumpaakin edesauttanee se, että Lappeenrantaan pääsee myös lentäen. Nämä ja monet muut perustelut on kuultu jo useampaan kertaan, ehkä siksi että ne ovat tosia ja pitävät paikkansa.

Venäläisten turistien puuttuessa on matkailuun löydettävä asiakasvirrat muualta. Tähän on onneksi jo herätty, mutta sekä jatkuvia toimenpiteitä että uusia ideoita tarvitaan. Kaupungin ja maakunnan saavutettavuus on tässäkin avainasemassa.

Kolme vuotta sitten tapasin kaupungin keskustassa Sveitsistä kotoisin olevan mutta Italiassa asuvan pariskunnan. He olivat joulunalusmatkalla, ja Lappeenrantaan heidät oli tuonut juuri suora lentoreitti Italiasta. Jos reittiä ei olisi ollut olemassa, olisivat he matkustaneet muualle ja Lappeenranta jäänyt vaille heidän eurojaan. Yllättävät kohtaamiset poikivat yllättäviä ystävyyksiä, sillä pidämme edelleenkin viestein yhteyttä Verenan ja Paulin kanssa useamman kerran vuodessa.

Lentokentän merkityksestä ja sen tulevaisuudesta puhuttaessa on muistettava sekä pienet asiat että suuret linjat – sekä yksittäisten ihmisten kiinnostus uusia kulttuureja ja tuttavuuksia kohtaan että kaupungin ja maakunnan saavutettavuus osana eteläisen Suomen elinvoima-aluetta. Näin on sekä tänä että tulevanakin vuonna.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Lentokenttä yhdistää , tottahan se lienee !? Jos vain on muut edellytykset kunnossa ? Kuinka löytyy yhteis ymmärrystä , asian eteen päin viemiseen ?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

LENTÄKÖÖT PERKELE JOKAINEN OMILLA RAHOILLAAN !

Suurinosa maakunta lentäjistä on julkisen sektorin yhteiskunnan elätti sakkia jotka keksii kokouksia ja käyntejä milloin mihinkin !

PERSUJEN PITÄS VAATIA JULKISELLE SEKTORILLE HETI VÄLITTÖMÄSTI -50 % LEIKKAUKSIA JA KULU KUURIA ! Palkan alennuksin, Virkojen karsimisin, Kulujen leikkaamisella (lennot,hotellit,autoilu jne…) Kulujen kersimisen pitää jatkua senkin jälkeen -10 % vuosi vauhtia .

PAKOLLISET HOMMAT VOI HOITAA NETIN VÄLITYKSELLÄ JA LOPPU TURHA PORUKKA HELVETTIIN SIELTÄ ,NIITÄKIN KÄSIÄ TARVITAAN YKSITYISELLE SEKTORILLE TEKEMÄÄN VIETITUOTTEITTA JOSTA SAAMME VALUUTTA TULOA !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Markkina talous hoitaa asian Ryanair ja Norwegian ym. tulee kyllä heti välittömästi lentämään sinne kun siellä on itse oman matkansa maksavia lentelijöitä… Kun sitä ei estetä Kommunisti hommalla Tukemalla esim. Finnaria kuten muilla kentillä tehdään ja niiden liput on 5 x hinnaltaa juuri tämän rosvous politiikan takia kun julkinen sektori pannaan maksumieheksi ylihintaislle lipuille EU:N KIELTÄMÄN PIILOTUEN JAKAMISEN KEINOLLA !

PERSUJEN ON VAADITTAVA MYÖS MUILTA SUOMEN MAAKUNTA KENTILTÄ FINNAIRIN TUEN JA PIILOTUEN LOPETUSTA !
ON VAADITTAVA ETTÄ JOS JONKUN JULKISEN SEKTORIN PELLEN ON TOSIAAN PAKKO LENTÄÄ NIIN SEN PITÄÄ KÄYTTÄÄ HALVINTA LENTOA
Ei ole mitään järkeä että Norwegian lentää 29 ,- hinalla ja julkisen sektorin pellet 119,- hinnalla ja veronmaksajat maksaa kaiken !!!!!
Näinhän tämä piilotuki toimii !!!
ja kaksi konetta lentää peräkanaa puoleksi tyhjinä vain siksi että Finnairin kautta ryöstetään yhteiskunnan rahaa Finnairin mätään systeemiin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

PERSUJEN ON VAADITATVA ETTÄ KOKO FINNAIRIN ANNETAAN KAATUA KONKURSSIIN JA LAKKOIHIN !

MILJARDIEN TUKI ON LOPETETTAVA !

Se on liian Kommunistinen yhtiö…se ei voi kilpailla näiden nykyaikaisempien yhtiöiden kanssa…

Suomalaiset ei tarvitse Finnairia mihinkään !

Enempi olisimme tarvinneet FInlinesiä (Joka myytiin Italian Mafialle)
Ja Sähköverkkoja jotka myytiin ulkomaille !
Niissä ei kilpailu toimi toisin kuin lentoyhtiöissä toimii…
Lentoyhtiöitä ei voi kommunsitisella Neuvostoaikaisella valtion yhtiö politiikalla tukirahan avulla pystyssä pitää ,tässähän kuolee auttajakin potilaan mukana !!!!

Ei Persuejn on vaadittava että kansallainen ”merisilta” laiva yhtiä perustetaan kun Finlines menetettiin mafialle.
Ja sähköverkot otetaan hallintaan vaikka väkisin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Venäjän pakotteet pitää ensin saada purettua, sitten on itse oman matkansa maksavia lentäjiä Lappeenrannan kentällekin .Ennen ei kannata puhua mitään..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000