Perussuomalaiset

Tero Ahlqvist

EU-hankerahoitus: Suurta puhallusta

Oletteko koskaan miettineet, miksi hankkeet rahoittaa EU eikä Suomi?

Oletteko koskaan miettineet, paljonko miljoona euroa EU-hankerahaa maksaa Suomelle?

Oletteko koskaan miettineet, paljonko enemmän saisimme tehtyä, jos Suomi rahoittaisi itse hankkeita, eikä raha kiertäisi EU-byrokraattien kautta?

Oletteko miettineet, että Suomi oli viime vuonna EU:n suuntaan nettomaksaja yli miljardilla eurolla?

Oletteko koskaan miettineet, mitä kaikkea olisimme tuolla miljardilla voineet investoida ja elvyttää tässä maassa ilman että olisimme maksaneet sen EU:lle?

Aina puhutaan EU-nettojäsenmaksusta, joka on kaikkien EU-rahansiirtojen nettovoitto tai -tappio. Oletteko koskaan nähneet budjettia Suomen ja EU:n välisestä rahaliikenteestä? Tuo miljardin nettomaksuosuus on vain kärpäsenjätös koko maksumeressä. Suomi maksaa itse EU:lle mm. kaikki maataloustuet, mitä EU meille myöntää. Suomi maksaa EU:lle EU:n hallintobudjetista oman osansa (sisältää Bryssel-Strasbourg rekkarallit sun muut). Suomi maksaa EU:lle hankerahoitusta erilaisia hankkeita varten, joista vain osa saadaan Suomeen. Suomi siis maksaa vaikkapa Kreikan tai Italian tiehankkeita myös nettomaksuosuudellaan…

Oletteko tietoisia paljonko Suomi kerää tulleja, jotka 25% tullinkantomaksua lukuun ottamatta maksetaan EU:lle?

 

Koko EU-hankerahoitus on yhtä suurta puhallusta. Euroskeptiselle kansalle uskotellaan, että ”kaikki hyvä tulee EU:sta”. ”Sieltä saa tukia hankkeisiin, joihin ei Suomen valtio osallistuisi”. Kuinka moni ymmärtää, että jokainen meille EU:sta lypsetty hanke-euro on maksanut useamman euron Suomen veronmaksajille? Se kuva mikä meille annetaan on antelias EU, joka tukee sitä sun tätä. Maaseudulla on erilaisia kehittämisrahastoja, joihin kootusti kerätään maaseudun kehittämishankkeita, ja sitten uskotellaan, että se on joku ulkopuolinen hyväntekijä EU, joka näitä hankkeita rahoittaa. Teiden varsille pystytetään tähtilippuja ja kumarretaan ja palvotaan hyväntekijää, joka antaa meille euron, mutta selkämme takana samalla perii valtioltamme kaksi. Tässä taloustilanteessa, jossa Suomi velkaantuu miljardeja joka vuosi, pitää muistaa, että jokaista EU:sta lypsettyä hanke-euroa kohden Suomi joutuu ottamaan kaksi euroa valtionvelkaa.

Niin. Miettikääpä sitä täyttäessänne hankekaavakkeita.

There’s no such thing as free lunch.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Juho Joensuu
Iloinen
#1

Katsos vihdoin herää luottamus että joku tässä maassa ajattelee kauemmaksi kun viisi minuuttia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000