Perussuomalaiset

Terho Korpikoski

YK:n rooli

Olen huolissani pallomme tulevaisuudestamme. Olemmeko me ihmisrotuna niin sotaisia kuin näyttää? Vai onko valtaan päässeet/pyrkineet erityisen riidanhaluiset henkilöt? Vai hallitseeko aseteollisuus koko ihmiskunnan tulevaisuutta ja johdattelee valtaapitäviä tekemään teollisuudenalalleen edullisia päätöksiä?

Meillä on sellainen järjästö kuin Yhdistyneet Kansakunnat (YK). Järjästö on perustettu toisen maailmansodan jälkeen edistämään kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta ja ihmisoikeuksia.

Miksi se on sitten täysin ”hampaaton” nykyisessä maailmantilanteessa? YK:ssa on 5:llä pysyvällä maalla veto-oikeus. Nämä maat ovat, veto-oikeutta enitenkäyttäneiden järjästyksessä: Venäjä/Neuvostoliitto 130 kertaa, Yhdysvallat 83, Britannia 32, Ranska 18 ja Kiinan Kansantasavalta 10 kertaa. Eli mikään todelliseen maailmanrauhaan tähtäävä asia ei mene läpi, kun veto-oikeutta käyttämällä sen etenemisen voi yksi valtio pysäyttää.

Miten sitten saisimme YK:n toteuttamaan perustamisasiakirjassa tarkoitettua alkuperäistä tehtäväänsä? Käsitykseni mukaan päättäjien on ensin, eri maissa, ymmärrettävä se kuinka tekniikkamme on kehittynyt sille tasolle, että yksittäisetkin pienet ryhmät, valtioita unohtamatta, voivat saada suuria tuhoja aikaan esim. erilaisten miehittämättömien jokamiehen ostettavissaolevien pienoislentolaitteiden yleistyessä ja niihinkehitettyjen ”lisälaitteiden” kehittyessä (nyt kamerat, tulevaisuudessa aseet) emme ole missään turvassa terrorismilta.

Veto-oikeus on saatava poistettua ja neuvoteltava millä enemmistöllä päätökset tehdään. Päätöksen jonka taakse, äänestyksen jälkeen, kaikkien jäsenvaltioiden on mentävä, kuten demokratiaan kuuluu.  Tällöin YK pääsisi toteuttamaan todellisuudessa perustamisasikirjan mukaista toimintaansa.

Suomalaisia henkilöitä on ollut ainakin YK:n, NATO:n ja Eu:n johtamissa operaatioissa eripuolilla maailmaa. Tällaisessa rauhanturvaamisessa on se ongelma, että siinä tulee mahdollisuus yhdelle maalle/maanosalle toteuttaa omaa politikkaansa ja ajaa omaa etuaan. Maailmaan ei saada todellisia rauhanturvajoukkoja ennekuin YK:n rooli vahvistetaan sillekuuluvalle puolueettomalle tasolle. YK:lle pitää sallia esim. teleliikenteen seuraaminen, jota nyt yksittäiset maat tekee, jotta pystytään ajoissa estämään radikalisoituneiden johtajien/ryhmien aikeet.

Mistä löytyy järki tällaisen asian toteuttamiseen? Nykyisessä maailmantilanteessa tuntuu täysin mahdottomalta. Paljonko yksilöille/valtioille tuhoa   pitää tapahtua ennekuin saamme YK:lle sillekuuluvan roolin?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Amerikkalaisia ei paljoa kiinnosta paljonko jossain Lähi-Idässa tai Euroopassa kuolee kunhan saavat tavoitteensa läpi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000