Perussuomalaiset

Terho Korpikoski

Työttömällä on oikeus ansaita 300 euroa kuukaudessa.

Työttömällä on oikeus ansaita 300 €/kk ilman etuuden pienentymistä. Tämä on aiheuttanut hankaluuksia monelle vapaaehtoiselle palokunnalle, eli VPK:lle. Viikonloppu ja yöpäivystyksistä maksetaan korvauksia ja jos 300 €/kk on vaarassa ylittyä, moni vapaaehtoinen jättää saapumatta hälytyksen saatuaan.

Tämä voi vaarantaa haja-asutusalueella palo ja pelastustoiminnan viiveen ja henkilöstöpulan vuoksi asukkaiden turvallisuuden. Tätä lakia pitäisi muuttaa  siten, että henkilöt jotka tekevät VPK:lla vapaaehtoistyötä, niin hälytystehtävistä saatu korvaus voisi ylittää 300 € rajan työttömyyskorvauksen silti pienentymättä.

Kyseessä on monenlaiset tehtävät tulipalot, liikenneonnettomuudet, kaatuneet puut tielle/talojen katoille, myrskyvahingot, tulvavahingot, metsäpalot jne. Useissa tapauksissa VPK on haja-asutusalueella ensimmäisenä paikalla ja selvittää tilanteen niin kauempaa tulevien apua ei edes tarvita.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Persut ei persettä myy
#1

Työttömällä yrittäjällä ei ole oikeutta edes tuohon 300,- tuloon !
joka ei myöskään saa yhtään mitään muita sosiaali tukia kuten työtön työntekijä saa,päinvastoin työtön yrittäjä joutuu maksamaan eläkemaksut vaikkei tuloja olisi koko vuonna! eläkemaksut on yleensä 5.000-15.000,- luokkaa !

Ehdotankin että kaikille täysiikäiselle Suomen kansalaisille maksetaan tässä maassa 800,- /kk oli yrittäjä tai työntekijä tai roskidyykkari. joka on veronalaista tuloa systeemi tehdään niin että se on suoraan lapsilisän jatkoa kun 18 v. ikä täyttyy,ettei uusia järjestelmiä tarvitse tehdä !
Samalla otetaan Viron mallinen verotus syteemi käyttöön.
Samalla lasketaan palkkoja tässä maassa vähintäänkin tuon 800,- kaikilta aloilta samalla lopetetaan kaikki sosiaali tuet vain ainostan harkinnan varainen tuki säilytetään ! siis työttömyys turva,asumistuki ym. poistetaan.
Näin kaikki sais jonkinlaisen elintason turvan ja loppu pitäisi itse ansaita ja kenekään ei tarvitsisi kytätä kuka mitäkin tekee ja työajat saisi olla sellasisia kun haluaa vaikka 1- 200 tuntiin kukaudessa .
Kaikki tulot olisi veronalasita tuloa ja kaikki verovähennykset poistettaisiin samalla näin saataisiin purettua julkistakin sektoria ja näin kustannukset ja palkka kulut tässä maassa pienenisi ja maa saisi kilpailu kykyä ja työttömyys poistuisi hetkessä .
Samalla pitäisi tietenkin laskea kustannuksia (Euro tasolle koska olemme Eu:ssa meillä pitää olla samat oikudet) Ruuanhintaa ,autoverot pois ja alkoholi politiikka eu tasolle loput kustannukset laskisivat automaattisesti ja maahan käynnistyisi mittavat investoinnit joka alalle ja näin Suomi pelastuisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000