Perussuomalaiset

Teemu Lahtinen

Uskonnonopetuskaan ei ole ongelmatonta

Lähetin oheisen kirjoituksen 29.3. Länsiväylän vaaliareenalle,mutta vielä tänään 11.4. ilmestyneessäkään numerossa sitä ei oltu julkaistu, joten ensijulkaisen sen nyt itse:

 

Uskonnonopetuskaan ei ole ongelmatonta

Länsiväylän uutisointi yhdistetystä uskonnonopetuksesta on virittänyt aiheesta keskustelua ja uskontojen edustajat ovat kirjoittaneet aktiivisesti siihen liittyvistä ongelmista. Olen samaa mieltä siitä, että eri uskontojen tunnustuksellista opetusta ei voida yhdistää, mutta haluan muistuttaa, että tunnustuksellisen uskonnon opettaminen peruskouluissa on itsessään ongelmallista.

Minusta maallisen julkisyhteisön ei pidä tukea minkäänlaista uskomusjärjestelmää, vaan opettaa nuoria älylliseen ja kriittiseen ajatteluun ja uskomuksista riippumattomaan pohjoismaiseen moraalikäsitykseen. Uskonnollinen kasvatus tulisikin jättää perheen ja uskonnollisten yhteisöjen vastuulle. Tunnustuksettomuudesta huolimatta en halua riisua koulua sen perinteistä, kuten Suvivirrestä ja joulujuhlista. Ympäröivän yhteiskunnan kulttuuri saa näkyä kasvatuksessa ja sen arvomaailman taustat on hyvä tuntea.

Tästä teemasta ei oikein voi keskustella ilman yhden uskonnon erityishuomioimista – tahdomme tai emme.  Muhamettilaisuuden opettamisessa me kaikki varmasti haluamme olla varmoja siitä, ettei lapsia kiihoteta opetuksen myötä asenteissaan muita vastaan tai yllytetä ääriajatteluun. Julkisessa keskustelussa on usein esitetty, että koululaitoksen kontrolloimana islamin opetus pystyttäisiin toteuttamaan siten, että ääriajattelulle ei opetuksessa annettaisi sijaa.  Tämä näkökulma herättää kuitenkin pohtimaan sitä, minkälaista yhteiskuntaa olemme nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla rakentamassa, jos emme voi luottaa islamilaisiin seurakuntiin?

Teemu Lahtinen

eduskuntavaaliehdokas (ps.)

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Fisherman
#1

Yhteiskunnan ei todellakaan pitäisi kustantaa uskomusten opetusta. Etenkin nykyään kun ”uskontoja” riittää joka lähtöön. Tarvitaan järjetön määrä eri lahkojen sun muiden tuntijoita opettajiksi, jokaiselle muutaman lapsen ryhmälle omansa. Kustannukset voivat olla mahtavat.
Kun joillekin ryhmille luvataan opetus yhteiskunnan rahoilla, kohta sitä vaativat kaikki, seuraavaksi vaikka se Pastafarien kirkko (uskovat lentävään spagettihirviöön) .
Ei sinänsä sen hullumpi kuin muutkaan uskonnot.
Nyt joku älähtää että jokaisella on oikeus…jne.
Kaipa sitten on oikeus saada ties mitä hihhulioppia mutta sen kustantaminen ei voi olla yhteiskunnan velvollisuus.
Meitä uskonnottomia on aina vaan enemmän joka lienee normaali kehitys nykyisen sivistyksen ja tieteenkin valossa, miksi meidän pitäisi kustantaa joidenkin hyödytöntä aivopesua?
Opettakoon jokainen ”kirkko” ihan itse oppejaan, ja huom. uskonnon opit eivät saisi olla ristiriidassa lakien, demokratian ja ihmisoikeuksien kanssa! Jostain syystä sellaistakin suvaitaan tässä maassa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000