Perussuomalaiset

Teemu Lahtinen

Pikkunäppärät puuhastelijat islamin hyödyllisinä idiootteina

Tässä kaiken jytkytyksen ja hallitusjännityksen keskellä minua on harmittanut yksi pieni asia. Minua on harmittanut se, että puolueessamme on pikkunäppäriä puuhastelijoita, jotka yrittävät nostaa omaa häntäänsä ryhtymällä halveksimaan tai tuomitsemaan omaa väkeämme ja kaikkein näkyvimpiä edustajiamme. Näitä on aina ollut ja tietyllä tavalla siihen on turtunut, mutta tämä kirjoitus juontuu siitä, että 5.5. helsinkiläinen varavaltuutettu Meri Vennamo julkaisi osin ehkä minullekin suunnatun vomituksen, jossa hän katsoi parhaakseen esittää muutaman yleisesti tunnetun faktan ja pari perustelematonta mielipidettä, kehotuksen syvällisempään ajatteluun ja lopulta vielä verhotun uhkauksen. Sitä lukiessa tulee vähän huvittuneen epäuskoinen olo, että todellako kirjoittaja aikoo opettaa isäänsä naimaan. (Pahoitteluni niille, joille tuo toi Veikon mieleen, mutta kun se sanonta nyt vaan menee noin.)

Tarkastellaan ensin Meri Vennamon opetusta Suomen tataareista, jotka nuiva liike on tunnistanut jo 90-luvulla varsin erikoiseksi ilmiöksi lännessä ja kertonut siitä ulkomaillekin. Suomen Sisu on vuodesta 2001 lähtien säännöllisesti vieraillut itsenäisyyspäivisin Helsingin Lapinlahden Islam-seurakunnan hautausmaalla kunnioittamassa isänmaan puolesta henkensä antaneiden seurakunnan jäsenten muistoa. Meri Vennamo on niin tuore ja perehtymätön politiikassa, ettei tajunnut perehtyä nälvimisen kohteeseensa ennen kirjoitustaan, sillä ennen poliittista uraansa 11.9.2007 Jussi Halla-aho kirjoitti:

”Mieltäni välillä kolottaa kirjoittaa islamista, koska seurustelen toisinaan leikkipuistossa erään tataariyhteisöön kuuluvan muslimi-isän kanssa. Hän on normaali ja mukava, normaaleista asioista puhuva sivistynyt mies normaaleissa vaatteissa. Hänen vaimonsa, niin ikään tataari, on normaali ja mukava nainen normaaleissa vaatteissa. Ja he ovat muslimeja. En tiedä, lukevatko he näitä juttuja, mutta haluaisin joka tapauksessa lisätä, että se islam, jota kritisoin, ei ole heidän islamiaan. Ei minua häiritse, jos jollakulla on Allah-niminen jumala, jos hän ei syö sianlihaa (en minäkään syö), tai jos hän haluaa kumartaa rukousmatolla Mekkaan päin. Eivät minua häiritse kuunsirpit tai moskeijatkaan.

Kohtaamani tataarit ovat surullinen muistutus siitä, mitä valtavirtaislam voisi olla. Minua surettaa se, että valikoimaton maahanmuutto, monikultturismi ja vasemmistolainen relativismi ovat tehneet mukavien ihmisten uskonnon nimestä kirosanan ja sen symboleista hakaristin kaltaisia fanatismin, totalitarismin ja suvaitsemattomuuden symboleita.

Jos tataarit edelleen olisivat synonyymi ”islamille Suomessa”, niin kuin he vielä hetki sitten olivat, voisin joskus viedä lapseni tutustumaan moskeijaan ja kertoa heille vilpittömin mielin, että islam on pieni mutta myönteinen osa suomalaisen yhteiskunnan moninaisuutta.”

http://www.halla-aho.com/scripta/oma_aani_kuuluville.html

Meri Vennamolle muistutukseksi, että tataarit tulivat Suomen aikana jolloin meillä ei ollut uskonnonvapautta eikä varsinkaan mittavaa verovaroin pyöritettyä kotouttamisbisnestä. Sillä saattaa olla jotain tekemistä kotoutumisen onnistumisen suhteen.

Toisena tutkailen Meri Vennamon esittämää toiveikasta ajatusta siitä, että islamin aiheuttaman ongelman voisi ratkaista demokraattisin keinoin. Eihän tuota tietysti kiistäkään voi, mutta olen todella kiinnostunut kuulemaan ne keinot, joilla Meri Vennamo aikoo Suomessa välttää edes ne ongelmat, joita on jo ympäri Eurooppaa puhumattakaan varsinaisesta dhimmiytymisestä, muslimien hegemonian alla elämisestä? Itse en oikein jaksa uskoa demokraattisiin korjaustoimenpiteisiin, mutta demokraattisiin ehkäisemiskeinoihin kyllä uskon. Meidän tuleekin muuttaa Suomen maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikkaa tavoilla, joka on esitetty puolueen ohjelmassakin. Tältä pohjalta MEP Jussi Halla-aho toteuttaa Euroopassa puolueen  eurovaaliohjelman maahanmuuttoa ja rajavalvontaa koskevaa kohtaa.

Seuraavaksi huomioni kiinnittyy Meri Vennamon asiantuntemukseen islamista, kun hän väittää Islamin Aikapommi -sivuston lausetta alatyyliseksi ja typeräksi. Alatyylisyys liittyy mielestäni enemmän navanalusiin ja matalamielisiin kommentteihin enkä pysty sitä tähän näytetekstiin yhdistämään. Kyseessähän on lähinnä neutraali toteava lausahdus kiistämättömästä faktasta. Vai miten Meri sitten selittäisi esimerkiksi taqiyan? Tätä taustaa vasten sivuston lause ei ole typerä, mutta sen viittaama islamin käytäntö kyllä on. Asian kuulumisesta politiikkaan olen täysin toista mieltä; ikävienkin tosiasioiden esilletuonti on perussuomalaisen politiikan kovaa ydintä ja nuivan liikkeen keskeinen kritiikin kohde.

En oikein tiedä millä eväin filosofian maisteri kehottaa filosofian tohtoria syvällisempään ajatteluun, mutta ainakaan esimerkillä se ei tapahtune.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
maha54
Utelias
#1

Merin vastauksissa oheisessa vaalikoneessa osin järkeviä
https://www.avoinvaalikone.fi/kunnallisvaalit-2012/ehdokkaat/meri-vennamo–2
mutta:

Ovatko maahanmuuttajat tervetulleita kotikuntaasi?
Kyllä
(tuohon olisi toivonut vastaajalta rajausta, mutta nykyisen avautumisen jälkeen ilmeisesti todella tarkoitti, että ”kaikki käy”)

Pitäisikö romanikerjäläiset lähettää kotimaahansa?
Tilannetta pitää tarkastella ihmisoikeuskysymyksenä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Huolestunut
Hämmentynyt
#4

Tässä taqiyassa minua huolestuttaa yksi asia. Suomen Sisun puheenjohtaja, suomalaisen rodun, kulttuurin ja uskonnon esitaistelija, kansanedustaja Olli Immonen meni juuri naimisiin Fija Saarnin kanssa. Kuten tiedetään, niin tuore rouva Immonen on Bosnian muslimi. Onko Immosen sängyssä siis vain käskyä odottava islamistipommi, koska taqyia edllyttää vääräuskoiselle valehtelemista?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Vähän kuin Meri Vennamo yrittäisi ”olla parempi” eliitin, herrojen, sortajien, median vallanpitäjien silmissä, saalistella irtopisteitä, saada mediasuosiota ja sillä päästä parempaan asemaan puolueessa ja eliitin silmissä, ja samalla siis mediassa. Kumpi sitten on parempi, pyrkiä vääryydellä hallitsevien suosioon / uskoa naiivisti heidän valheensa vai ajatella itse ja keskustella kuin tasa-arvoinen asioista, suoraselkäisesti, ketään ivaamatta?

”Perussuomalainen poliitikko Halla-aholle: Muslimien leimaaminen ääriliikkeiden vuoksi on järjetöntä”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000