Perussuomalaiset

Tatu Tyni

Marskin matkasta kilpaileva luontoreitti

Kilpaileva luontoreitti Kuusamon Karhunkierrokselle (80 km). Tärkeää on, että reitillä on selkeät historialliset ja liiketoiminnalliset painotukset. Kulttuurillista matkailua edistäen esitän työnimeksi Marskin matkaa, joka alkaa Fiskarsista ja kulkee Hangon rintamamuseon kautta Hangon vapaudenpatsaalle.

Matkan varrella on huikea luonto sekä monisyinen tarinallinen ympäristö, kuten Tammisaaren vankileiri. Luontoreitin tarinat mahdollistavat useita teemoja. Tärkeää on leirintäalueen synnyttäminen reitin varrelle (Gumnäs) paikallisten yrittäjien voimin sekä tietenkin laavu- ja nuotiopaikkojen rakentaminen.

Fiskars, Tammisaari ja Hanko mahdollistavat reitille teemoitettujen ja lähiruokaan pohjautuvien ravintolapalveluiden ja majoitusten olemassaolon. Mikä onkaan porukoille mielekkäämpää kuin aloittaa kolmen tai neljän päivän luontoreitti Marskin ryypyllä ja lopettaa se vorschmackilla sekä konjakilla ja saunalla!

Marskin matka on reilut kahdeksan kuukautta vuodessa matkailijoita vetävä kulttuurillisen matkailun vetonaula, joka elävöittää merkittävästi Raaseporin elinkeinoelämää. Hangon, Tammisaaren ja Fiskarsin välille syntyisi linja-autoliikenne, joka palvelisi myös paikallisia. Marskin matkalle pätkätyöläiset ja pariskunnat voivat lähteä laajasti Etelä-Suomesta hyvin lyhyellä varoitusajalla, kun taas Kuusamon Karhunkierrokselle täytyy etäisyyksien takia matka suunnitella hyvissä ajoin.

Tällaisen reitin toteuttaminen ei ole mahdoton asia, jos hanke nauttii kannatusta laajasti yli puoluerajojen. Hanke etenisi aluksi hankeselvityksellä ja yhteistyökumppanien kartoituksella. Sitten selkeällä toiminta- ja rahoitussuunnitelmalla, jossa mukana myös ministeriöitä, Ely-keskus jne. Lopuksi hankkeen toteutus, johon liittyy nimikilpailu osana markkinointia.

Näkisin, että hanke kannatusta – etenkin maanomistajien – nauttiessa voisi toteutua jopa muutamassa vuodessa.

Tämän aloiteen on kesäkuussa 2017 esitellyt valtuustolle silloinen perussuomalaisten valtuutettu. Aloite sai innostavan vastaanoton yli puoluerajojen. Tämän jälkeen pyrin edistämään aloitteen etenemistä, mutta hanke ei edennyt johtuen myös osaltaan Raaseporin kehitysosaston uudistumisesta. Nyt on otollinen aika hankkeen viemiseen käytäntöön. Jos tulen valituksi Raaseporissa valtuustoon 2021 kuntavaaleissa, minun päällimmäinen tavoite on edistää Marskin matka –hanketta.

Julkaistu Etelä-Uusimaassa 20.5.2021

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Vaikuttaa hyvältä suunnitelmalta. Erityisesti leirintäalueen perustaminen olisi tärkeää. Minkä kunnan alueelle se tulisi?

Telttaillen tai matka-autossa asuen tai pikku vuokramajassa asuen ihmiset voisivat olla paikalla pidempäänkin ja vierailla eri turistikohteissa ajan kanssa.

Leirintäalueella (ja muuallakin) olisi tärkeää olla polkupyörien lainauspiste.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Hei, mutta, tosi suuri kunnia Pohjan kunnalle, mutta eikä se ole entinen kunta ja nyt osa Raaseporia?

Marskin äidin hauta kannattaa ehdottomasti huomioida reitin mainoksissa, monia voisi kiinnostaa, samoin kuin upea kivikirkkokin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Tatu, milloin käydään polkasemassa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Pannaan päivämäärä mieleen. En ole tässä ehtinyt vielä enempää kuin puolitoista kuukautta harjoitella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000